U9 – Veretlenül lettünk másodikak Ausztriában

11.Internationales Pichler Bau Pfingst jugendturnier Gabersdorf

Három korosztályunk is nevezett a Nemzetközi keresztpályás tornára, ahol minden korosztálynál 5-6 országból érkező 16 csapat mérhette össze tudását.

Az U9-es csapatunk már péntek reggel útra kelt, hogy a torna előtti délutánt sok-sok játékkal, fürdéssel tölthessék a gyerekek.

Szombaton reggel kezdődtek a csoportküzdelmek:

PMFC  – NK RACE(SLO) 4-0

Gólszerzők: Sajnovics 2, Keresztes, Bukovics

PMFC –Rapid Oberlaa 3-1

Gólszerzők: Sajnovics 2, Pataki

PMFC – USV GABERSDORF 2-2

Gólszerzők: Keresztes,Ulrich

A csoportmérkőzéseket még elég tompák voltunk rengeteg hibánk volt, ennek ellenére minden ellenfelünk ellen óriási mezőnyfölényben játszottunk és csoportelsőként várhattuk a legjobb nyolc közé jutásért a mérkőzést.

Nyolc közé jutásért:

PMFC – SG WETTMANNSTATTN 4-0 

Gólszerzők: Pólics 2, Ulrich, Pataki

Ellenfelünk a saját csoportjában az utolsó helyen végzett, szerényebb képességű csapat volt az eredmény rájuk nézve nagyon hízelgő.

Négy közé jutásért:

PMFC – NK MARIBOR (SLO)   2-0  

Gólszerzők: Sajnovics, Gyimesi

Szlovén ellenfelünk egy szervezett kis csapat volt, jó fizikumú játékosok alkották, ám egy percig sem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele, végig irányítottuk a mérkőzést és remek gólokat rúgtunk. Itt már lehetett látni, hogy összeállt a csapat.

Döntőbe jutásért:

PMFC – SZOMBATHELY LURKÓ AKADÉMIA   3-0  

Gólszerzők: Pólics 2, Sajnovics

A sorsolás fintora, hogy a két nevezett nagyar csapat egyike nem juthat a döntőbe. Ellenfelünk soraiba sok játékügyes lurkó volt és fizikálisan is a legerősebb csapatok közé tartozott. Talán egy kicsit megleptük őket, nagyon motiváltan mentek a srácok két kimaradt helyzettel kezdtünk, de a harmadik lehetőségünket már sikerült értékesíteni. Ez a gól kicsit megfogta ellenfelünket, ezt kihasználva sikerült megduplázni az előnyünket. Végig nagy volt az iram, jól szórakozhattak a nézők, a hajrába még egy szép gólt rúgtunk, így a végeredmény 3-0 lett.

Finálé:

PMFC  – TECHNOPOOL ADMIRA 0-0  BÜNTETŐKKEL: 3-4

A szervezők odafigyeltek a fináléra, a döntőbe kerülő csapatok játékosait egyenként bemutatták a szpíkerek, nagy taps közepette vonulhatott be minden játékos.

Jól játszott a kis csapatunk a döntőbe, sok helyzetet dolgoztunk ki ám a befejezések nem sikerültek, ellenfelünk remekül kontrázott, és egy-egy helyzetet ők is elpuskáztak. Reálisan nézve 2-3 góllal kellett volna megverni a nagyon motivált osztrák csapatot. Még az utolsó másodpercekben is kihagytunk két helyzetet. A büntető párbajban sajnos mi hibáztunk, így második lett a csapat a tornán.

VÉGEREDMÉNY :

1. T. ADMIRA

2. PMFC

3. LURKÓ SZOMBATHELY

4.NK SLIVNICA(SLO)

Az UTE által szervezett keresztpályás torna után ismét döntőbe jutott a csapat, veretlenül 18-3-s gólaránnyal zártuk a napot. A csapat játéka mérkőzésről-mérkőzésre javult, helyenként a korosztályukat meghazudtoló „érett” játékot mutattak be.  Rengetegen, kollégák ,szülők , szervezők dicsérték a csapatunkat. Gratulálunk srácok, büszkék vagyunk rátok!

A csapat tagjai: BUDZSÁKLIA BENETT, PATAKI NOELL, KERESZTES NOELL,SAJNOVICS MILÁN, RÁCZ BALÁZS, ULRICH DÁNIEL,PÓLICS ÁRON,DEMETER ÁDÁM,GYIMESI SZABOLCS,BUKOVICS ANDRÁS(2005),VAS BENCE(2005).

A korosztályos csapatunk jelenleg veretlenül vezeti a Dél Dunántúli Regionális Bajnokságot, és megnyerve a Megyei Diákolimpia döntőt, mellyel kiharcolta az Országos Döntőbe jutást. Május 25-27 között Fonyód ligeten lesz a döntő, ahol a Kozármislenyi általános iskolát képviselik a srácok.

PÓKOS CSABA – JELENA RICHÁRD

1 hozzászólás

  1. mislenyi szerint:

    hajrá misleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!