U9 – Harmadik hely Szerbia legerősebb korosztályos tornáján

U9-es csapatunk a Partizán Belgrád és a Zrenjanin Bambi Akadémia közös szervezésű 16 csapatos nemzetközi tornájára utazott Zrenjaninba. A két napos kupán Szerbia legerősebb „fociműhelyei” ellen mérhettük fel, hogy hol is tart a csapatunk.

A szervezők nagyon figyeltek a sorsolásnál, hogy mind a négy csoport azonos erősségű legyen. Az első napon két mérkőzést játszottak a srácok.

KOZÁRMISLENY- RADNICKI  ZRENJANIN    2-0  

Gólszerzők: Redzic, Vogyicska

Az első mérkőzés mindig nehéz egy ilyen tornán, az utazás és a nagy meleg meglátszott a kis csapatunk játékán. Ellenfeleink már két éve játszanak ezen a pályaméreten (keresztpálya – 6-6 ellen – 5×2-s kapu), mi viszont csak két hónapja ismerkedünk a nagyobb területtel. Nem is ment a játék, sokat egyénieskedtünk, passzaink rendre nem értek célba, és a végjátéknál is rossz döntéseket hoztak a srácok. Végül sikerült begyűjteni a három pontot a nagyon harcias ellenféllel szemben.

A második mérkőzésünkre három órát kellett várni.

KOZÁRMISLENY – SF VOJVODINA  2-0

Gólszerzők: Redzic,Budzsáklia

Szerbia egyik legismertebb csapata ellen kellett pályára lépnie a gyerekeknek, az első mérkőzésüket 4-0-ra nyerték, egy kicsit tartottunk is tőlük. Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, végig mi irányítottunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteinket, ám azokat sorra elpuskáztuk. Egy szerencsés góllal sikerült megszerezni a vezetést, amit egy nagyon szép átlövés gól követett, így sikerült ismét begyűjteni a három pontot.

A harmadik csoportmérkőzésünket másnap reggel játszottuk, ahol a tét a csoport elsőség volt.

KOZÁRMISLENY- PROLETER DVOROVI    4-0

Gólszerzők: Szendrei 2, Vogyicska, Szíjas

A csoport leggyengébb csapata ellen egy átlagos teljesítményt nyújtva sikerült kiharcolni a csoportelsőséget, és várhattuk a négy közé jutásért az ellenfelünket.

Mi a Partizán Belgrád ás a Spartak sv Subotica páros egyikével kerültünk össze, végül egy nagyon jó mérkőzésen döntetlent játszottak egymással, és a rosszabb gólaránya miatt lett csoportmásodik a Spartak.

KOZÁRMISLENY – SPARTAK SV SUBOTICA  4-0

Gólszerzők: Vogyicska 2, Redzic,Szendrei

Nagyon fontos 25 perc várt csapatra, itt már nem lehetett utána javítani, aki nyer az jut a négy közé. Első ligás ellenfelünk jó erőkből állt és eddig szintén veretlen volt. A kis csapatunk ezen a mérkőzésen ellenállhatatlan volt, dinamikusak voltunk, szépen és nagyon kreatívan játszottak a srácok. Szerintem senki nem számított ilyen arányú győzelemre, mindenben felülmúltuk ellenfelünket, kik a bírót okolták a vereségért. Ezzel a győzelemmel sikerült a legjobb négybe kerülnünk, négy győzelemmel és 12-0-s gólaránnyal!

A döntőbe jutásért már nem tudtuk elkerülni a Vojvodinát 5-1-re verő Partizánt.

Fináléba jutásért:

KOZÁRMISLENY – PARTIZÁN BEOGRÁD 1-1 (büntetőkkel 1-3)

Gólszerző: Redzic

Talán senkinek sem kell bemutatni ellenfelünket a legnagyobb klub Szerbiában, nagyon erős korosztályos csapatai vannak. A Partizán csapatát nagyon dinamikus, technikás és a legszebb focit játszó gyerekek alkották. A mérkőzés úgy is kezdődött, amire számítani lehetett a Partizán uralta a játékot és csak a remekül védő kapusunknak köszönhetően nem kerültünk több gólos hátrányba. Sajnos sikerült megszereznie a vezetést a Szerb csapatnak, jókor jött a félidő. A második játékrészt nagyon jól kezdtük szép lassan átvettük az irányítást és két helyzettel jeleztük, hogy igenis van keresni valónk a nagy múltú ellenfelünkkel szemben.
A hazai tréner ki is használta a két perces időkérést, ám nem változott semmi, a mi csapatunk volt a kezdeményezőbb és egy szép támadás végén sikerült egalizálni az eredményt.
A büntető párbajból a Partizán játékosai kerültek ki győztesen, így nem sikerült a fináléba kerülni.
Egy nagyon izgalmas mérkőzést játszott egymással a két csapat, végig lüktetett a játék, minden labdáért meg kellett küzdeni, és az utolsó másodpercig figyelnie kellett mindkét csapatnak.

A harmadik helyért a Bambi Zrenjanin Akadémia csapata ellen léptünk pályára, már találkoztunk velük, télen Banja Lukán a fináléban vertek minket 2-1-re.

Harmadik helyért:

KOZÁRMISLENY- BAMBI ZRENJANIN AKADÉMIA   3-2

Gólszerzők: Redzic 2, Vogyicska

A mérkőzés első perceiben már két óriási ziccert rontottunk, ellenfelünk csak rögzített szituációkból próbált veszélyeztetni.  Nagyon szép találattal sikerült megszerezni a vezetést, amit egy kapuskirúgásból elért góllal kiegyenlített a hazai csapat. Ezt követően Redzic vezetésével két gólos előnybe kerültünk, amin már csak plasztikázni tudtak a Zrenjanin játékosai. Sikerült a visszavágni a Szerb ellenfelünknek.

VÉGEREDMÉNY:

1. KIKER KRAJEVO AKADÉMIA
2. PARTIZÁN BEOGRAD
3. KOZÁRMISLENY
4. BAMBI ZRENJANIN AKADÉMIA
5. SPARTAK SUBOTICA
6. VOJVODINA  és még 12 csapat.

A tornán résztvevő játékosok: Mészáros, Horváth, Redzic, Szijas, Vogyicska, Barabás, Demkó, Szendrei, Budzsáklia, Keresztes,Virágos.

Nagyon színvonalas tornán vagyunk túl, ahol remek csapatok ellen játszhattak a gyerekek, és biztos vagyok benne, hogy a fejlődésüket jól szolgálta ez a hat mérkőzés. Csak elismerően tudok beszélni a kis csapatunkról, remekül helytálltak a gyerekek, ebben az erős Szerb mezőnyben is bebizonyították, hogy a legjobbak között a helyük. A Partizán Belgrád utánpótlás szakmai vezetője is igen elismerően nyilatkozott a kis magyar csapatról.

Hat mérkőzést játszottunk, ebből őt győzelem mellett egy döntetlen,16-3 gólarány ez mindent elárul a csapat két napos teljesítményéről.

Gratulálunk srácok, nagyon büszkék vagyunk rátok!

Pókos Csaba – Jelena Richárd edzők

1 hozzászólás

  1. oregrocker szerint:

    Gratulálok. Ez a csapat sikert-sikerre halmoz, öregbíti a város az egyesület hírnevét. Azt hiszem, itt valami olyat tudnak, amit máshol nem. Többet nem írok, mert megint elindul a lavina.

    Csaba!

    Mikor lesz a műfüves pályaavató torna?

Szólj hozzá a bejegyzéshez!