Visszatértük a helyes útra, továbbjutás a Kupában

Kozármisleny – Balmazújváros 2-1 (0-0)

Magyar Kupa mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért

Kozármisleny, 150 néző

Vezette: Szőts G. (Viszokai L., Reinicz G.)

Kozármisleny: Molnár P. – Domonkos (Szabó M. 40.), Fellai (53.), Gajág, Erdős – Nagy E., Szabó B. (Szabó P. 60.) – Nagy K., Lauer, Valkovics – Tóth A.

Vezetőedző: Németh Zsolt

Balmazújváros: Szalma – Vachtler, Bakos, Szatmári, Németh Á. – Müller – Csorba (Batizi-Pócsi 58.), Reznek (Kis R. 46.), Demjén (Andorkó 69.), Pintér N. – Belényesi

Vezetőedző: Szabó János

Gólszerzők: Lauer 69., 90. illetve Batizi-Pócsi a 63. percben.

Sárga lap: Nagy K. 88. illetve Bakos a 9. percben.

Kedvező előjelekkel kezdődött a találkozó hiszen a sérültek közül többen is hadra foghatóak voltak. Vállalta a játékot Fellai, Nagy E., Nagy K. és Lauer Norbert is.

Bíztunk benne, hogy az elmúlt két bajnoki mérkőzés után jobbik arcát mutatja majd a csapat, de nem volt könnyű a feladat hiszen egy osztállyal feljebb lévő ellenfelet, a Balmazújvárost fogadtuk, akik nyilván nem azért utazták át az országot, hogy vereséggel távozzanak és kiessenek a Magyar Kupából.

Az első játékrész kiegyenlített játékot, egyenlő erők küzdelmét hozta az esőzés után felázott, mély pályán.

A 9. percben kecsegtető helyről 16,5 méterről, középről végezhetett el szabadrúgást a Kozármisleny, a labda mögé Lauer állt, de lövése elakadt a sorfalban.

A 14. percben Nagy K. kapott remek labdát a jobb szélen, beadta a középen érkező Tóth Adriánnak, aki kapura szúrta a labdát, de Szalma hárított.

A 17. percben hazai oldalszabadrúgás után a gólvonalról fejelte ki a labdát az egyik vendég védő.

A 20. percben Demjén lövését ártalmatlanította Molnár P.

A 30. percben eltolódott a kozármislenyi védelem, Csorba maradt tisztán megkapta a labdát, de túl sokat időzött így Domonkos odaért és menteni tudott.

A 35. percben Nagy K. beadására érkezett Tóth Adrián, szorongatott helyzetbe a kapufát találta el, a kipattanó labdán túlszaladt Lauer így megmenekült a Balmazújváros a góltól.

A 39. percben Nagy K. távoli lövése kapu fölé szállt.

A 42. percben Belényesi lövését kiütötte Molnár, majd védőink felszabadítottak.

A 44. percben vendég sarokrúgás után Belényesi fejelt kapu mellé.

Az első félidő legnagyobb helyzeteit csapatunk hagyta ki, de mezőnyben teljesen kiegyenlített volt a játék, nem volt érezhető az osztálykülönbség a két együttes között.

Az 58. percben Csorba cselezett befelé, majd kapu fölé lőtt.

A 60. percben szépen felépített vendégakció végén Batizi-Pócsi fordult kapura, de lövését Molnár P. nagy bravúrral hárította.

A 63. percben Demjén kapott remek labdát a jobb szélen, beadását elvétették védőink középen, érkezett Batizi-Pócsi, aki közelről lőtt a kapuba. 0-1.

A bekapott gól után a Kozármisleny labdarúgói még egy lapáttal rátették, érezhető volt a nagy akarás, aminek aztán meglett az eredménye is.

A 69. percben Várda cselezgetett a jobb szélen, majd Nagy Krisztiántól került a labda Nagy Erikhez, akinek levágódó lövése Lauert találta tisztán, aki nagyon higgadtan értékesítette a kínálkozó lehetőséget. 1-1.

Az egyenlítés után csapatunk nem állt le és igyekezett maga javára fordítani a továbbjutás sorsát.

A 79. percben Szabó M. beívelését Lauer fejelte kapura a labda a felső lécet találta el.

