U8 – Kupagyőzelem Újpesten

U8-as csapatunk egy két napos tornán vett részt Budapesten.

Az UTE által szervezett nemzetközi tornán hat korosztályban mérkőztek meg egymással a csapatok.

A tavalyi évhez hasonlóan most is az U8-asok küzdelmébe indítottunk csapatot. Ebben a korosztályban 11 csapat adta le a nevezést, a szervezők két csoportba sorsolták a résztvevőket. Mi az UTE „fehér”, a Hatvan FC, a Grund FC, a Kész Labdarugó Akadémia (Szeged), és a Csollány SE Diósjenő csapataival kerültünk össze.

Csoportmérkőzéseink:

Kozármisleny – FC Hatvan  1-0

Gólszerző: Pataki

A szombati napon öt mérkőzést várt a gyerekekre. Az első ellenfelünk egy igen masszív, jó fizikumú gyerekekből álló csapat volt. Mi próbáltunk játszani, de ellenfelünk jól tördelte a játékot, és pontrúgásokból és előreívelt labdákból próbálta veszélyeztetni a kapunkat. Végül egy jól eltalált szabadrúgásból szereztük meg az első győzelmet.

Kozármisleny- Csollány SE Diósjenő 4-0

Gólszerzők: Pataki, Sajnovics, Budzsáklia, Keresztes

A második ellenfelünk egy lelkes, de szerényebb képességű csapat volt. Még mindig nem azt játszották a gyerekek, amit igazán tudnak, kapkodtak, passzaik pontatlanok voltak, és nagyon sokat egyénieskedtek. Sajnos a helyzetkihasználásunk is pocsék volt, de hoztuk a kötelező győzelmet.

Kozármisleny – KÉSZ Labdarugó Akadémia (Szeged) 3-1

Gólszerzők: Pólics 2, Rácz

A szegedi csapattól egy kicsit tartottunk, nem ismertük őket, de a bemelegítés alkalmával jó csapat benyomását keltették. A mérkőzést végig a mi kis csapatunk irányította, a jó játék még mindig váratott magára, de a győzelem sima volt.

Kozármisleny – UTE „fehér” 5-0  

Gólszerzők: Budzsáklia 2, Keresztes, Rácz, Pólics

Ezen a mérkőzésen játszott először igazán jól a csapat, járatták a labdát a srácok és formás támadásokat vezettek, egy-egy kényszerítő is jól sikerült. Megérdemelten nyertek ilyen arányban is a lilák második csapata ellen. Ezzel a győzelemmel már a négy közé került a csapat.

Kozármisleny – Grund FC  4-2

Gólszerzők: Pataki,Budzsáklia, Rácz, Keresztes

Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk a szintén kulturáltan focizni akaró ellenfelünk ellen.
Kétszer is hátrányba kerültünk, de egy jó hajrával sikerült három gólt is szerezni. Nagyon jó mérkőzésen sikerült megőrizni a veretlenségünket és csoportelsőként várhattuk a következő napot.

Vasárnap kerültek megrendezésre a helyosztó mérkőzések, nekünk nem kellett korán kelnünk, a döntőbe jutásért a fiúk délután egykor léptek pályára.

Kozármisleny- Loki Focisuli Debrecen 2-2 Büntetőkkel: 3-2

Egy nagyon változatos mérkőzést játszottunk a Debrecen ellen, mi képviseltük a játékot, míg ellenfelünk a fizikális különbségét próbálta kihasználni. Két nagyon jó eltalált Loki lövésnek köszönhetően mindig hátrányból kellett játszani a mislenyi srácoknak, de mint korábban a Grund ellen, most is sikerült vesztes helyzetből felállni, és egalizálni az eredményt. Végül a büntető párbajból mi jöttünk ki jobban, és sikerült bejutni a fináléba.

Döntő:

KOZÁRMISLENY- FC HATVAN  4-0 

Gólszerző: Budzsáklia 4

Ismét összekerültünk a jó erőkből álló hatvani kis csapattal. A döntő mérkőzésen a vártnál kicsit könnyebben nyertünk, végig motiváltan és szépen játszottunk, a góljainkat nagyon jókor szereztük. A tornát végül 5 győzelemmel, egy döntetlennel, 23-5-s gólaránnyal sikerült megnyernie a csapatnak.

A torna legjobb játékosa Budzsáklia Benett lett.

A csapat tagjai: Hegyi Máté, Pólics Áron, Budzsáklia Benett, Rácz Balázs, Pataki Noell, Keresztes Noell, Sajnovics Milán, Fábián László.

A torna első négy helyezettje:

1. KOZÁRMISLENY
2. FC HATVAN
3. UTE
4. LOKI DEBRECEN

Pár hónap alatt nagyon sokat fejlődött a korosztályos kis csapatunk, Székesfehérváron és Dunaújvárosban is szép játékkal hívták fel magukra a figyelmet, most pedig Budapesten bizonyították be, hogy igenis a korosztály legjobbjai közé tartoznak.

Örömteli, hogy a nagyon jó erőkből álló 2003-as csapatunk után, a 2004-esek is ugyanazt a játékot igyekeznek bemutatni. Látszik a csapatainkon a nyáron elkezdett új kiskorosztályos képzésünk. Természetesen felszínre kerültek a hiányosságaink is, amit igyekszünk javítani, pótolni.

Szeretnénk megköszönni a kis korosztályunkat támogató szponzoroknak a segítséget, hogy megfelelően fel tudtuk öltöztetni a csapatot, és már az új szerelésekben tudtunk elmenni a tornára: Matorko KFT, Ferma KFT, Carbo-Depo BT.

Gratulálunk srácok, büszkék vagyunk rátok!

Jelena Richárd – Pókos Csaba edzők

Szólj hozzá a bejegyzéshez!