Újabb – ezúttal megyei – rangadó vár ránk Komlón

A SZEOL elleni csúcsrangadó után, ezúttal Baranya megyei rangadóra kerül sor Komlón, ahol a Bányász otthonában lépnek pályára NB III-as labdarúgóink.

A komlóiak a 3. helyet foglalják el a bajnoki táblázaton, így a várakozásokat felülmúlva szerepelnek, versenyben vannak még a feljutást jelentő 2. helyért is.

A Komló újonc létére kiváló őszt zárt, 27 pontjukkal az előkelő 4. helyen teleltek.

Ennél is jobb a tavaszi mutatójuk, az eddig lejátszott 4 mérkőzésükön 10 pontot szereztek, 3 győzelem mellett (Dabason, illetve odahaza a Dunaharaszti és a Hódmezővásárhely ellen) 1 döntetlen (az ESMTK otthonában) áll a nevük mellett.

A Komló kerete a télen eléggé kicserélődött, az együttesből több meghatározó játékos távozott , főképp a csapat tengelyében volt jelentős változás.

Ausztriában folytatta pályafutását Bodó, Korbuly és Szabó Balázs is, mindhárman a csapat alapemberei voltak és ők képviselték a rutint. Horváth Péter is alapembernek számított ősszel, ő Szentlőrincre igazolt.

Rajtuk kívül távozott Kovács Patrik (Szigetvár), Gáspár (Szentlőrinc) és Hambuch (Bonyhád) akik a több játéklehetőség miatt igazoltak új egyesületbe.

A komlói vezetők a távozókat igyekeztek megfelelően pótolni.

A kapuba érkezett Pokorni Péter az NB II-es Szolnokból és ő lett a csapat első számú kapusa, kiszorította Herbertet. A hálóőr korábban 14 mérkőzésen a legmagasabb osztályban is védett.

A védelembe Szlama Bálintot a megye I-es Bonyhádból szerződtették, Szalontai Tibort pedig az ugyancsak megye I-es Kalocsáról, utóbbi játékos már rutinosabbnak számít, hiszen 33 alkalommal pályára lépett a korábban NB II-es Paks II-ben is.

A középpályára is érkeztek újak, Berdó Valentin Szentlőrincről (korábban szerepelt az NB II-es Kozármislenyben is), Farkas Bálint ugyancsak szerepelt Mislenyben, igaz már 10 éve (NB III-ban), aki a szászvári évek után, őszi féléves beremendi szereplést követően tért vissza a harmadosztályba és a tavaszi 4 bajnokin végig a pályán volt Varga Balázs csapatában.

Ferencz Bálint a megye I-es Vecsésből érkezett, de tavaly még az NB III-ban szerepelt, sőt a korábbi években az NB II-ben is pályára lépett 1 alkalommal.

Nem ismeretlen számunkra Valkovics Dávid sem, aki a Kozármisleny utánpótláscsapataiban nevelkedett, tagja volt a tavalyi évben ezüstérmes együttesünknek, a nyáron került a megye I-es PMFC-be, majd onnan érkezett Komlóra.

Kovács Attila is szerepelt Kozármislenyben főképp az utánpótlásban, de utolsó NB II-es évünkben 1 alkalommal pályára lépett a felnőttek között is.

Rajtuk kívül két korábbi szombathelyi Bölcsföldi Milán és Németh Áron érkezett a Bányászvárosba.

A lista elég terjedelmes, így nem volt könnyű dolga Varga Balázs vezetőedzőnek az új csapat építésében, de mint azt a bevezetőben már írtuk, eddig több mint jól szerepelnek.

A hétvégén hazai pályán a Hódmezővásárhely gárdáját fogadták és 1-0-ra le is győzték, pedig öt sárga lapos eltiltása miatt hiányzott a gólfelelős Bata Csongor (aki több csapat érdeklődését is felkeltette a télen), jelenleg 14 találatával holtversenyben vezeti az NB III Közép csoportjának góllövő listáját.

A szerdán megrendezésre kerülő találkozó az 1. elhalasztott tavaszi forduló pótlása, hiszen február 13-án a komlói pályán nem lehetett bajnoki mérkőzést rendezni.

A pálya talaja még most sem lesz egészen optimális, ezzel számolni kell és mindkét csapatnak egyformán kell alkalmazkodnia ehhez.

Csapatunk a hétvégén Szegeden vendégszerepelt, ahol egy hasonlóan nehéz talajú mérkőzésen 356 veretlen nap (bajnoki mérkőzések tekintetében) után 1-0-ra vereséget szenvedtünk.

Ahogy vezetőedzőnk azt elmondta, minden vereség fájó de talán jókor jött még a pofon, Komlón ismét a 3 pont megszerzésének reményében lépnek pályára Kovács Tamásék.

Ami biztos, hogy a szoros és kiélezett mérkőzéseken nem szabad a nagy helyzeteket elpuskázni, mert az visszaüthet így a támadószekcióban a helyzetek értékesítésénél nagyobb koncentrációra lesz szükség.

A szerdai munkanap és a 15:00-ás kezdés ellenére bizonyára szép számmal látogatnak ki a nézők és reméljük hogy sikerül kozármislenyi győzelmet ünnepelni.

A két csapat őszi nyitófordulóban megrendezett mérkőzésén hazai környezetben 1-0-ás győzelmet arattunk, a találkozó nagy részében emberelőnyben futballoztunk, de így is csak nehezen sikerült feltörni a Bányász védelmét.

Nagy Krisztián a hétvégén letöltötte 4 meccses eltiltását, így Komlón már ő is a csapat rendelkezésére fog állni.

A két csapat szerdai összecsapását Molnár Attila vezeti, segítői Kepe Arnold és Kulcsár Dániel lesznek!

Hajrá Kozármisleny!

 

2 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    GYERÜNK SRÁCOK GYŐZNI KELL NEHOGY VÉRSZEMET KAPJANAK AZ ÜLDÖZŐK!!!

    Kísérjük el minél többen a csapatot, ha már hazai pályán nem szurkolhatunk nekik mostanában.

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!

  2. Lauer család szerint:

    Remélem győztök!!! Hajrá Kozármisleny!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!