U9-U10 – A Dinamo Zágráb után jöhetett a Dombóvár

A múlt héten két kis korosztályos csapat utazhatott  Zágrábba, ahol Közép – Európa egyik legjobb utánpótlás nevelő egyesület- Dinamo Zágráb – korosztályos csapataival mérhette össze tudását.

Az U9-es csapat keresztpályán 4×12 perces mérkőzést játszott.

Dinamo Zagrab – PMFC   2-2 

Gólszerzők: Pataki, Keresztes

Budzsáklia – Rácz, Keresztes, Pataki – Ulrich (Pólics), Sajnovics (Fábián) – Gyimesi (Bihari)

A mérkőzés lekötése után már tudtuk, hogy a horvát ellenfelünknél az U9-es csapatok nagyobb pályán, nagyobb kapura és nagyobb létszámban játszanak  a gyerekek.

A kezdő sípszó után az történt  amire számítottunk,  a nagy múltú horvát csapat játékosai támadóan léptek fel, láthatóan már sokadik mérkőzésüket játszották keresztpályán, míg a mi srácaink ismerkedtek a nagyobb pályával. Ennek ellenére voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, mikor teljesen partiban volt a két csapat.

A vezetést a házigazdák szerezték meg, amit  sikerült egalizálni, sőt a negyedik negyedben előnyhöz jutottunk, amit egy nagyon szerencsés góllal döntetlenre módosított a Dinamo. A mérkőzés nagy százalékában a hazaiak akarata érvényesült, gyors és fizikálisan nagyon erős játékosai szinte minden párharcot megnyertek – egy-két játékosunk tudta csak felvenni ezt az iramot.  Dicséret illeti a gyerekeket, hisz játszottak, nem rugdalták előre a labdát, sok esetben sikerült a labdakihozatal, annak ellenére, hogy ellenfelünk nagyon agresszívan letámadott.

Gratulálunk srácok,nagyszerűen helytálltatok!

Az egy évvel idősebb csapatunknak szintén egy megváltozott pályamérettel és létszámmal kellett megismerkednie.
Az U10-es csapat a két tizenhatos között játszott 2×25 percet és a pályán nyolc mezőnyjátékos  lehetett.

Dinamo Zágráb- PMFC  5-3 (3-0)

Gólszerzők: Redzic, Horváth T., Bozóky

Keleti – Szíjas (Virágos), Bozóky, Horváth M. – Vogyicska, Demkó (Frönlich) – Horváth P. (Molnár Cs), Molnár T., Redzic

Nagyon jól kezdte a csapatunk a mérkőzést, az első 7-8 percben szinte csak nálunk  volt a labda, majd egy ártalmatlan szituációból vezetéshez jutott a  Dinamo. A gól nagyon megfogta  a csapatot, és egy újabb egyéni hibából már kettőre nőtt a hazai előny. A mérkőzés ezen szakaszában nagy fölényben játszott a horvát bajnok. A félidő vége előtt még egyszer betaláltak a kapunkba, így három gólos hátrányban várhattuk a második félidőt. A második játékrészben ismét jól kezdtek a gyerekek és egy gyors találatnak köszönhetően visszajöttek a mérkőzésbe. Tíz perc alatt sikerült egalizálni a mérkőzést, de a Dinamos gyerekek az utolsó percekben két találattal bebiztosították a győzelmüket.

Igen nagy iramú mérkőzés volt, csapatunk még nem találkozott ilyen erős ellenféllel, mindenképpen dicséret illeti a gyerekeket – nem estek szét három gólos hátrányban, és annak ellenére, hogy először játszottak ekkora pályán remekül helytálltak a sok nemzetközi top tornát megnyerő ellenfelükkel szemben.

Gratulálunk srácok!

Bajnoki mérkőzésen az U10-es csapatunk a Dombóvár U11-es csapatát fogadta.

Kozármisleny – Dombóvár 8-0  

Gólszerzők: Redzic 3, Horváth 2,Vogyicska 2, Demkó.

Kozármisleny: Kovács (Cseresnyés) – Szíjas (Virágos), Horváth M., Demkó – Redzic, Vogyicska – Horváth P. (Keresztes)

Zsinórban a harmadik mérkőzését nyeri meg nagy különbséggel a csapat, hatalmas mezőnyfölényben játszottak a srácok, de sokáig nem tudták feltörni a vendég csapat védelmét.   Nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

Gratulálok srácok!

Pókos Csaba – Jelena Richárd edzők

Szólj hozzá a bejegyzéshez!