Zalaegerszegen fejezzük be az őszi szezont

Szombaton 15.00-kor a Zalaegerszeg otthonában lépnek pályára NB II-es labdarúgóink.

Az elmúlt hetekben negatív híreket hallhattunk Zalaegerszegről, melyek szerint több hónapja csúsznak a fizetések, sztrájkról, öltözőben alvásról szóltak a hírek.

Nehézségek ide vagy oda, ennek ellenére a Zete a múlt hét végén is nyerni tudott, akkor hazai pályán az SZTK-t fektették két vállra.

Idén egyszer már megmérkőztünk a Zalaegerszeggel, hiszen az őszi nyitányon őket fogadtuk Mislenyben, akkor még értékesnek véltük az egyik bajnokesélyesnek kikiáltott gárda ellen, a hazai pályán elért 0-0-ás döntetlen. (Utólag talán bosszankodhatunk, hogy nem szereztünk 3 pontot és bent ragadtunk a bajnokság elején.)

A mérkőzés után sokan kételkedtek abban, hogy a ZTE valóban bajnokesélyes lesz-e… Nekik lett igazuk, hiszen 15 forduló után csak a 8. helyen állnak, igaz a 3. helytől csupán 3 pontnyira vannak.

A bajnokságot még Simon Antal irányításával kezdték meg, de az 5. fordulóban a Vasas otthonában elszenvedett vereség után Lendvai Miklós ült le a kispadra. Az ő irányításával azóta lényegesen jobban szerepel a Zalaegerszeg.

A legutóbbi 4 hazai meccsükből 3-at megnyertek, és 1 döntetlent értek el. (Legyőzték a Sopront, a Gyirmótot és az SZTK-t, a Siófok ellen pedig 1-1-re végeztek.)

Idegenben is arattak fontos győzelmeket (Cegléden, Tatabányán és Szolnokon is), ám 2 hete Kisvárdán elég simán kikaptak.

Egy anyagi nehézségekkel küzdő klub esetében mindig van egy bizonytalanság, ami kétélű fegyver, hiszen sokszor éppen dacból csakazértis alapon szerepel jól egy-egy nehéz helyzetben lévő gárda, de láttunk már olyat is, hogy ugyanez a bizonytalanság miatt nem tiszták a fejek, nemcsak a játékra koncentrálnak a labdarúgók, így váratlan vereségek is becsúsznak.

Arra nem érdemes számítani, hogy a Zete ne akarná megnyerni ezt a találkozót, hiszen a téli időszakban rendeződhet a klub anyagi helyzete, és a végelszámolásnál fontos lehet még ez a 3 pont.

Azt viszont kijelenthetjük, hogy olyan helyzettel találkozunk, amit akár ki is lehet használni! Ehhez nagyon fontos, hogy ne adjunk saját hibáinkból olyan lehetőségeket az ellenfélnek, mint tettük Nyíregyházán, ahol a játék minden elemében felülmúltuk a listavezetőt, ennek ellenére 3-1-re kikaptunk.

Az őszi bajnok edzője Lucsányszky Tamás nagyon sportszerűen elismerte, hogy a Kozármisleny lefocizta csapatát és mindenben felülmúlta őket, “csak” a helyzetkihasználásban és a szerzett gólok számában voltak jobban. Márpedig sajnos ezt a játékot győzelmekre játsszák.

A mérkőzés góljairól készült összefoglaló, illetve Bajzát Péter és a vezetőedző értékelése IDE KATTINTVA megtekinthető.

Korábban Békéscsabán hasonló volt a helyzet, a csabai vezetők hasonlóképp gratuláltak az akkor még Szabó Zsolt edzette Kozármislenynek de nagyon örültek, hogy valamilyen módon otthon tudták tartani a 3 pontot.

Ugyan a  hétvégi ZTE elleni mérkőzés már az 1. tavaszi forduló előrehozott összecsapása, ennek ellenére nagyon értékes 3 pontot szerezhetnénk még így ősszel az utolsó bajnokin és ezzel kicsit közelebb lehetne kerülni a középmezőny aljához, “lőtávolon” belül lennénk, ami reményt jelenthetne a téli felkészülésre.

Feleki Attila klubtulajdonostól tudjuk, hogy gőzerővel keresik az új vezetőedző személyét, vannak jelöltek a posztra, szeretnék a lehető legjobb megoldást választani.

A jelenleg megbízott edző Németh Zsolt nagy elánnal vetette magát a munkába és bár pozitív volt a Nyíregyháza elleni összecsapás, mégsem lehet elégedett, hiszen elemi hibákból születtek a kapott gólok, tálcán kínáltuk a lehetőséget ellenfelünknek.

Ha lenne 20 pontunk, nyilván senkinek nem fájna a feje az miatt, hogy Nyíregyházán a bajnokesélyes és listavezető otthonában úgy kaptunk ki, hogy jobban játszottunk.

Sajnos a hazai pályán elhullajtott pontokat most már bravúrral, idegenből kell megszerezni, ezért is fontos a ZTE elleni összecsapás, egy újabb alkalom a javításra.

Ha Nyíregyházán a listavezető ellen ilyen játékkal tudtunk előrukkolni, akkor Egerszegen sem vagyunk esélytelenek.

Várhatóan a pálya talaja nem lesz ideális, így erre is fel kell készülni.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!