Visszavághatunk az őszi vereségért a SZEOL-nak

Első vereségünket a bajnokságban hétvégi ellenfelünk otthonában, Szegeden szenvedtük el a 4. fordulóban, ahol az akkor még nyeretlen házigazda 2-1 arányban múlta felül a Németh Zsolt vezette Kozármislenyt.

A SZEOL ezt követően hetekig kitűnő formában volt, a következő 5 mérkőzéséből 4-et megnyert így a 9. fordulóban a bajnoki táblázat 4. helyén álltak.

Az ősz hátralévő része már csak 1 győzelmet és 1 döntetlent hozott számukra, így a félszezon zárásakor a 12. helyre csúsztak vissza.

A szegediek egy masszív, jól összerakott csapat benyomását keltik, és figyelemre méltó, hogy két fordulóval ezelőtt a rivális Vác otthonában sokáig vezettek, majd végül a hajrában egalizált a Csank csapat, de így is értékes döntetlennel utazhattak haza.

Az idegenbeli mérlegük nem nevezhető rossznak, az eddig lejátszott 9 találkozójukon 3-szor győztek (REAC, Baja, Bölcske otthonában), 1 döntetlen mellett (Vácon) 5 vereséget szenvedtek el (ESMTK, Szentlőrinc, Monor, Orosháza, Videoton II.).

24 pontjukkal jelenleg a 10. helyen állnak, a rendkívül szoros középmezőny tagjai.

Tavasszal még veretlenek, a 16. fordulóban 2-1-re múlták felül az ESMTK-t, majd 1-1-re végeztek Vácott és bár múlt hétvégén fölényben játszottak a Szentlőrinc ellen, de csak egy döntetlenre futottak erejükből azon az összecsapáson.

A SZEOL nem volt nagyon aktív a téli átigazolási piacon, de éppen az állandóság lehet a fő fegyverük, nem kell túl sok új játékosokat beépíteni, egy amúgy is összeszokott csapatba.

Erősítésnek minősül, hogy sikerült megszerezniük a  7 gólos Végh Árielt az Orosházáról, aki a Szentlőrinc ellen már a kezdőcsapatban kapott helyet.

A Szeged keretében egy ismerőssel is találkozhatunk Domonkos Csaba személyében, ősszel még csapatunk keretének volt tagja, de sérüléssel bajlódott, ezért kevesebb lehetőséget kapott, majd télen távozott Mislenyből és visszatért Szegedre.

A szegediek házi góllövőlistáját 8 góllal Bata Csongor vezeti, őt követi a 7 gólos Végh Áriel (igaz találatait még az Orosháza színeiben jegyezte.)

Csapatunk a múlt hétvégén Dunaharasztiban szerepelt, ahol bár nekünk állt a mérkőzés mégsem sikerült megtartani vezetésünket, mert a hazaiak egy szabadrúgásból egyenlítettek.

A hétvégi összecsapáson arra a hozzáállásra és mentalitásra lesz szükség, amit az Orosháza ellen a 2. félidőben láthattunk, ha azt a teljesítményt sikerül megismételni Laueréknak, akkor remélhetőleg sikerül begyűjteni a 3 pontot és győzelemmel megörvendeztetni a hazai szurkolókat.

A március 21-én, szombaton 15:00-kor kezdődő találkozót Szommer Attila vezeti, segítői Kovács László és Sebestyén László lesznek!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!