Utazás az “ismeretlenbe” – Cegléden folytatjuk

Az NB II 2. fordulójában Ceglédre látogat a Szabó Zsolt vezette Kozármisleny.

A mérkőzés szombaton 17.30-kor kezdődik a mérkőzést Nagy Róbert fogja dirigálni, segítői Kis Zoltán és Szvetnyik Bence lesznek.

Ez lesz az első alkalom, hogy összecsap a két gárda és ez lesz az első bajnoki mérkőzés, hogy a keleti országrész valamely csapatával meccselünk.

Szabó Zsolt vezetőedzőnk elmondta, hogy a tavalyi NB II-es Keleti csapatok valamelyest a sötét ló kategóriába tartoznak, igaz éppen a Cegléd együttese az, amelyet sikerült megnézni és feltérképezni.

A házigazdák az első fordulóban Szigetszentmiklóson 1-0-ra veszítettek, a gólt éppen akkor kapták, amikor ők irányították a mérkőzést.

A Cegléd csapatunkhoz hasonlóan 7. éve tagja az NB II-nek, két éve például az előkelő 4. helyen végeztek, de jellemzően a 10-12. helyeken zártak.

Az előző bajnokságot 9. helyen fejezték be, ami a FTC II. 8. helyezése miatt még éppen osztályozót jelentett számukra. Az osztályozón a Soroksárt kettős győzelemmel búcsúztatták, így meghosszabbították másodosztályú tagságukat.

A Cegléd játékoskeretét az állandóság jellemzi, de idén nyáron még erősítésekre is sor került.

A nyári játékosmozgások:

Távozott: Balog Marcell (Kiskunfélegyháza), Balogh Tamás (Jászapáti), Csurka Ádám (Nagykőrös), Kiss Tamás (REAC), Ladiszlai Krisztián (MTK – kölcsönből vissza), Nagy Lajos (Biatorbágy)

Érkezett: Koós Gábor (Eger), Farkas István (KTE-Phoenix-Mecano, kölcsön után végleg), Fehér Balázs, Szala Ákos (mindkettő Kazincbarcika), Horváth Sándor (Törökszentmiklós), Kovács Attila (Paksi FC), Lipusz Norbert (Mezőkövesd), Oláh Máté (FTC II), Pesti Dávid (Kecskeméti TE II).

A jelenlegi keretükben találunk néhány olyan labdarúgót, aki korábban ellenfélként már pályára lépett ellenünk: a belső védő Makrai László (korábban: Felcsút, BKV, Gyirmót, Veszprém), a Cegléd jelenlegi gólfelelőse Kormos László (korábban Baja), az egykori Lombard Pápa játékos Denys Rebryk, a Paks csapatának kapuját védő Kovács Attila, aki tavasszal Veszprémben szerepelt illetve Miklósvári János a BKV Előre együttesével.

Ebben az egycsoportos NB II-es mezőnyben minden mérkőzésre nagyon fel kell készülni és minden összecsapás komoly kihívás. Itt már nincsenek könnyű meccsek, hiszen nagyon kiegyenlített a mezőny. Nagyon sokszor apróságok fogják eldönteni a találkozók végkimenetelét.

A Cegléd hazai pályán nem verhetetlen, hiszen idén tavasszal győzni tudott itt a Szolnok, DVSC II., Balmazújváros is, döntetlent ért el a Békéscsaba, Kazincbarcika, FTC II. csupán az Újpest II. távozott vereséggel Ceglédről.

Nyilván ez már egy másik bajnokság, ráadásul a Cegléd az idegenbeli fiaskó után hazai pályán szeretne javítani, de együttesünk is szeretné átmenteni a Zalaegerszeg elleni jó formáját és győzelemre törni.

A héten 2 korábban NB I-et megjárt labdarúgóval (Kovács Dániel, Banai Balázs) bővült együttesünk, így kialakult a végleges 20 mezőnyjátékost +3 kapust tartalmazó keretünk.

A játékosok adatlapjai az NB II-es csapat/Csapat menüpont alatt találhatóak, de IDE kattintva közvetlenül is megtekinthető.

Pap Roland sérüléssel bajlódik rá nem számíthat a szakvezetés, de a többiek bevethetőek a hétvégén.

Hajrá Kozármisleny!