Visszatekintés az őszi szezonra

A Kozármisleny SE NB II labdarúgói nagyszerű őszi szezonon vannak túl és az őszi teljesítményre még így utólag is nehéz jelzőket találni.

Újonc csapat létére 8 egymás követő mérkőzésen nem találtak legyőzőre, eközben új másodosztályú góltalansági rekordot 763 perc ért el csapatunk, illetve Antal Sándor kapus!

Első másodosztályú idényében az előkelő 9. helyen telelnek labdarúgóink, ami szintén kiváló eredmény!

Az NB II Nyugati csoportjában csak az élcsapat Lombard – Pápa csapata kapott kevesebb gólt, mint a Kozármisleny SE.

Büszkék lehetünk arra, hogy a mezőny egyik legsportszerűbb csapataként tartanak minket számon, ezt alátámasztandó tény, hogy az ősz során egyetlen játékosunk sem kapott piros lapot.

Az NB2.hu internetes portál az ősz meglepetéscsapatának a Kozármisleny SE-t választotta.

Ezek után röviden visszatekintenénk a mérkőzésekre:

Szombathelyen a feljutásra esélyes nagymultú Haladás otthonában kezdtük a szezont, ahol nem kis meglepetésre Lauer Norbert saját illetve csapata első NB II-es találatával a 66. percig vezetni tudtunk. A mérkőzést végül a Haladás nyerte 2:1-re, de talán ők sem gondolták, hogy az utolsó 10 percben foggal körömmel kell védekezniük az újonc ellen.
A nézőtérről öröm volt hallani a helyi szurkolók dícsérő szavait.
Ekkor még talán hízelgésnek gondoltuk az olyan kijelentéseket, hogy :
” Ez a Kozármisleny az elmúlt években bármikor az első tízben végzett volna.” – Így utólag illetve a tabellán elfoglalt helyezésünk ezt csak alátámasztja.

Az első hazai fellépésünkön a Felcsútot fogadtuk.
A mérkőzésen rá kellett döbbennünk arra, hogy az NB II mennyivel másabb az NB III Dráva csoportjánál. Itt már jó csapatok erős ellenfelek ellen kell felvenni a versenyt.
Azonban a mérkőzés legnagyobb tanulsága: “Hogy lehet helyzet nélkül 3 gólt lőni…” – sajnos ezt a Fecsút mutatta be nekünk.

Talán már a kritikusok kezdtek aggódni, hogy ennek az NB II-es szereplésnek csúnya vége lesz, vagy lehet, amikor Pápára utaztunk. Talán kevesen számítottak arra, hogy a másik feljutásra esélyes csapattól pontot sikerül szerezni!
Bravúr volt a javából a pápai 2:2-es döntetlen, amire az egész ország felkapta a fejét!

A 4. fordulóban immár harmadszor, ezúttal a pályaválasztói jog felcserélése miatt idegenben léptünk pályára, ezúttal a PMFC vendégeként!
Nagyon sok kozármislenyi szurkoló kísérte el csapatunkat a rangadóra! Az első félidőben a PMFC volt az aktívabb. Pánczél játékvezető jótékonysági verseny nyerésére is esélyes ajándék 11-esével a PMFC szerzett vezetést. A második félidőt végigtámadták Lauerék, és ők keltették a jobb csapat benyomását! Hogy ez mennyire így volt, az a mérkőzés végén a hazai nézők csapatunk felé kifejezett vastappsából is kiderült! A pécsiek pedig füttyszó kíséretében vonultak az öltözőbe.
Ugyan pontot nem szereztünk, de érezhető volt, hogy jó úton járunk! Persze ekkor már sokan türelmetlenkedni kezdtek, hogy a mutatott játékkal nincs baj, de kellenek a pontok!

Az 5. fordulóban ismét vendégként szerepeltünk a szintén újonc ESMTK- otthonában. A fiúk lelkesedésből, küzdeni tudásból kiválóra vizsgáztak és újabb történelmi tettet hajtottak végre, hiszen 1-0-ra sikerült diadalmaskodni, ami a Kozármisleny SE első NB II-es győzelmét jelentette.
Nagyon jól jött ez a győzelem, mind a játékosok lelkének, mind a szurkolóknak!

