U9 – Ezüstérem az UTE Budapest kupán

Ismét a legjobbak között!

A hétvégén került megrendezésre az UTE  Budapest kupa, ahol 10 korosztályba hat ország  csapatai mérhették össze tudásukat.  A PMFC-t  az U9-es csapat képviselte ezen a nemzetközi tornán, a 2004-es csapatunknak ez volt az első keresztpályás tornája. A  szervezők a 12 nevezett csapatot három csoportba sorsolták. Szombaton kerültek megrendezésre a csoportmérkőzések.

Csoportmérkőzések:

PMFC –  FC VRBAS (SRB)  1-1

Gólszerző: Keresztes

PMFC – DABAS  3-2 

Gólszerzők: Pólics, Rácz, Pataki

PMFC – MÉSZÖLY FOCISULI    0-1   

A csapaton látszott, hogy még nincs felkészülve a keresztpályás játékra, a srácok sokszor csak keresték a posztjukat, nem tudták még bejátszani a nagyobb pályát, és talán a motivációval is voltak problémák. Csupán az utolsó mérkőzésből tudnék kiemelni 10-15 percet, ahol már megpróbáltak tudatosan játszani a gyerekek. Egy győzelemmel és egy döntetlennel megszerzett négy pont a csoport második helyhez volt elegendő, így továbbjutott a csapat a legjobb hat közé.

Szombaton a mérkőzéseink után hazautazott a csapat, másnap kora reggel ismét utaztunk, hogy megmérkőzzünk a két újabb ellenfelünkkel.

Vasárnapi mérkőzések:

FTC – PMFC     2-1      

Gólszerző: Rácz

CSEPEL – PMFC  0-2       

Gólszerzők: Pólics, Fábián

Szakadó eső és víztócsákkal teli pályák fogadtak minket Újpesten, ami természetesen rá is nyomta a bélyegét a mérkőzésekre. Folyamatos játék nem igazán alakult ki, csúsztak, másztak a srácok, minden labdáért meg kellett küzdeni. Ezek a körülmények a Mi kis csapatunknak nem igazán kedveztek, fizikálisan a leggyengébb csapatok közé tartoztunk, játszani meg nehezen lehetett a csúszós pályán. A Ferencváros ellen lélektelenül játszottunk, érthetetlen módon kapkodtunk és meg sem próbáltunk játszani, a nagyon motivált zöld sasok jöttek ki győztesen ebből a mérkőzésből. A Csepel  2-0-s győzelmet aratott az FTC ellen, így a csapatunknak minimum két gólos győzelemre volt szüksége, ahhoz, hogy  finálét játszhasson. Ezt hozták a srácok, ezen a mérkőzésen már-már láthattunk szép dolgokat.

DÖNTŐ:

MÉSZÖLY FOCISULI – PMFC    1-0

A fináléba a játékot legjobban játszani akaró két csapat került. Mi birtokoltuk többet a labdát ám a támadójátékunk nagyon meddő volt, egy jogos két perces kiállítást kihasználva jutottak előnyhöz a fővárosiak amit a végig tudtak tartani és megnyerték a mérkőzést. Két jó képességű csapat jó iramú összecsapását láthatták a nézők.

VÉGEREDMÉNY:

1. MÉSZÖLY FOCISULI

2. PMFC

3. RKSK

4. CSEPEL

5. FTC

6. IKARUS BSE

7. UTE

8. GYŐRI DAC

Nagyon tanulságos volt a torna, ismét fel tudtuk mérni, hogy hol tart a korosztályos csapatunk a többi utánpótlás ”műhellyel” szemben. Az egyetlen csapat voltunk a mezőnyben , aki  mindig megpróbálta kihozni a labdát, a kapusunk egyszer sem rúgta ki a labdát, még  akkor sem ha ebből gólt kaptunk.  Sajnos a támadójátékunk nem volt a megszokott (HAT MÉRKŐZÉSEN MINDÖSSZE HÉT GÓL!!!), nem tudtuk pótolni a sokszoros gólkirályunkat aki sérülés miatt nem jöhetett a tornára. Utólag azt kell mondanom le a kalappal a csapat előtt két nap alatt buszoztak 14 órát, játszottak hat mérkőzést ebből hármat szakadó esőben!

Gratulálunk gyerekek!

A torna legjobb kapusa Budzsáklia Benett lett!

A keret tagjai:  BUDZSÁKLIA BENETT, PATAKI NOEL, KERESZTES NOEL, RÁCZ BALÁZS, ULRICH DÁNIEL, PÓLICS ÁRON, FÁBIÁN LÁSZLÓ, GYIMESI SZABOLCS, DEMETER ÁDÁM, BIHARI ZSOMBOR.

Áprilisban Szerbiába utazik a korosztály egy két napos nemzetközi keresztpályás tornára!
PÓKOS CSABA – JELENA RICHÁRD

Szólj hozzá a bejegyzéshez!