Újabb magabiztos hazai győzelem

Kozármisleny – Paks II. 4-0 (3-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 400 néző

Vezette: Berényi T. (Kóbor P., Márton Zs.)

Kozármisleny: Sólyom – Nagy J., Balaskó, Gadó, Kiss M. (Karacs 46.) – Kovács T., Koller – Vég, Boda (Romic 63.), Zsdrál – Schmidt (Bjelanovic 58.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Paks II.: Csoknyai – Mészáros, Lakatos, Fiola, Csehi – Budai (Czinger 61.), Kesztyűs (Cziráki 24.), Bata (Rab 70.), Galambos – Feil, Pintér

Vezetőedző: Lengyel Ferenc

Gólszerzők: Balaskó 7., Zsdrál 18., Schmidt 27., Koller 66. percben.

Sárga lap: Kovács T. 39. illetve Budai 29., Fiola 35., Csoknyai 58. percben.

Szabó Balázs sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, így nem került keretbe sem, ahogy Városi Viktor sem épült fel a találkozóra.

Az 5. percben Koller ívelés után Zsdrál fejelt, majd Kovács T. próbálkozhatott, de lövése levágódott a védőkről.

A 7. percben Schmidt szöglete a rövidre érkezett, majd Balaskó élesen kapura lőtt, a gólvonalon álló védő már csak beljebb tudta segíteni a labdát. 1-0.

 

A 12. percben Kovács T. ugratta ki Schmidtet remek ütemben, aki egy az egyben vezette Csoknyaira, majd elhúzta mellette a labdát és kapura lőtt, de eközben egy visszasprintelő védő a gólvonalról nagyot mentve kirúgta a labdát.

A 18. percben egy rosszul visszapasszolt labdával Zsdrál lépett ki két védő között, majd Csoknyai mellett higgadtan a hosszú sarokba gurított. 2-0.

A 27. percben Schmidt kapott nagyszerű labdát, elhúzta Lakatos mellett majd lövése után a labda a felső lécről vágódott a hálóba. 3-0.

A 36. percben Koller passza után Vég a váratlan megoldást választotta, egyből kapura lőtt, a labda az oldalhálóba került.

A 38. percben Pintér N. lőtt kapu fölé.

Az első félidő álomszerűen kezdődött és korán vezetéshez jutottunk, majd kevesebb, mint 30 perc alatt már 3 gólosra nőtt az előnyünk. Érezni lehetett, hogy ezzel el is dőlt a találkozó, innentől kezdve ez a játékosok koncentrációján, agresszivitásán ez érezhető is volt.

A 48. percben Nagy J. lövését hárította Csoknyai.

Az 50. percben Zsdrál ugratta ki az érkező Nagy Józsefet, aki a hosszú sarokba lőtt, sajnos az asszisztens lest jelzett.

A 65. percben beívelés után Koller K. lőtt, de Csoknyai védett.

A 66. percben újabb beadás teljesen tisztán találta Kovács Tamást az ötösön, aki kissé elhamarkodottan nagy helyzetben lőtt kapu fölé.
Még ugyanebben a játékpercben Zsdrál adott középre, ami kicsit Koller mögé jött, de játékosunk látványos megmozdulás után a kapuba juttatta a labdát. 4-0.

 

A 77. percben Karacs passza után Koller fordult le és lőtt kapu fölé.

A 79. percben Pintér ígéretes helyzetben mellé lőtt.

A 88. percben Karacs beadásáról Koller cm-ekkel maradt csak le, Csoknyai így kirúgta a a labdát.

A 90. percben Bjelanovic labdájával Koller kisodródott, majd megpróbálta a hosszú sarokba tekerni a labdát, de fölé lőtt.

Talán a vártnál könnyebben diadalmaskodott csapatunk, hiszen már az első félórában eldőlt a találkozó. A második félidőben újabb gólokat szerezhettünk volna, de Koller találatát leszámítva kihagytuk a kihagyhatatlant is.
Valószínűleg a játékosok érezték, hogy ezt a találkozót megnyerték és nem tudtak ugyanúgy pörögni, mint egy éles meccs közben. Ennek ellenére dicséretes, hogy újabb helyzeteket sikerült kialakítani.

Örömteli, hogy 8 forduló alatt az NB II csoportjában a Kozármisleny szerezte a legtöbb gólt – 20-at – illetve, hogy a Magyar Kupa mérkőzéssel együtt immár 5. alkalommal maradt sértetlen Sólyom hálója.

Reméljük, hogy a győzelem gyógyír a csapat egyik leglelkesebb szurkolójának, aki 83 éves kora ellenére szinte minden mérkőzésünkön kint van. Víg István 3 hete egy komoly műtéten esett át, de ma újra a kedvencek mérkőzésén volt!

Győzelmünkkel továbbra is a bajnoki táblázat 2. helyén állunk, 1 ponttal lemaradva a listavezető Puskás Akadémia mögött.

Lengyel Ferenc: A mérkőzés elején 2 gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, akik ezek után nagyon magabiztos csapat benyomását keltve megérdemelten tartották otthon a 3 bajnoki pontot.

Márton Gábor: A mérkőzés úgy alakult, ahogy azt elterveztük és ahogy szerettük volna. Felhívtam a játékosok figyelmét, hogy a mérkőzés eleji koncentrációval és a kínálkozó lehetőségek kihasználásával megkönnyíthetik a saját dolgukat és ez így is történt. 3-0 után viszont ami a folytatásban történt, az nem tetszett, nagyon langyosak voltunk. Azt vártam, hogy megérezzük a „vér szagát”, de nem éreztem a tüzet a csapatban. Ezért az eredmény ellenére lehet, hogy furcsa amit mondok, de elégedetlen voltam a játékunkat illetően. Természetesen voltak szép dolgaink, szereztünk szép gólokat, azok közül is ki kell emelni a 4. találatot, ezen kívül volt sok lejátszott helyzetünk, amelyek közül sajnos a nagyobbnál nagyobbakat is kihagytuk. Nem éreztem azt ami jellemző ránk, hogy ott vagyunk, fegyelmezettek, agresszívak vagyunk és valljuk be, hogy kellett ehhez a fiatal Paks is, hogy nagyobb erőfeszítésre nem késztettek minket. Győzelmünk után ódákat is zenghetnék, de úgy gondolom, ezzel becsapnánk magunkat, ezért helyén kell kezelnünk ezt a győzelmet. Minden győzelem szép és jó, de az elkövetkezendő mérkőzéseken ennél sokkal többre lesz szükség és ezt remélem a játékosok is meg fogják érteni és visszatérünk abba a kerékvágásba amiben eddig is voltunk, és 90 percig fegyelmezettek és koncentráltak leszünk. A következő mérkőzéseken más dimenzióban kell futballoznunk. Összességében azt mondom, hogy a győzelem az mindig győzelem és ez megsüvegelendő, hogy ismét nyerni tudtunk.

A mérkőzésről készült fényképek IDE KATTINTVA megtekinthetőek a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldaláról.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. mislenyi szerint:

    Koller valóban szépségdíjas gólt lőtt!
    Gratula neki is, és a csapatnak is!!

    Hajrá Misleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!