A következő körben újból hazai pályán játszottunk, a Gyirmót csapatát fogadtuk. Reméltük, hogy szemtanúi lehetünk az első kozármislenyi hazai találatnak, az első pontszerzésnek, esetleg győzelemnek.
Sajnos egyikre sem került sor, hiszen el kell ismerni a Gyirmót jobb volt, és megérdemelten vitte el a 3 pontot. A vendégek nagyon kultúráltan, jó játékot bemutatva szerezték meg a győzelmet. A 73. percben a vendég Kozmér szabadrúgásból óriási gólt ragasztott Antal Sándor kapujának jobb felső sarkába.
Ekkor még nem tudtuk, hogy 8 fordulót követően hasonlóra nem kerül sor!

Eltelt 6 forduló, amikor igazából a csapatot nem érhette kritika, hiszen a jobb csapatok ellen sem vallott szégyent, ráadásul 4-szer szerepelt idegenben, és mégis 4 pontot szerzett az élcsapatok ellen.

A 7. fordulóban a Budaörshöz utaztunk, akik évek óta együtt játszanak és az őszt a 6. helyen zárták. Ennek tükrében nem a csapatunk számított az esélyesnek.
Így utólag is és akkor is azt állapíthattuk meg, hogy a 0:0-s eredmény nem rossz Budaörsön, és újabb pontot sikerült szerezni vendégként.

A következő hazai fellépésünkkor óriási nyomás nehezedett a csapatra, mert az egyik sereghajtó, a Soroksár vizitált Mislenyben. Mindenki a győzelmet várta, és csak ez az eredmény volt elfogadható a közvélemény, a szurkolók, játékosok számára. Mindenki várta már, hogy végre gólt láthasson, és hazai győzelmet!
Sajnos a nagy tét, a nagy akarás kicsit megbénította a játékosokat, akik főleg a második félidőben bátor, nyíltsisakos játékot bemutatva mindent megtettek a sikerért. Ugyan a győzelem elmaradt (0:0), de a szurkolók tapssal jutalmazták a játékosokat.
Talán ez a taps is kellett a későbbi sikeres szerepléshez!

A 9. fordulóban újabb baranyai rangadóra került sor, ami akkor még kiesésinek számított. Irreális talajú pályán, nehéz körülmények között, de nagyon sok kozármislenyi szurkoló bíztatása közepette “bírkóztak” a csapatok Komlón. Talán az őszi szezon leggyengébb teljesítményét nyújtotta ekkor a csapat.
Bár a mérkőzésen az érezhető volt, hogy a Kozármisleny SE jobb játékerőt is képvisel és fizikálisan is ellenfele fölé nőtt. (Ezt még a komlói nézők is megállapították, hogy gyorsabbak, frissebbek vagyunk.) Abban bízhattunk, hogy ez a frissesség a mérkőzés vége fele egy kontra formájában meghozza gyümölcsét.
Ha nem is kontra, de egy pontrúgást követően az utolsó percekben egy fejesgólnak (Finta) örülhettünk és értékes 3 ponttal térhettünk haza!

A következő fordulóban megtört a “hazai átok”.
A fiatal Dunaújváros volt a vendég és nagyszerű, helyenként látványos játékot bemutatva megszereztük az újabb történelmi gólt, ezúttal hazai pályán, ezúttal is Lauer révén. A mérkőzés végén az előny sikerült megduplázni és 2:0-s győzelemmel megörvendeztetni a végig nagyon lelkes szurkolókat.
Ezzel a győzelem kicsit elléptünk a kiesőzónától és a középmezőny végéhez csatlakoztunk.

A 11. fordulóban Nagyberkibe szólította a csapatot a sorsolás. Tudtuk, hogy az ellenfél egy jó nevekből álló, kiváló játékerőt képviselő csapat. Mivel az “idegenben jó az iksz” nagyrészt helytálló, erre a mérkőzésre határozottan igaz volt.
Bene Ferenc ahogy az egész őszi szezonra, úgy erre a mérkőzésre is jól megszervezte a védelmet, és igazából nagy helyzet nélkül hozta le a hátsó alakzatunk a mérkőzést. Újabb értékes pont, és újabb kapott gól nélküli mérkőzés. Ekkor már kezdtük számolgatni a perceket, amelyet kapott gól nélkül fejezett be Antal Sándor.
A helyi szurkolók elismerően beszéltek csapatunkról és nem is gondolták volna, hogy ilyen nagyszerű csapata van Kozármislenynek. Az elfogulatlan szurkolók véleménye mindig jól esik, főleg, ha az őszinteség hangján dícsérik csapatunkat!

