Újabb bajnokaspiráns érkezik szombaton

Azt már az ősz végén tudtuk, hogy a tavaszi első 4 forduló nem lesz könnyű, hiszen a bajnoki táblázat 1-3. csapatát fogadjuk Mislenyben, miközben vár ránk egy könnyűnek nem ígérkező idegenbeli Rákosmente elleni mérkőzés.

A Tiszakécske és a PMFC hozta a kötelezőt, mindkét csapat érvényre juttatta a papírformát, de a Rákosmente otthonában hagyott 3 pont miatt bosszúsak lehetünk, hiszen emberelőnyben megszerezhettük volna akár győzelmet is, de végül egy szabadrúgás után bekapott góllal vesztesen hagytuk el a játékteret.

A hétközi PMFC elleni – 17. fordulóból elhalasztott – mérkőzés után túl sok idő nincs a “sebek nyalogatására”, ráadásul egy friss Dunaújvárost látunk majd vendégül, ahol a papírforma ismételten nem mellettünk szól.

Tudtuk, hogy az első 4 forduló nehéz lesz, de azért bíztunk benne, hogy néhány pontot bravúrral talán majd sikerül elcsípni.

A bravúrra a Dunaújváros ellen még lesz lehetőségünk, de a bajnokság valójában a következő fordulóban Makón “kezdődik” számunkra.

A Dunaújváros nem kezdte jól a “tavaszt”, az eddigi 2 mérkőzésükön nyeretlenek, pedig az őszi bajnokról beszélünk, amely gárda ráadásul erősödött is a télen.

Az első fordulóból halasztott mérkőzésüket már bepótolták, a Szentlőrinc ellen 2-2-re végeztek Újvárosban, a Szentlőrinc a hajrában egalizált.

01_pmfc_20180321_525

A következő mérkőzésük még nagyobb meglepetéssel zárult, az őszi meglepetéscsapat Iváncsa 3-1-re tudott győzni Dunaújvárosban, amire már mindenki felkapta a fejét.(Pedig az Iváncsa téli felkészülése nem is volt ideális, csak kisméretű műfüves pályán tudtak edzeni.)

A Dunaújváros, ha komolyan gondolja esetleges bajnoki álmait, akkor nyilván nem fér bele egy újabb botlás, még akkor sem, ha ezúttal idegenben, Kozármislenyben kell a pontokért harcba szállniuk.

A két csapat őszi mérkőzésén 1-0-ra nyert a Dunaújváros, így most visszavághatunk az őszi vereségért.

Tudjuk, hogy mindez nem lesz könnyű, de nyilván megpróbáljuk véghezvinni a bravúrt és próbálunk borsot törni a harmadik bajnokesélyes orra alá is, reméljük valamelyest nagyobb sikerrel, mint al első kettő ellen tettük.

A szerdai PMFC elleni mérkőzésnek voltak pozitívumai, rendkívül biztató, hogy kondícióban fel tudtuk venni a versenyt a pécsiekkel, sőt a második félidőben talán éppen ebből adódóan kerekedtünk föléjük.

Persze mondhatjuk, hogy a második félidei jó játék ellenére sem osztottak pontot, de erre a teljesítményre azért lehet építeni és ha tényleg “elkezdődik” a bajnokság számunkra, akkor talán érkeznek a pontok is!

A szombaton 15:00-kor kezdődő összecsapást Barna Gábor vezeti, segítői Kis Zoltán és Tinnyei Zsolt lesznek!

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!