U7-U8 – Teremtornával zárták az évet legkisebb korosztályaink

A múlt vasárnap  Pécsett a Széchenyi csarnokban két korosztály számára rendezett tornát a PVSK.

Délelőtt a legkisebbek játszhattak egymás ellen (a 2005-2006-os születésű gyerekek), míg délután az egy évvel idősebbek léptek pályára.

Ovis kis csapatunknak ez volt az első teremtornája, hisz korábban  csak a Bozsik tornákon fociztak.

Játszottak  a Komló a PMFC és a PVSK csapatai ellen.  A kis futballpalánták nagyon jól érezték magukat, voltak akik felszabadultan  próbáltak játszani, és bizony voltak gyerekek kiket még nagyon zavart a sok néző,  és a hangzavar.  Ezen a délelőtt győztek is vesztettek is, szép gólokat rúgtak és kaptak is, de nem ez a lényeg – hanem a JÁTÉK öröme!  A szervezést csak dicsérni lehet, mivel nem voltak helyezettek, nem írták az eredményeket – ennél a korosztálynál ez így a legjobb – de a végén mindenki kis kupával és meglepetéssel mehetett haza.

Gratulálunk gyerekek, ügyesek voltatok!

A kicsik után jöhettek az U8-asok (2004-es korosztály), ők már rendes méretű kispályán játszottak 4+1-s felállásban.

A nyolc csapatos tornán a szervezők két négyes csoportot csináltak, a mi kis csapatunk a PVSK 2,  a PMFC, és a Szentlőrinccel került össze.

Csoportmérkőzéseink:

Kozármisleny- Szentlőrinc  1-1

Gólszerző: Pataki

Önmagunkhoz képest kicsit tompább játék, sok-sok kihagyott helyzet, négy telibe talált kapufa, és a vége döntetlen. A két csapat között 4-5 gól különbség volt, de a szerencse a vendégekkel volt.

Kozármisleny – PVSK 2  1-0  

Gólszerző: Keresztes

Végig egy kapuztunk, de nem sikerültek a befejezéseink. A végeredmény kétszámjegyű is lehetet volna, ha a gyerekek nem kapkodnak a  vendégek kapuja előtt – sokszor nagyon nagy gólokat akartak rúgni.

Az utolsó csoportmérkőzésünket a PMFC ellen vívtuk a csoportelsőségért.

Kozármisleny- PMFC  3-2  

Gólszerző: Sajnovics 2, Keresztes

Már a negyedik percben kettő nullra vezetünk és uraltuk a játékot, aztán jött a két kihagyott ziccer majd a válasz egy gól a pécsiektől. Az ellenfelünk az első helyzetéből gólt tudott elérni és így újra nyitott lett a mérkőzés. Egy szép támadás után  megint kétgólos volt az előnyünk, de a hajrában ismét tudott szépíteni az ellenfelünk. A végén már nem változott a mérkőzés állása, tehát mi szereztük meg a csoportelsőséget.

Döntő:

Kozármisleny- PVSK  0-0

A döntő mérkőzés hűen tükrözte a csapat mai teljesítményét, játékunk kicsit lassú volt, a kényszerítőket keveset alkalmaztuk, a  labdakihozatalaink pedig nagyon pontatlanok voltak.  De nem is ezekkel volt a legnagyobb baj , hanem a helyzetkihasználással, az egész torna alatt 20-25 ziccert hagytunk ki. Az utolsó mérkőzésen a  végig nagyon lelkesen küzdő hazaiak  döntetlent harcoltak ki ellenünk.

A büntetőkkel  végül a hazai csapat otthon tartotta a kupát.

Végeredmény:  

1. PVSK

2.  KOZÁRMISLENY

3. Kaposvár

4. Szentlőrinc

5. PMFC „A”

6.  TOLNA

7.  PVSK „B”

8.   PMFC „B”

torna legjobb kapusa Pólics Áron lett.

A csapat: Ancil Fanni, Pólics Áron, Budzsáklia Benett, Sajnovics Milán,Keresztes Noell, Pataki Noell, Tóth Martin, Bihari Zsombor,  Rácz Balázs.

Míg a délelőtti szervezéssel maximálisan meg voltunk elégedve, ez sajnos a délutáni torna szervezéséről nem tudjuk elmondani. Egy nagyon súlyos szervezési hiba történt, ami befolyásolta a végeredményt is.  Reméljük, hogy a fiatal edző-szervező kolléga okult az eseményekből, mi nem szerettük volna töröltetni azon csapatok eredményeit, kik egy évvel idősebb kapussal érkeztek a tornára.  Rajtunk kívül a Kaposvár és a Tolna csapatában nem szerepelt 2003-s születésű gyermek.

Gratulálunk gyerekek, ügyesek voltatok!

Kedves szülők – gyerekek – szurkolók szeretnénk kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánni!!!

Pókos Csaba – Jelena Richárd edzők

Szólj hozzá a bejegyzéshez!