U8 – 3. hely a debreceni nemzetközi tornán

Az ország egyik legnagyobb nemzetközi  teremtornáján – Huszti Péter emléktorna – szerepeltünk az U8-as csapatunkkal Debrecenben.

A torna kétnapos volt, hét korosztály hét helyszínen mérte össze tudását. Mivel U8-as labdarúgóink nem szerepeltek még teremtornán, csupán a régióban játszottunk egy-két ellenféllel szemben, nagyon vártuk a mérkőzéseket.

Csoportmérkőzések:

Szombaton reggel nyolckor játszottuk első találkozónkat a Csepel együttese ellen.

Kozármisleny-Csepel 4-0   Gólsz.: Szíjas, Virágos, Vetró, Budzsáklia.

A helyszínen tudtuk meg, hogy palánkra fogunk játszani, ez nem szerepelt a versenykiírásban, de szerencsére nem zavarta meg a gyerekeket. Nagyon meggyőző, helyenként szép focival mutatkozott be a csapat.

Az összecsapás után meghívást kaptunk egy nyári nemzetközi tornára.

Három óra várakozás után következett az Orosháza elleni derbi.

Kozármisleny-Orosháza 8-0  Gólsz.: Redzic 5, Vogyicska, Virágos, Budzsáklia.

Az ellenfelünk egy évvel fiatalabb gyerekekből állt, ezen a mérkőzésen csak az volt a kérdés, hogy  a temérdek kidolgozott helyzetből mennyit tudunk értékesíteni.

Az utolsó csoportmérkőzésünkre este negyed nyolckor került megrendezésre a román Temesvár ellen, a tét a csoportelsőség volt.

FC Timisoara-Kozármisleny 2-3  Gólsz.: Vogyicska,Redzic,Budzsáklia.

Nagyon kellemetlen stílusban játszott a román csapat, akiknek  mindenkép győznie kellet volna ahhoz, hogy csoportelsők legyenek. Az első 5-6 percben nagyon ránk jöttek a temesváriak, kellet egy kis idő míg felvettük a mérkőzés ritmusát, ezt követően pedig mi uraltuk a játékot. Egy közönség szórakoztató meccsen szereztük meg a három pontot és lettünk  15-2-s gólaránnyal csoportelsők.

Másnap a négy közé jutásért a Nyíregyházával kerültünk össze.

Nyiregyháza-Korármisleny  0-2   Gólsz.:  Szíjas, Vogyicska.

Nem igazán tudtunk alkalmazkodni a csarnok borításához, nagyon csúszkáltak a gyerekek, nem játszottuk azt amit tudunk, átvettük az ellenfelünk csapkodó, kapkodó stílusát. Egy nullás vezetésnél kapusunk fogott egy büntetőt. Nagyon nehéz győzelem volt!

Két óra pihenés után johetett a Loki elleni derbi, melynek tétje a döntőbe jutás volt.

Loki focisuli- Kozármisleny 1-0

Egy jó erőkből álló Debrecen volt az ellenfelünk, akik egy 16 csapatos interliga bajnokságban edződnek hétről-hétre, és számos tornán vettek már részt. Ez a mérkőzésen nem látszott, az első percben már egy száz százalékos ziccert hibáztunk, támadgattunk de az ellenfelünk kapuja előtt határozatlanok voltunk. A Lokisok egy nagyon jól eltalált lövéssel megszerezték a vezetést, és a továbbjutást is.

A gyerekek borzasztóan szomorúak voltak, sírtak, bántotta őket a vereség. Az ebéd elfogyasztása után átbeszéltük a mérkőzést, akkor már jókedvűek voltak és nagyon motiváltak.

A bronzcsata a Hódos csarnokba került megrendezésre 500-600 néző előtt.

Olasz focisuli- Kozármisleny 0-3   Gólsz.: Szíjas 2, Vogyicska.

Ezen a mérkőzésen a másik hazai csapattal játszottunk egy nagyon sima mérkőzést. Szép gólokat rúgtunk és jól játszottunk.

A torna egészén a gyerekek az általam kért dolgokat  maximálisan betartották. A hat mérkőzésből öt győzelem egy vereség  és 20-3-as gólarány. Mi voltunk a legtudatosabbak , a kapusunk egyszer sem rúgta ki kézből a labdát, megpróbáltuk kihozni a labdát, többször sikerült kényszerítőket alkalmazni, a posztokat is tudták tartani a gyerekek.

A nemzetkőzi torna végeredménye: 

A tornán három ország tizenöt kis csapata indult.

Az első nyolchelyezett csapat:

1. Zagyvarékas
2. Debrecen Loki focisuli
3. Kozármisleny
4. Debrecen Olasz focisuli
5. Polet/Szerb/
6. Fc Timisoara/román/
7. UTE
8. Nyiregyháza

A torna legjobb kapusa a Kozármisleny hálóőre: Mészáros Robi lett!

A csapat tagjai: Ancil Fanni, Horváth Marcell, Vogyicska Balázs, Szíjas Dániel, Redzic Dámir,Virágos Ákos, Vetró Dani , Mészáros Robi, Budzsáklia Benett.

Szeretném megköszöni a szülőknek, hogy lehetővé tették a tornán való részvételt!

Gratulálok az egész csapatnak , nagyon ügyesek voltatok!!!

Pókos Csaba

Hajrá Kozármisleny!

3 hozzászólás

 1. kis Buffon szerint:

  Gratulálunk gyerekek!
  Csak így tovább!!
  Nagyon Ügyesek voltatok!

 2. Judit szerint:

  Még egyszer gratulálok a kis csapatnak a nagyszerű teljesítményért, és nem tévedek ha azt mondom, hogy a szülők nevében köszönjük a felkészítést, és a lehetőséget, hogy ilyen nagyszerű élménnyel gazdagodhattak a srácok!
  Hajrá Kozármisleny!

 3. Paluska Péter szerint:

  Gratulálok a kis csapatnak a kiváló helytállásért!
  Biztosan hatalmas élményekkel gazdagodtak a srácok.
  Külön szeretnék gratulálni Pókos Csabának a csapat szakmai vezetőjének!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!