Visszavágtunk a SZEOL-nak a tavalyi vereségekért

HR-Rent Kozármisleny – SZEOL 2-1 (1-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 400 néző

Vezette: Farkas M. (Reinicz G., Kovács L.)

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Kovács T., Nagy E. – Gránicz (Tóth D. 84.), Wittrédi (Kirchner 80.), Nagy K. – Lauer (Beke 46.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

SZEOL: Leindler – Ondrejó, Gajág, Makra, Grünwald – Forró (Buzási 46.), Puskás – Kéri, Rácz, Maksimovic – Beretka (Végh 46.)

Vezetőedző: Tóth Ákos

Gólszerzők: Kocsis 34., Beke a 65. illetve Rácz a 72. percben.

Sárga lap: Helesfay D. 22. illetve Ondrejó 73., Makra 66., Kéri 77. percben.

Veretlen csapatok összecsapásán a HR-Rent Kozármisleny a visszavágás reményében lépett a pályára, hiszen a tavalyi évben két alkalommal is alulmaradt a SZEOL ellen, mindkétszer 2-1 arányban.

A 4. percben Kocsis szöglete után Nagy K. fejesét hárította a kapus.

A 15. percben Nagy K. ismét fejjel veszélyeztetett, de pontatlan volt.

A 22. percben Maksimovic indult meg egy előre vágott labdával Lantos szorításában, érkezett kapujából Helesfay, a vendég támadó, megpróbálta átemelni a kapujából érkező hálóőrt, akinek a kezét érintette a labda a 16-oson kívül. A játékvezető a Kozármisleny kapusának sárga lapot mutatott fel.

A 24. percben a mislenyi kapu elé keresztbe labda lőtt labda okozott veszélyt.

A 32. percben Kovács T. remekül lépett be a játékba, majd kényszerítőzött Wittrédivel, lövőhelyzetbe került, de a védők blokkolni tudtak.

A 34. percben egy kifejelt labdát Kocsis átvett, majd bal oldalról a 16-os sarkától néhány mérerre, a jobb felső sarokba zúdította a labdát. 1-0.

A 42. percben Gránicz szerette volna hazafejelni a labdát Helesfaynak, de ez nem sikerült pontosan így a saját kapunk előtt keresztbe ment el a játékszer.

A 43. percben Fellai közeli fejese alig kerülte el a Szeged kapuját.

A nagy hőségben tompábbak voltak játékosaink, nem játszottunk jól és sok volt a pontatlanság.

A SZEOL igazolta jó hírét, szervezett csapat benyomását keltették, így nem igazából sikerül nagy gólszerzési lehetőséget kialakítani, meddő mezőnyfölényben játszottunk.

Az 52. percben Nagy E. 17 méteres kapura tartó lövését hárította Leindler.

Az 58. percben Gránicz iramodott meg, de Gajág és Makra szorításában elesett a 16-oson belül, a játékvezető sípja néma maradt.

A 65. percben Wittrédi szöglete után a lepattanó labdával Beke két lövőcsel után váratlanul lövésre szánta el magát, a labda a bal kapufa belső éléről a hálóba került. 2-0.

A 72. percben Puskás a mislenyi térfél feléről, az oldalvonal mellől ívelt be egy szabadrúgást, Rácz pedig 11 méterről félfordulatból a hálóba lőtt. Helesfay beleért, de hárítani már nem tudott. 2-1.

A 74. percben kapu elé lőtt labdára Nagy K. érkezett akinek a testéről közelről kapu fölé pattant a labda.

A 75. percben Ondrejó passzából Maksimovic került helyzetbe, de kissé kisodródott, így lövését a jól helyezkedő Helesfay hárítani tudta.

A 81. percben Bekével játszott össze Nagy K. majd a 16-oson belüli lövése a kapusról szögletre ment.

A 82. percben Beke leste le Puskás röviden hazapasszolt labdáját, kicselezte a kapust, de középre ívelt labdájára nem érkezett senki.

A 89. percben Nagy K. hosszú oldali fejese kapu fölé szállt.

A 92. percben egy röviden hazaadott labdára csapott le Tóth D., de közben kisodródott, bal lábas lövését pedig Leindler megfogta.

Csapatunk, ha nem is játszott jól, de próbálta irányítani a játékot.

A mérkőzés forgatókönyve hasonló volt a tavalyihoz, azzal a különbséggel, hogy most együttesünk volt eredményes távoli lövésekből.

A két szép gól, a kétgólos vezetés, talán megnyugtatta a csapatot és egy pontrúgásból bekapott gólt követően nyílttá vált a végjáték.

