Várhidi Péter csapatát a Szigetszentmiklóst fogadjuk

Szombaton 13.00-kor az NB II 12. fordulójában, Kozármisleny – SZTK-Erima bajnoki labdarúgó mérkőzést rendezünk Mislenyben.

A vendég gárdában találunk korábbi szövetségi kapitányt Várhidi Péter, válogatott játékost Bárányos Zsolt, magyar bajnokot Urbán Gábor és NB II-es gólkirályt Márkus Tibor személyében.

A Szigetszentmiklós a nyáron úgy erősített, hogy minden esélye meglegyen ahhoz, hogy az egycsoportos NB II-be is bekerüljön, akár egyenes ágon, legrosszabb esetben pedig osztályozón keresztül.

Érkezett: Bali Péter Veszprémből, Kiss Károly a REAC-tól, Kornis Attila az MTK-ból, Zsivóczky Norbert a Ferencvárosból, Besztercei Budaörsről, Darko Bastovanov pedig a Mór csapatából. Rajtuk kívül 2 idegenlégiós Lucas és Karion is csatlakozott a kerethez.
Már a bajnokság kezdete után, szabadon igazolható játékosként szerződtették az előző évben a Vasas együttesét erősítő Bárányost.

Távozott: Fabio de Olivera (Puskás-Akadémia), Csák Károly (Diósd), Király András (Üllő), Fekete László (Diósd), Joseph Ngalle (Kazincbarcika) továbbá Szamosi Tamás és Bonifert Péter.

Az SZTK jelenleg a bajnoki táblázat 8. helyén áll eddig 15 pontot szereztek. 5 győzelem mellett 6 vereség áll a nevük mellett, döntetlenjük még nincsen.

A szezont még Horváth Ferenc vezetőedzővel kezdték el, aki a 6. fordulót követően távozott.
A nyilatkozatairól ismert tréner az NB I-es Kecskemét szakvezetője lett, ahol eddig kiválóan teljesít, hiszen négyből négy mérkőzést nyert meg irányításával „hírös város” együttese.

Horvát Ferencnek nem volt könnyű dolga a bajnokság első fordulóiban, egyrészt mert az első 4 fordulóban idegenben szerepelt a Szigetszentmiklós (építkezési munkálatok miatt ők kérték a pályaválasztói jog felcserélését) másrészt a mezőny első feléhez tartozó együttesekkel játszottak.

Gyirmóton, Ajkán és Zalaegerszegen egyaránt 2-1-re veszítettek, a 3. fordulóban ugyanilyen arányban Tatabányán győzni tudtak, ami nagyon értékes sikernek számít.

Első hazai meccsüket az 5. fordulóban 2-0-ra megnyerték a Veszprém ellen, majd a Kaposvár II. otthonában 2-0-ra kikaptak.

Ekkor vette át a csapat irányítását Várhidi Péter, aki szakmai igazgatóból lett újból vezetőedző.

Várhidi vezetésével legyőzték a BKV-t, a Puskás Akadémia otthonában kikaptak, ezek után magabiztosan 3-0-ra fektették kétvállra a Sopront, majd Bajáról is elhozták a 3 pontot.

A múlt hétvégén a Csákvárt fogadták, de meglepetésre nem sikerült legyőzniük őket. A vendégek 3-0-ra vezettek már, amikor a 68. percben az SZTK-ból kiállították Dénes kapust, ennek ellenére Hullám révén a 75. percben mégis szépített a hazai gárda.
A 91. percben Deutsch Bence is a kiállítás sorsára jutott, így biztos, hogy a 2 kiállított labdarúgó Kozármislenyben nem léphet pályára.

Az SZTK házi góllövő listáját Márkus vezeti 4 találattal.
Márkus a 2004/2005-ös bajnoki idényben 37 góljával az NB II gólkirálya lett, oroszlánrészt vállalva a Tatabánya bajnoki címében.

A Kozármisleny együttese két nehéz mérkőzésen van túl, hiszen az adott fordulóban 3. helyezett Ajka és Gyirmót ellen léptünk pályára.
A Gyirmót ellen hazai pályán döntetlent értünk el, de Ajkán elszenvedtük 2. vereségünket.

A Szigetszentmiklós ellen újabb fontos találkozó vár ránk, hiszen a riválisok – pl. a ZTE, aki jelenleg a 6. helyen áll-, már csak 6 pontra van együttesünk mögött.

Hatalmas a harc az 2 – 5. helyek megszerzéséért, mint ismert ezen pozícióban végző csapatok automatikusan tagjai lesznek az egycsoportos NB II-nek.

Az előzetes várakozások alapján óriási meglepetés, hogy a Kozármisleny a 2. helyen áll és ezért minden dicséretet és elismerést megérdemel a csapat.

Márton Gábor és szakmai stábja az idei évben is folytatja azt a munkát, amit már csak úgy emlegetnek, hogy a „Kozármislenyi csoda”.

Évről évre olyan teljesítménnyel, olyan látványos és eredményes játékkal rukkol ki csapatunk, amiről immár országszerte elismeréssel beszélnek.

Teljesítményünk és eredményeink évről évre jobbak, tavaly 11 forduló után 22 ponttal 3.-ak voltunk, amit idén nem kis meglepetésre még túl is szárnyaltunk, hiszen jelenlegi 23 pontunk van ami bajnoki táblázat 2. helyét eredményezi együttesünknek.

A korai időpont ellenére szurkoljunk csapatunknak, mert a srácok megérdemlik a biztatást!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!