A 82. percben Lauer ugratta ki Valkovicsot, aki kapura törhetett volna, ez helyett beadást választott, de a védők menteni tudtak.

A 84. percben egy gyors vendég kontra végén Belényesi közeli fejesét hatalmas bravúrral hárította Molnár P.

A 90. percben megszerezte a győztes találatot a Kozármisleny. Tóth Adrián kapott indítást a jobb szélen, önzetlenül középre passzol Lauernek, aki hajszál pontosan kilőtte a jobb alsó sarkot. 2-1.

A 91. percben Nagy E. a középpályán felszabadítás céljából nagyot rúgott a labdába, majd a furcsa ívet kapott a játékszer és eltalálta a kapufát.

Akkor szerezte 2. gólját együttesünk, amikor már nem volt lehetősége az ellenfélnek válaszolni rá. Egész mérkőzésen egyenrangú ellenfelei voltunk a 2. osztályú Balmazújvárosnak, és a bekapott gól után is talpra tudtunk állni és megfordítottuk a találkozót, amely komoly érdem és mindenképpen szép siker!

A Kozármisleny gárdája megérdemelten jutott a legjobb 32 együttes közé a Magyar Kupában.

Gratulálunk a csapatnak, remekül küzdöttek a játékosok, munkájukat siker eredményezte!

Németh Zsolt: Gratulálok játékosaimnak, nagyszerű sikert arattak. Visszatértünk a helyes útra és szeretnénk rajta maradni! Ezúttal megfelelő volt a játékosok hozzáállása és nagy dolog, hogy hátrányból is fordítani tudtunk és egy magasabb osztályú ellenfelet tudtunk kiverni a Magyar Kupából! Mostantól a hétvégi ESMTK elleni rangadóra készülünk, ahol hasonlóképp szeretnénk játszani!

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  Az Európa Liga „ugrott”
  Írta: admin 2014. szeptember 11., csütörtök

  Próbálom ezzel a viccesnek szánt címmel is oldani a feszültséget, hiszen a rossz bajnoki rajt után a kozármislenyi vereséggel kiestünk a Magyar Kupából, pedig a továbbjutás reményében utaztunk el ilyen messzire. Egy győzelem tud önmagában építeni egy csapatot, míg a vereség erre nem igazán alkalmas, s nekünk belátható időn belül igazi közösséggé kellene összekovácsolódnunk. Ehhez mi most a nehezebb úton, a vereségekkel szegélyezetten indultunk el. Bízunk benne, hogy belátható időn belül így is elérjük céljainkat. Na de, maradjunk most a kozármislenyi mérkőzésnél. Úgy félúton járhatott a csapat autóbusza hazafelé, amikor Szabó Jánossal beszélgettünk a találkozóról.

  Hogyan értékeled a mérkőzést?

  – Nagyon csalódott vagyok. Tovább akartunk jutni, s tovább is kellett volna jutnunk a Magyar Kupában. A játék képe alapján 2-3 góllal kellett volna nyernünk. A 60. perc környékére felőröltük az ellenfelet, akik már addigra mind a három cserelehetőségüket kihasználták. Egy szép formás akció után meg is szereztük a vezetést. Ezt követően azonban ahelyett, hogy nyugodtan futballoztunk volna, hoztuk ismét a hibákat. Egy ártalmatlannak tűnő szituáció után jött az egyenlítés, majd ismét a mi kimaradó helyzeteink következtek, s az ahogyan lenni szokott, a lelkes ellenfél a végén berúgta a győztes gólt. Ez ismét egy hozható mérkőzés volt, ahol most nálunk volt a minőségi fölény, de ismét megingott a védekezésünk. Ettől a teljesítménytől jóval több kell, mert az NB II többet kíván.

  – Arra is esett az eső?

  – Igen. Mély, csúszós volt a pálya, de mind a két együttesnek egyformán.

  – Néhányan itthon maradtak.

  – Virág Aladárt és Kiss Lacit pihentettem, míg Kállai Gabi rúgást kapott, azért nem jött. Kónya Márk ma egy vakbélműtéten esett át, rá egy jóideig nem számíthatunk. Összességében egy komplett csapattal érkeztünk, mert tovább akartunk jutni. Ez nem sikerült, amiért nagy a csalódottság bennem.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!