A 12. fordulóban Mosonmagyaróvár volt az úticél. Ezúttal kimondva kimondatlanul már mi voltunk az esélyesebbek. Győzni utazott a csapat Óvárra. Sajnos az esélyesség terhét ezúttal sem tudta a csapat levetkőzni, és bár a második félidőben szinte felbillent a pálya annyira mi irányítottuk a mérkőzést, és helyzetet helyzet követett, de a végeredmény 0:0 maradt! A játékosok kudarcként élték meg a pontszerzést! Aminek örülni lehetett csupán az volt, hogy Antal Sándor nem kapott gólt!

Az újabb hazai fellépésen a szintén jó erőkből álló, és a híres győri utánpótláson alapuló Integral-DAC volt az ellenfél.
A játékvezető ismét nem fogadott bennünket kegyeibe, mert a mérkőzés elején teljesen szabályos góltól fosztotta meg csapatunkat, amely nagyon felpaprikázta a játékosokat. Egy nagyon feszült, végig nyílt mérkőzésen a hazai gólfelelős Lauer találatával azért ismét győzelmet arattunk! A vendégek nagyon nehezen viselték a vereséget, és mindenben kifogást kerestek. Nem túl sportszerű csapat benyomását keltették.

Az utolsó előtti fordulóban már zord időjárási viszonyok közepette, Ajkára utazott a csapat. A mérkőzésen a hazai szurkolók utólagos, sportszerű kijelentései is megerősítik, hogy megérdemelten szereztünk ismét 1 gólos győzelmet. A gólszerző a fiatal Tasselmayer volt, aki örömében még a pocsolyában is megfürdött.
És ekkor már mindenki számolgatott! 8 mérkőzés óta voltunk veretlenek és 737 perc óta volt sértetlen Antal Sándor kapuja!
Már nagyon sokan (főleg a nézők közül) Szűcs Lajos 767 perces NB I-es rekordjának megdöntésére készültek.

Ehhez “csupán” az utolsó fordulóban nem szabadott volna 30 percig gólt kapni.
A záró felvonást azonban a baranyai nagy havazás következtében kénytelenek voltunk elhalasztani. A barcsiak el sem utaztak a mérkőzésre.
A mérkőzést egy héttel későbbre halasztotta az MLSZ, így ekkor került megrendezésre a Kozármisleny SE- Barcs mérkőzés.
A góltalanság mellett további tétje az volt a mérkőzésnek, hogy hazai győzelem esetén a tabella 5. helyén zárhattunk volna az őszi idényt.
Sajnos a mérkőzés nem úgy alakult, ahogy a csapat, a szurkolók eltervezték.
Néhány perccel a bizonyos kritikus perc előtt, a 26. percben, a vendég barcsiak egy csúsztatást követően megszerezték a vezetést.
Ugyan Szűcs Lajos NB I-es csúcsát nem sikerült megdönteni, viszont a 763 perces csúcs új NB II-es rekord!
A csapat lassan ocsúdott fel a “sokkból” amikor Pánczél játékvezető, egy pécsihez hasonló mókás büntetővel jutalmazta a vendégeket, akik köszönték és értékesítették is azt. Ezzel félő volt, hogy ideje korán eldől a csata. A szünet előtt azonban sikerült a szépítés Fabiancic révén, de a második félidőben a nagyon szervezetten és szinte hiba nélkül játszó barcsiak megőrizték előnyüket és ezzel a győzelmet.

Csapatunk így az NB II Nyugati csoportjának 9. helyen zárta a szezont, úgy, hogy csak 6-szor szerepeltek hazai pályán és 9-szer vendégként.
Ez több mint megsüvegelendő teljesítmény és nem valószínű, hogy lett volna, aki szezon előtt ne egyezett volna ki ezzel.
Ami említést és dícséretet érdemel: a szezon során mutatott kiváló küzdőszellem, harcosság, és CSAPATEGYSÉG! Ezek voltak azok az erények, amelyek a sikereket eredményezték!

Az NB2.hu forduló válogatottjába bekerült játékosaink:
5. forduló: Tasselmayer
7. forduló: Antal S.
9. forduló: Finta
10. forduló: Tóth Z.
11. forduló: Finta
12. forduló: Suba
13. forduló: Tóth I., Tóth Z.
14. forduló: Suba, Finta, Tóth Z.

Góljainkat a következő játékosok szerezték:
5 gólos: Lauer
1 gólt szerzett: Finta, Tasselmayer, Tóth Z., Laki, Fabiancic.

Gratulálunk a CSAPATNAK a kiváló és várakozáson felüli teljesítményhez!
Bízunk benne, hogy az őszt hasonlóan sikeres tavaszi idény fogja követni!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!