Változások a szakmai stábban

A mai nap Feleki Attila és Szabó Zsolt átbeszélte az idei szezon történéseit, majd úgy álltak fel az asztaltól hogy a Klub érdekében az a legjobb döntés, ha közös megegyezéssel felbontják szerződésüket. A vezetőedző mellett segítője Mucha József másodedző is távozik a szakmai stábból.

Mindannyian tudjuk, hogy ugyanezeknek a személyeknek is volt köszönhető a kimagasló eredménynek számító ezüstérem az előző szezonban, de be kell látni, hogy a jelenlegi helyzetben változtatásra van szükség.

Ez a döntés nem menti fel a játékosokat a felelősség alól, az eredménytelenség több összetevőből áll.

Zsolttal barátságban válunk el és sok sikert kívánunk neki a jövőben, mindketten a Klub érdekeit tartjuk a legfontosabbnak. Én is szemrehányást teszek magamnak, a jelen helyzet az én felelősségem is. Sajnálom a kudarcokat, és kicsit csalódott vagyok. Csapatom mellett a szurkolóinkban is csalódtam, talán túlzottan elkényeztettük őket az elmúlt két évben, és ma már elvárás, hogy a hatalmas különbségeket eltüntessünk a pályán ami a hátterekben van. Nem volt ez ránk jellemző, hogy szidjuk a játékosokat, vagy elégedetlenkedünk. A legtöbb csapatnak itt NB I-es múltja és jövőképe van, megyeszékhelyek vagy nagyvárosok és tudomásul kell venni hogy alacsonyabb osztályban is számos ilyen nagyváros nézi irigykedve a mislenyi sikereket. Hét éve minden évben  a kieső helyet jósolták nekünk, de rengeteg sikert hoztunk a városunknak, ezt nem lehet pár hónapos sikertelenségben rögtön elfelejteni, most kell az erő hatványozottan.
A csapatot erre az átmeneti időszakra a Klub korábbi kiváló játékosára, Németh Zsoltra bíztam, az edző keresése megkezdődik, de nem kapkodjuk el – mondta el honlapunknak Feleki Attila klubtulajdonos.

Zsoltinak és Józsi bácsinak mi is további sok sikert kívánunk!

Hajrá Kozármisleny!

4 hozzászólás

 1. gattuso4 szerint:

     Egy kis észrevétel:Márton Gábor munkáját,illetve a Pécsről átirányított játékosokat

     nehogy már elfeledjük ! A kettő még csak köszönőviszonyban sincs !!!

 2. Optika szerint:

  Köcsi mindent bele! Csodát tenni nem egyszerű, de bármi megtörténhet hiszen a lényeg az hogy “Kicsi az erős de bors!”

  Veled és a csapattal vagyunk bármi történjen!

 3. Rudi szerint:

  Csatlakozom az előttem szólóhoz! Azért nem a Bayern-hez megyünk, senki ne gondolja, hogy nincs esélyünk. Természetesen nagyon jó, és pontos, fegyelmezett játékra van szükségünk.No meg hatalmas akarásra! Ezeket a Köcsi ki is tudja hozni a csapatból. Hajrá Zsolti! Hajrá Misleny!!!

 4. Titi szerint:

  Senki nem gondolhatja komolyan  – aki egy kicsit is ért a labdarúgáshoz -, hogy a Köcsi majd mindent megold. A Köcsi semmit nem fog tudni megoldani! Ez a játékosállomány nem alkalmas komolyabb célkitűzések elérésére, akár az NB-II-be történő maradás kiharcolására sem. Úgy gondolom, a Feleki urat illeti a legnagyobb felelősség a csapat ilyetén szereplése okán. Szabó Zsoltot és Mucha Józsefet olyan méltatlan helyzetbe hozta, amelyet sem ők sem a csapat nem érdemeltek meg. Ez még akkor is így van,ha tudjuk, hogy a PMFC-nél behúzott játékosvásárlási kézifék is hozzájárult az igazolások elégtelen kivitelezéséhez. Mindenkinek tudnia kell, hogy a korábbi kozármislenyi sikerek záloga a PMFC-ből visszajátszó 4-5-6 játékos volt, akik köré  -még akkor is, amikor minden évben új csapatot kellett  összeállítani – lehetett kevesebb  összegért, gyengébb képességű játékosok vásárlása mellett is ütőképes, hajtós csapatot építeni. A tavalyi kezdőcsapatból 8 játékos távozott, s ebből Romics, Nagy J., Nagy D., Fröhlich R., Városi V., a PMFC-hez kerültek vissza a pécsi csapatot erősítendő. S akkor még nem beszéltünk Bjelanovicsról és a többiekről, akik úgyszintén hiányoznak a tavalyi kezdő tizenegyből! Ezt fokozta még az a tény is, hogy az eddigiekhez nem mérhető, brutális erősségű, egycsoportos NB-II-ben kell az idén a mérkőzéseken helytállni. Megítélésem szerint, ha csak a Városi – akiről tudni lehetett, hogy nem fog helyet kapni a PMFC csapatában – maradhatott volna, akkor valószínű pár ponttal több lenne jegyezhető a Kozármisleny csapata mellett. A bajnokság legelején még csak gondolhattuk, hogy a kihagyott rengeteg helyzet előbb vagy utóbb, a mérkőzések előrehaladtával góllá fognak érni. Minek utána ez nem következett be, sokunk számára egyértelművé vált, hogy a kihagyott helyzetek tömkelege egyértelműen a képességek alacsony színjében keresendők! Tudni kell azt is, hogy – példának okáért – egy Böőr vagy Godslove szintű játékosok, még ebben az NB-II-ben is milliós nagyságrendű fizetésekért lépnek a pályára, annyiért amennyit a Kozármislenyben kb. 4 játékos keres. Tehát a magam részéről sajnálom a csapatot és a búcsúra kárhoztatott szakmai stábot is, mert egy körültekintőbb, a megváltozott NB-II-es bajnoksághoz jobban alkalmazkodó játékospolitikával elkerülhető lett volna  a csapat ilyetén mélyrepülése és a szakmai stáb méltatlan szituációba kerülése. Persze feladni semmit nem szabad, egy fazont megszabni képes középpályással és két rutinos, gólokat elérni képes csatárral még talán menthető lenne a történet. 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!