Mégsem fogadjuk a PMFC-t szombaton

Véget ért téli felkészülésünk, amely alatt a játékosok tisztességgel elvégezték az előírt munkát és a héten már az első “tavaszi” tétmérkőzésre készülnek, ellenfelünk a csoport egyik bajnokesélyese, a PMFC lett VOLNA…

Azóta viszont kiderült, hogy a találkozó nem kerül megrendezésre, mert a pálya alkalmatlan arra, hogy mérkőzést rendezzenek rajta.

palya_550_havas_1

Ahogy minden átigazolási időszakban lenni szokott, most télen is voltak távozóink:

Reith Renátó – PVSK

Ivancsics Alex – Pénzügyőr

Racskó Roland – ATSV Stadl Paura (Ausztria)

Kiss Dominik – Kalocsa

Tar Krisztián – Pécsvárad

Városi Viktor – Dorog

Uj_igazolások_2018_tel_525

Ugyanakkor érkeztek új labdarúgók is:

Kuntic Sebastian – FK Mladost Petrovec

Torkos Attila – Rákosmente

Bogdán Erik – Gyula

Turi Tamás – PMFC

Az érkezők oldalon, ha nem is újként, de hozzávehetjük Kiss Mártont, aki az egész nyári időszakot és az őszi bajnokikat sérülés miatt kénytelen volt kihagyni.

Felkészülési mérkőzéseink alatt 4 győzelem mellett, 3 döntetlent értünk el és csak 2-szer veszítettünk.

Edzomeccs_2018_tel_525

Mohács – Kozármisleny FC 3-1 (Gólszerző: Fiáth)

Kozármisleny FC –  Komló 1-0 (Gólszerző: Kovács K.)

Kozármisleny FC – Majos 0-0

Szekszárd – Kozármisleny FC 1-1 (Gólszerző: Kristán)

Kozármisleny FC – Veszprém 1-1 (Gólszerző: Tóth M.)

Kozármisleny FC –  Pécsvárad 3-0 (Gólszerző: Torkos, Kovács K., Tóth M.)

Kozármisleny FC –  Pécsvárad 3-2 (Gólszerző: Tóth M., Müllerlei, Grabarics)

Kozármisleny FC – NK Darda 4-1 (Gólszerző: Turi, Kovács K., Hleba, Fiáth)

Kozármisleny FC – NK Bijelo Brdo 1-2 (Gólszerző: Kiss M.)

Koko_Kocsi_525_2

Németh Zsolt edzőnket a télen elvégzett munkáról, és a keretben történt változásokról, tavaszi célokról és a hétvégi bajnoki nyitányról kérdeztük.

