U9-U10 – Csillogó ezüstök Boszniából

A tavalyi jó szereplésünknek köszönhetően ismét meghívtak minket Banja Lukába, egy nyolccsapatos nemzetközi tornára.

Ezúttal két kis korosztályunk – kozármislenyi és pécsi helyszínen nevelkedő labdarúgókból összeállított csapat –  (U9,U10) indult útnak, ahol a PMFC  színe alatt három napos műfüves csarnokban rendezett eseményen vettek részt.

U9 csoportmérkőzései:

Pénteken este 19.30-kor játszotta első mérkőzését a korosztály.

TEMPO SPORT ZENICA – PMFC    3-1

Gólszerző: Pataki

Egy nagyon jó erőkből álló ellenfél ellen kezdte a tornán a szereplést a csapatunk. A mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de a Bosnyák csapat kapura veszélyesebb volt.  Hibáinkat gólokra váltották, és nekünk csak a szépítésre futotta. Nagyon megilletődve kezdte a tornát a csapat, sokan féltek a nagyon agresszív stílusban játszó ellenfelüktől.

Másnap délelőtt az első mérkőzését megnyerő FK Proleter  ellen kellett pályára lépni.

FK PROLETER – PMFC   0-1

Gólszerző: Keresztes

Végig nagy küzdelem volt a pályán, igazán nem találtunk fogást a kellemetlen stílusban játszó ellenfelünkön. A jó játékkal még adós maradt a csapat, viszont küzdeni tudásból jelesre vizsgázott.

Délután a csoportból való továbbjutás volt a tét.

NOVI GRAD – PMFC  1-4

Gólszerzők: Ulrich, Rácz, Sajnovics, Pataki

Ezen a mérkőzésen már láthattunk nagyon szép dolgokat a csapattól, de még sokszor átvettük ellenfelünk csapkodó játékát.  Ezzel a győzelemmel sikerült a legjobb négy közé kerülni.

Vasárnap  délelőtt a házigazdák csapatával mérkőztünk a döntőbe jutásért.

BANJA LUKA – PMFC   1-2

Gólszerzők: Pataki, Sajnovics

Szinte telt ház előtt, parázs hangulatban kezdődött a mérkőzés.  Jól kezdtek a srácok, nem voltak megöletődve, nagy mezőnyfölényben játszottak, ám a helyzeteinket nem tudtuk gólokra váltan. A vezető találatunknak nem tudtunk sokáig örülni, hisz az első helyzetét sikerült értékesítenie a Bosnyák csapatnak. A végén egy szép átlövés góllal sikerült megszerezni a győzelmet.

Finálé:

TEMPO SPORT ZENICA – PMFC     2-1

Gólszerző: Pataki

Azt már pénteken borítékolni lehetett, hogy a döntő egyik résztvevője a  zenicai gyerekek lesznek. Ez a mérkőzés már más volt, mint az első derbi, itt már nem féltek a gyerekek, a mi csapatunk volt a kezdeményező. Még a gyorsan bekapott két gól sem vette el a gyerekek kedvét. Volt egy 6-8 perces periódus mikor a torna legszebb játékával rukkoltak elő a gyerekek. A szépítő gólunk után a jó erőkből álló ellenfelünk mindent elkövetett annak érdekében, hogy tördelje a játékunkat, óriási fölényben játszottunk, de nem sikerült kiegyenlíteni.

Az első nemzetközi megmérettetésén van túl a korosztály, rengeteg élménnyel, tapasztalattal lettek gazdagabbak a gyerekek, mindenképp a fejlődésüket szolgálta ez a három nap. A kezdeti megilletődést a harmadik napra teljesen levetkőzték, és remek játékot bemutatva zárták a tornát.

A csapat tagjai: Budzsáklia Benett, Pataki Noel, Sajnovics Milán, Rácz Balázs, Keresztes Noel, Ulrich Dániel, Pólics Áron, Bihari Zsombor.