A SZEOL-nak azonban nem adódott komoly gólszerzési lehetősége már, így az eredmény sem változott.

Összességében elmondható, hogy megérdemelt hazai győzelem született.

Németh Zsolt: Egy jól felkészített csapatot sikerült legyőznünk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk és így is lett. Nem véletlenül szerepelt a SZEOL tavasszal is jól és az idei bajnokságban is veretlenek voltak, az eddigi legnehezebb mérkőzésünket sikerült megnyernünk. Talán a nagy meleg miatt valamelyest tompábbak voltunk, de büszke vagyok játékosaimra, mert nagy küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot. Örülök, hogy sikerült megnyernünk a rangadót, úgy gondolom, hogy rászolgáltunk a sikerre, sokat tettünk azért, hogy megnyerjük a találkozót ma ez volt a legfontosabb a számunkra.

Tóth Ákos: Először is szeretnék gratulálni a Kozármislenynek, nem érdemtelen a győzelmük, sokat tettek azért, hogy itthon tartsák a három pontot. Nem szoktam foglalkozni a játékvezetéssel, de teljesen más mérkőzés lett volna, ha kiállítja a hazaiak kapusát és 70 percig emberelőnyben futballozhatunk. A tavalyi mérkőzéshez hasonlóképp alakult a találkozó, de most a Kozármisleny szerzett kétgólos vezetést távoli átlövésekből és nekünk csak szépíteni sikerült. Kívánom a Kozármislenynek, hogy jussanak fel, de mi is szeretnénk ott lenni a mezőny elején harcban lenni a dobogós helyekért.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

 

 

5 hozzászólás

 1. Mislenyszurker szerint:

  Az elég érdekes, hogy Tóth edző úr elégedetlen a bírókkal. Azt gondolom, a bírói tévedések sokkal inkább a Mislenyt sújtották mint a Szegedet. Gondolok itt a kb.10 elmaradt sárga és Maksiomovic elmaradt piros lapjára+ min 3 meccses eltiltására.

  Köszönjük a jó kívánságot, a Fiúk azon dolgoznak!

 2. hajraaamisleny szerint:

  Szerintem abban igen is igaza van az ellenfél edzőjének, hogy Helesfay-t ki kellett volna állítani annál a bizonyos szabálytalanságnál. 

 3. mislenyfan szerint:

  Ezt kiizzadtuk!
  A nagy meleg sajnos rányomta bélyegét a mérközésre, gyenge játék, siralmas játékvezetés,vérszegény Szeol.
  Az edzéseken a bunkerfoci ellenszerét kellene gyakorolni, úgy látszik minden csapat 10 emberrel fog védekezni ellenünk. Ez sajnos nem fekszik nekünk, nem tudjuk a felállt védelem ellenszerét.
  A mérközés üde szinfoltja volt Gránicz, még hasznos tagja lehet a csapatnak.
  A támadó szekciót szerintem többet kellene rotálni.
  Sajnos a szurkolás sem az igazi még, pedig sokat segíthetne a srácoknak!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. qrtis szerint:

  Szép volt fiúk!
  A szurkolással nekem is van bajom. Amikor bíztatás van és Hajrá Misleny az előtt le a kalappal!!! De amikor az ellenfél játékosaival, vagy éppen a bíróval/partjelzővel foglalkoznak NÉHÁNYAN (szerencsére csak pár emberről van szó) az nem annyira jó dolog és negatív színben tüntet fel bennünket. Nem volt ez ránk a jellemző korábban. Ha szurkolótársként kérhetem, ezen mindenképpen változtatni kell. Egy rossz szót nem mondhatunk a játékvezetőkre. A hiba az ő tevékenységükben is benne van, de ne haragítsuk magunkra őket!! Sok szurkoló nevében is köszönettel!

 5. Christiano szerint:

  Érdekes dolog a szurkolás hogy megváltozott. Azt hittem csak nekem tűnt fel hogy az amúgy nagyon lelkes, és a csapatot segítő szurkolás egy kicsit negatív irányba változott. Nagy szükség van a segítségre, de az arányok megváltoztak a csapatot segítő pozitív szurkolás, és az egyéb körülményeket, résztvevőket kritizáló hangok között. Szerintem térjünk vissza a régi útra, mert attól voltunk mi ilyen módon is különlegesek. Az alpáriságot hagyjuk meg az abban listavezető szurkolótáboroknak.

  Amúgy ez a Szeged nem rossz csapat de most ennyit engedtünk nekik. A mi játékunk meg lesz még jobb, is de eddig megelehetősen eredményes, és ez a lényeg.

  Hajrá Misleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!