Január 15-én kezdődött a téli felkészülésünk, de a játékosok egyénre szabott edzésprogrammal már 2 héttel korábban elkezdték az egyéni edzéseket. Tudomásunk volt róla, hogy több játékos is távozni készül, volt aki munkahelyi okokból, volt aki magasabb osztályba lépés okán akart eligazolni. Összesen hat játékos távozott tőlünk, így elkezdtük keresni azokat a játékosokat, akik mind szakmailag, mind emberileg segíteni tudnak nekünk. Télen mindig nehéz igazolni, hiszen többnyire szerződéssel rendelkeznek a játékosok. Nagyon sok próbajátékos megfordult nálunk, de végül 4 új játékost igazoltunk (Kuntic, Bogdán, Torkos, Turi), volt olyan közülük (Turi), akit csak az utolsó pillanatban sikerült szerződtetnünk. A felkészülés alatt, a saját utánpótlásunkból rengeteg fiatal is lehetőséget kapott, úgy gondolom, hogy hellyel-közzel meg is állták a helyüket. A télre tervezett munkát elvégeztük, még úgy is, hogy egy-egy sérülés vagy betegség nehezítette a felkészülésünket. Aki végig tudott edzeni a felkészülés alatt, azt gondolom, hogy ők rendben lesznek. Az edzőmérkőzéseinket tudatosan így építettük, ahogy. Először alacsonyabb osztályú csapatok ellen játszottunk, majd folyamatosan, ahogy az edzések intenzitása is növekedett, úgy lettek egyre erősebbek az ellenfelek is. A megye I-es csapatok ellen nem mindig tetszett a játékosok hozzáállása, mivel alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben nem voltak annyira motiváltak. Ahogy NB III-as vagy külföldi csapatokkal mérkőztünk, egyből jó lett a hozzáállás és a mentalitás. Összesen 9 felkészülési meccset vívtunk, 4 győzelem mellett 3 döntetlen született és kétszer kaptunk ki. Az utolsó felkészülési mérkőzésen látottakkal különösen elégedett voltam, mind mentálisan, mind fizikálisan tetszett amit láttam, az eredmény itt másodlagos volt, akár mi is nyerhettünk volna.
Hétvégén megkezdődik a bajnokság (ha az időjárás engedi), éppen az egyik bajnokesélyes csapatot, a PMFC-t fogadjuk, akik mindenképpen bajnokságot szeretnének nyerni és bajnokesélyesnek is tartom őket. Jól sikerült igazolniuk, a felkészülési mérkőzéseiken pedig nagyon jól szerepeltek. Igazi rangadóra számítok ellenük. Mindkét csapatban sok olyan játékos van, aki megfordult a másik együttesben is. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyei, de a futballban bármi megtörténhet, egy biztos, mi nem fogunk feltartott kezekkel pályára lépni!
Az őszi fordulók során 18 pontot szereztünk, ami a nyári nehézségekkel telített indulás után megfelelő volt. Most az a célunk, hogy ezt a teljesítményt felülmúljuk és több pontot szerezzünk mint ősszel. Úgy gondolom, hogy ha az első 10-be tudnánk kerülne, az mindenképpen nagyszerű eredmény lenne. A csapat képes is erre, azt gondolom, hogy egyetlen ellenfelünk ellen sem vagyunk esélytelenek. A sorsolásunk nehéz, az első 4 forduló alatt a három bajnokesélyessel is megmérkőzünk, mindegyikkel Kozármislenyben. De mint mondtam bárki ellen van esélyünk, számunkra a hozzáállás és a koncentráció kulcsfontosságú lesz a mérkőzéseken.

 

07_pmfc_20170819_525

A PMFC ellen tehát nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a piros-feketék a bajnoki cím megszerzéséért szállnak harcba.

Jelenleg 2 pont a hátrányuk a listavezető Dunaújváros és 1 pont a 2. helyen álló Tiszakécske mögött.

Ebben a szoros csatában nyilván minden pontnak nagy jelentősége van, így biztosak lehetünk benne, hogy a Pécs csak a 3 pont megszerzésével lenne elégedett Kozármislenyben!

Csapatunkat semmiféle teher nem nyomja, mi csak nyertesei lehetünk ennek az összecsapásnak, izgulni valója ellenfelünknek lesz!

A PMFC telis-tele van jó nevű korábbi NB I-es NB II-es labdarúgókkal, és nagy erősítés számukra, hogy télen sikerült visszacsábítaniuk két korábban Mislenyben is szereplő játékosukat Gajág Gergőt és Beke Pétert.

Rajtuk kívül jól cseng Gőcze Gergő, Sólyom Csaba, Horváth Adrián, Nagy József, Koller Krisztián és Wittrédi Dávid neve is, főleg itt, a harmadik vonalban, vagy hasonlóképp a sérült Fellai Józsefé is. Közös bennük, hogy mindannyian szerepeltek Kozármislenyben is!

Persze nem szabad megfeledkezni a többiekről sem, Károly, Bata, Mojzer is gólerős, ők is rendszerint alapemberek és húzni szokták a PMFC szekerét, és akkor még nem beszéltünk Kónya Dávidról, aki a mezőny egyik leggyorsabb labdarúgója, 7 góljával 2. helyen áll csapata házi góllövőlistáján.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!