A torna legjobb játékosa Pataki Noel lett!

Gratulálunk srácok, nagyon büszkék vagyunk rátok!
Pókos Csaba- Soós Attila – Jelena Richárd edzők
U10 csoportmérkőzések:

Csoportunkba két bosnyák és egy horvát csapat került.

PMFC – FK „KOZARA” Gradiska 5 – 0

Gólszerzők: Redzic D. (2), Demkó A., Molnár T., Horváth M.

Eleinte görcsösen játszottak a gyerekek, de aztán szép lassan belelendültünk és a végére kijött a két csapat között lévő jelentős tudásbeli különbség.

PMFC – SF „BUBAMARA“ Novi Grad 4 – 0

Gólszerzők: Molnár T. (2), Redzic D., Vogyicska B.

Magabiztos győzelmet arattunk szerényebb képességű, de nagyon szívós ellenfelünkkel szemben és ezzel biztosítottuk helyünket az elődöntőben.

PMFC – SF Rijeka 4 – 1

Gólszerzők: Molnár T. (3), Redzic D.

A csoport elsőséget eldöntő mérkőzésen horvát ellenfelünket időnként iskolajátékot nyújtva győztük le. Látványos akciókat vezettünk, gyorsan egy-két érintővel játszva, az egész tornán ezen a mérkőzésen nyújtották a fiúk a legjobb teljesítményt.

A csoportból kiemelkedtünk, ezt a gólkülönbség is mutatja, azonban már ekkor figyelmeztetés volt, hogy ha belemegyünk a „birkózásba” ahelyett, hogy a saját játékunkat játszanánk, akkor saját dolgunkat fogjuk megnehezíteni…

Elődöntő:

PMFC – OFK „SPORT TEAM“Banja Luka 1 – 0

Gólszerzők: Redzic D.

A tornán (de talán az egész szezonban) ezen a mérkőzésen nyújtottuk a legrosszabb teljesítményt. Egy látványos góllal megszereztük a vezetést, de ezután sajnos engedtük, hogy a hazai pályán játszó ellenfelünk ránk erőltesse saját darálós stílusát.  Kapkodtak, idegesek voltak a srácok, de a szívük a helyén volt, így egy „izzadtságszagú” győzelemmel biztosítottuk helyünket a döntőben.

Döntő:

PMFC – FK „SPARTAK“Subotica 0 – 2.

A döntőben a szerb első osztályban szereplő Spartak Subotica (Szabadka) korosztályos csapatával találkoztunk, akiket – igaz keresztpályán – korábban már többször is legyőztek a fiúk. A mérkőzést nagyon jól kezdtük, azonban ziccereinket kihagytuk. Ezután jött az elődöntőben látott forgatókönyv, felvettük a birkózást, ebben viszont jobb volt az ellenfél, így a srácok fokozatosan elbizonytalanodtak, nem merték felvállalni a máskor magabiztosan végrehajtott cseleket, labdajáratásokat. Becsülettel próbálkoztak a gyerekek, de sajnos semmi nem jött be, ezért meg kellett elégednünk a 2. helyezéssel.

Nagyon tanulságos torna volt: hiába emelkedtünk ki játékügyességben, képzettségben a mezőnyből, a döntőben (és majdnem az elődöntőben is) megvertük saját magunkat azzal, hogy nem a játékunkat játszottuk.

A döntő után ugyan szomorúak voltak a fiúk, de elkeseredésre semmi ok, mert összességében jól sikerült a 3 nap, és újból rengeteg (nemzetközi!) tapasztalattal gazdagodtunk.

A tornán résztvevő gyerekek: Kovács Zalán, Demkó Attila, Bozóky Máté, Horváth Marcell, Horváth Patrik, Molnár Tamás, Redzic Damir, Vogyicska Balázs.

A torna legjobb kapusa Kovács Zalán lett!

Gratulálunk fiúk!

Soós Attila – Pókos Csaba edzők

Szólj hozzá a bejegyzéshez!