Újabb fontos meccs – az SZTK-t fogadjuk

A Kisvárda elleni idegenben szerzett győzelem nagyon fontos lépés volt a csapat életében, de a folytatás legalább ilyen fontos, hiszen hazai pályán kell folytatni a sikeres szereplést. A Kozármisleny – SZTK Erima bajnoki mérkőzés szombaton 15.00-kor kerül megrendezésre, a találkozó játékvezetője Barna Gábor lesz!

Már a Siófok elleni hazai mérkőzésünkön érezhető és látható volt a változás. A játékosok szemében érződött a győzni akarás és az elszántság tüze. Sajnos a Balaton partiak ellen hiába domináltunk, nem sikerült győzni, de Kisvárdán már nem maradt el a siker.

A szombati mérkőzésen ugyanezt az utat kell járni, amit megkezdtünk az elmúlt hetekben.

Kisvárdán a semleges szakkommentátor úgy nyilatkozott, hogy ha valaki nem ismeri a csapatokat, biztosan nem ismerte volna fel, hogy melyik a hazai és melyik a vendég gárda. Ami azt jelenti, hogy csapatunk idegenben is olyan teljesítményt nyújtott, amely után a hazaiak is sportszerűen elismerték, hogy jobbak voltunk és győzelmünk megérdemelt!

A csapat körül mindenki tisztában van azzal, hogy a soron következő bajnoki mérkőzés legalább olyan fontos, mint a Kisvárda elleni, így hasonló mentalitású együttesre számíthatnak a kozármislenyi szurkolók, mint azt legutóbb láthatták.

A vendég SZTK-Erima 10 pontjával a bajnoki táblázat 9. helyén áll. 6 rúgott gól mellett 8 kapott gól áll a nevük mellett. Legeredményesebb labdarúgóik: Takács T. és Zsivóczky N. 2-2 találattal.

Érdemes róluk tudni, hogy hazai mérkőzéseiket műfüves pályán játsszák, ami nekik előny, hiszen ott edzenek, ehhez vannak szokva, addig ellenfeleiknek hátrány. Ennek eredményeképpen hazai pályán lényegesen jobban szerepelnek. Az idei évben 5 bajnoki mérkőzésükből 3-at megnyertek otthon (Cegléd, Szolnok, Tatabánya) 1 döntetlen a Kisvárda ellen és 1 vereség a Balmazújvárostól.

Eközben nekik az okoz nehézséget, hogy a műfüves pálya után az idegenbeli füves pályákhoz nehezebben tudnak alkalmazkodni.

Az idei 3 vendégszereplésük alkalmával 3 vereséget szenvedtek, még gólt sem rúgtak. (Sopronban 1-0-ra, Gyirmóton 2-0-ra, míg Siófokon 1-0-ra kaptak ki.)

Az SZTK keretében 2 olyan labdarúgót is találunk, akiknek nem lesz ismeretlen a mislenyi játéktér, hiszen korábban a Kozármisleny együttesét is erősítették.

Kollega Krisztián 2009 nyarától 1,5 évig szerepelt Kozármislenyben, majd innen került Budaörsre, ezt követően Kanadában idegenlégióskodott, idén tavasszal tért vissza Magyarországra, Szigetszentmiklósra. A gyors szélső  a múlt hétvégén a Tatabánya ellen gólt lőtt, így megszerezte idei első találatát. Kollega Krisztián talán legemlékezetesebb mérkőzését éppen a Szigetszentmiklós ellen játszotta mislenyi színekben, hiszen 3 gólt is szerzett a 4-1-re idegenben megnyert összecsapásunkon. De emlékezetes a PMFC ellen aratott győzelmünkön elért gólja is.

A másik volt mislenyi, Takács Tamás, aki ugyancsak 2009 nyarán érkezett csapatunkhoz és 1 évig játszott nálunk. A 196 cm magas játékossal már akkor meggyűlt a baja az ellenfeleknek, hiszen nagyon fontos fejes gólokat szerzett. 2013 januárjában igazolt Szigetszentmiklósra azóta 14 bajnoki mérkőzésen 5 gólt szerzett (plusz a két osztályozón 4-et.). A 22 éves játékos neve nyáron felmerült a Ferencváros együttesénél is, de végül maradt Szentmiklóson.

A Szigetszentmiklós mérkőzéseiből többször láthattak már összefoglalót szurkolóink honlapunkon, mert eddig az SZTK adta soron következő ellenfelünket. Most azonban előbb ellenük, majd jövő héten az ő előző hétvégi ellenfelükkel a Tatabányával találkozunk.

Az SZTK -Tatabánya mérkőzés összefoglalója:

Szabó Zsolt vezetőedzőnk elmondta, hogy amiben mindenképpen előrébb kell lépnünk az a helyzetek értékesítése. Kiemelte a helyzetek előtti utolsó passzok fontosságát, amikből gólszerzési lehetőségek, gólok születhetnek.

A gólhelyzetek értékesítéséhez nagyobb odafigyelésre, koncentráció lesz szükség támadóink részéről.

Bízunk benne, hogy szurkolóink továbbra is az eddigiekhez hasonlóan biztatják a csapatot, játékosainkat és ha hiba csúszik is játékunkba, vagy valaki hibát vét, akkor is inkább a biztatás vezérli őket, mert ezzel tudnak segíteni!

A szerdai Liga Kupa győzelem nagy örömet adott a csapatnak, de mindenki helyén kezeli a sikert, hiszen bajnoki pontokat nem kaptunk a Videoton legyőzéséért. Nyilván a játékosok önbizalmának jót tett a győzelem, de le kell zárni azt a találkozót és csak és kizárólag a Szigetszentmiklós elleni összecsapásra szabad koncentrálni!

Minden játékos célja a győzelem, és nagyon bízunk benne, hogy a Kisvárda elleni győzelemmel a görcsösség is lekerült rólunk.

Azt is tudjuk, hogy nem szabad fellélegezni és ezt a mérkőzést is meg kell nyerni, igazából akkor lesz értéke az idegenbeli sikernek!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!