Vereséget szenvedtünk az ‘Óvár otthonában

Mosonmagyaróvár – HR-Rent Kozármisleny 1-0 (0-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Mosonmagyaróvár, 300 néző

Vezette: Oláh G. (Vígh-Tarsonyi, Kovács II. G.) tart. j.v.: Kovács J. Z.

Mosonmagyaróvár: Tarczy – Bohner, Koszó, Deák, Galambos (Jasarevic 83.) – Lázár – Darázs, Schmatovich (Mundi 93.), Czár, Fekete (Katona 86.) – Laki

Vezetőedző: Király József

HR-Rent Kozármisleny: Horváth D. – Causic, Lantos, Racskó – Pajor, Gubacsi (Kirchner 65.), Szekszárdi, Varga M., Kocsis – Tóth M. (Városi 74.) – Kemény

Vezetőedző: Szanyó Károly

Gólszerző: Deák 61. percben.

Kiállítva: Causic 90. percben.

Sárga lap: Lázár 32., Darázs 92. illetve Gubacsi 44., Kemény 73. percben.

Eltiltás miatt Helesfay, Beke és Grumic, sérülés miatt Kiss M., Wittrédi, míg betegség miatt Nagy Erik hiányzott csapatunkból.

Szanyó Károly vezetőedzőnk bátran nyúlt a fiatal labdarúgókhoz és a kötelező két fiatal felett tovább két fiatalszabálynak megfelelő labdarúgó kapott lehetőséget a kezdőben.
(Horváth D., Pajor, Gubacsi, Varga M.)

A pálya talaja nem volt ideálisnak nevezhető, de játékra alkalmas volt.

Az első félidő kiegyenlített játékot, egyenlő erők küzdelmét hozta.

Az első helyzet Kemény nevéhez fűződött, a 10. percben lövésre vállalkozott, Tarczy öklözte ki a bal sarokba tartó labdát.

A 35. percben Czár lövését Racskó blokkolta.

A 42. percben Causic lövését magabiztosan hárította Tarczy.

Az első félidő igazságos döntetlennel ért végét, a házigazda együttes próbálta magához venni a kezdeményezést, de helyzetet nem igazán sikerült kialakítaniuk.

A 46. percben egy bal oldalról belőtt labdát védőink kivágták, Galambos lövését pedig Horváth magabiztosan fogta.

Az 52. percben egy lecsorgó labdából Laki került helyzetbe, de védőink blokkolták a lövést.

A 61. percben Czár oldalszabadrúgását Deák fejelte a hálóba. 1-0.

A 68. percben Kemény beadását Koszó mentette az érkező Tóth M. elől.

A 75. percben a csereként beállt Városi cselezgetett, majd az alapvonal körül középre adott, de lemaradtak az érkezők.

A 77. percben veszélyes helyről, oldalszabadrúgást végezhetett el Kocsis, de belőtt labdáját Schmatovich kifejelte.

A 80. percben Czár szögletét Schmatovich csúsztatta, de kapusunk Horváth D. bravúrral hárított.

A 90. percben Causic ellen követtek el szabálytalanságot a mezőnyben, de a játékvezető nem fújt, amit a mislenyi labdarúgó számonkért a játékvezetőn, ezért a kiállítás sorsára jutott.

A második félidő elejét megnyomta a hazai csapat és az első negyedóra végén vezetéshez is jutottak egy oldalszabadrúgás után, amelyet a találkozó végéig nem sikerült egalizálnunk.

A sáros, mély talaj sokat kivett a játékosokból, mindenki becsülettel tette a dolgát, most ennyire futotta erőnkből.

Szanyó Károly: A hozzáállással maximálisan elégedett vagyok. Úgy gondolom, hogy jelen helyzetünkben mindenki kihozta magából a maximumot. A védekezésünkkel is hellyel közzel elégedett lehetek, bár egy rögzített szituációból kaptuk a gólunkat. Ugyan ki volt osztva mindenkinek az ember, de valamilyen oknál fogva olyan döntés született a pályán, hogy elcseréltek két játékost, pedig nem véletlenül osztok ki a feladatokat, szeretem ha azok be is vannak tartva. Támadásainkban nem sok átütőerő volt, eléggé meglátszódott, hogy hiányoznak azok a játékosok, akik fazont tudnak adni a csapat támadó játékának (Beke, Wittrédi, Grumic). Összességében pozitívan állok a folytatás elé és kemény munkával, kiegészülve azokkal a játékosokkal akik még most nem tudnak szerepelni mindenképpen előrébb fogunk lépni. Egy igazi 0-0-ás birkózós mérkőzést játszottunk, ahol mindkét csapatnak ugyanolyan rossz volt a pálya. Én is játszottam hasonlóan rossz talajú pályán, de passzolni lehet és kell is, csak úgy tudunk az ellenfél kapuja elé kerülni, helyzeteket kialakítani, gólokat rúgni, ha fel merjük vállalni passzjátékot, az egy az egy elleni párharcokat és le merünk venni egy embert az ellenfélből. Úgy érzem, hogy ebben mindenféleképpen kell előre lépnünk. Nem mennék bele abba, hogy ki mikor kapcsolódott be a munkába, mennyit edzett, most ez a keretünk volt. Amit nagyon szerettünk volna, hogy minimum 1 pontot elhozzunk innen, az sajnos nem sikerült. Dolgozunk tovább keményen és próbálunk rálépni a kijelölt helyes útra. Lehet, hogy lesz még egy-két görcsösebb meccsünk de bízom benne, hogy ráállunk arra az útra, amit szeretnénk játszani.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!