Vereséget szenvedtünk a Pakstól

Kozármisleny – Paks II. 0-1 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Fenyvesi Sz. (Kiss I. B., Kovács II. G.)

Kozármisleny: Sólyom – Fodor, Fellai, Balaskó, Tasselmájer – Pintér (Karacs 67.), Kovács T. – Tóth Z., Wittrédi, Rácz (Vég 46.)- Koller (Schmidt 63.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Paks II.:Kovács A. – Mészáros I., Racskó, Eppel, Czinger – Tamási G., Bohner, Cziráki, Pintér N. (Laczkovich 46.)- Montvai (Feil 90.), Pap (Budai 82.)

Vezetőedző: Lengyel Ferenc

Gólszerző: Pap 71. percben.

Sárga lap: Eppel 27., Tamási 43. percben.

A mérkőzés előtt zápor söpört végig Kozármislenyben, amely feláztatta a pályát.

A hazai együttesében első alkalommal kapott a kezdőben lehetőséget Pintér A., aki szívműtétje után kétszer már csereként beszállt, de kezdőjátékosként most kapott szerepet.

A 4. percben Pintér A. lőtt távolról a vendég kapu mellé.

Az 5. percben Tóth Z. beadását Eppel mentette az 5-ösről szögletre.

A 7. percben Pintér N. lövése akadt el Kovács T.-ban.

A 12. percben gyorsan elvégzett szabadrúgás után Pintér N. került helyzetbe, lövését Sólyom védte, a kipattanó Cziráki elé került, aki 20 méterről egyből lőtt, a labda a csúszós füvön még meg is pattant, de Sólyom ennek ellenére biztosan hárított.

A 18. percben Rácz csúszott el a 16-osunkon belül, így Bohner lőhetett, a labda szögletre vágódott. A sarokrúgás után Cziráki vette célba kapunkat, de a labda elakadt a védőkben.

A 26. percben Kovács T. távolról lőtt kapu mellé.

A 33. percben Tóth Z. ment el a jobb szélen, középre lőtte a labdát ami Czingerről vágódott az alapvonalon túlra.

A 34. percben Sólyom jól jött ki kapujából és tisztázott Bohner elől.

A 37. percben Wittrédi szabadrúgásból lőtt mellé.

A 39. percben egy bedobást követően Wittrédi kapura lőtt, de a labda a hosszú sarok mellett hagyta el a játékteret.

A 40. percben Fellai érkezett jó ütemben és szögletre tisztázott.

41. percben Wittrédi passza után Kovács T. kapu fölé lőtt.

Igazolta jó hírét a Paks, akik szervezetten, jól védekeztek és ez mellett kulturált futballt bemutatva többször zavart okoztak a kapunk előtt.
Igazán nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki, így a gól nélküli döntetlen igazságos eredményt jelentettet.
Együttesünk talán többet birtokolta a labdát, kezdeményezőbbek voltunk, de komoly gólszerzési lehetőséget nem sikerült kialakítani.
A szünetben mindkét vezetőedző cserélt. Pintér N. helyett Laczkovich, míg Rácz helyett Vég Bence lépett pályára.

Az 53. percben Tóth Z. szerzett labdát, középre adott passzát lefülelték a védők. Az ellentámadás végén Montvai fejelt, majd Balaskó higgadtan mellel tette haza a labdát a mislenyi hálóőrnek.

Az 55. percben Kovács T. sarokra tartó nagyszerű lövését a hosszú sérülésből felépülő Kovács A. bravúrral ütötte ki a jobb alsó sarokból.


A 71. percben Tóth Z. vitatott körülmények között esett el a paksi térfélen, amely után a játékvezető sípja néma maradt és ebből kontrázott a Paks. A támadás végén Pap Roland indult meg, Sólyom mellett eltolta a labdát és mielőtt Balaskó tisztázott volna, becsúszva a kapuba továbbította a labdát. 0-1.

Az eseményt követően Fenyvesi játékvezető Márton Gábort elküldte a kispadtól.

Ennek oka a hivatalos jegyzőkönyvben a következőképp lett rögzítve:

„A mérkőzés 72. percében a hazaiak vezetőedzőjét Márton Gábort elküldtem a kispadtól, többszöri reklamálásért. A vendégek gólja után elhagyta a technikai zónát és hevesen kiabálta. “miért nem fújtad le”,”nekik mindent lehet”. Az első félidő 34. percében már egyszer figyelmeztettem, amikor szintén egy szabálytalanságot vitatott hasonló stílusban.”

A 81. percben mislenyi szöglet után öklözött Kovács A., amely után Karacs lövését becsúszva blokkolta Bohner.

A 92. percben Wittrédi szöglete után Kovács T. közelről csúsztatott kapu fölé.

Döntetlen szagú mérkőzésen, a vendégek szereztek győzelmet. Tipikus 1 gólos mérkőzés volt, de sajnos a vendégek lőtték a győztes találatot.
A védelmünk végig stabilan állt a lábán, de az előrejátékba több hiba csúszott. Akart és próbálkozott a csapat, de ma nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába.

Márton Gábor: Nehéz az ilyen mérkőzés után mit mondani, hiszen hazai pályán elég érdekes események történtek. Nem játszottunk jól, de úgy gondolom, hogy olyan ellenféltől kaptunk ki, akik egy helyzetet leszámítva kapunk felé sem rúgott, előtte meg láttuk, hogy mi történt. Nekünk kellett volna veszélyes helyről szabadrúgással jönnünk, ez helyett az ellenfél támadhatott. Azt sem értem, hogy miért küldtek el a kispadtól, úgy látszik megszólalni nem lehet. Állítólag sorozatos reklamálás miatt kellett eljönnöm, ami túlzás.

Lengyel Ferenc: Szerencsés góllal sikerült nyerünk, egy olyan mérkőzésen ahol a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Gratulálok a 15 hónapos sérülés után pályára lépő kapusunknak Kovács Attilának.

További fotók a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldalán IDE KATTINTVA tekinthetőek meg.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!