U21 – A vezetőedző értékelése az őszi szezonról

Kovács Zoltán, az U21-es NB II-es labdarúgócsapatunk vezetőedzője értékelte a csapat őszi szereplését.

A nyári felkészülést július közepén kezdtük el, ami a játékoskeret kialakítása miatt nem volt zökkenőmentes. Egy új együttest kellett kialakítani, mivel sok volt a távozó. A PMFC-vel kötött megállapodás alapján több labdarúgó érkezett Pécsről, de ők csak a kiemelt bajnokságban szereplő PMFC U21-es csapat keretkialakítása után, elég későn csatlakoztak hozzánk.

A keretünk így is elég szűkös lett, 11 mezőnyjátékosból és  2 kapusból állt össze, ami a bajnokság során tovább csökkent, mivel egyik kapusunknak az edzésre járása problémát jelentett.

Az NB III-as felnőtt csapatból kaptam vissza játékosokat a bajnoki mérkőzésekre, így a felnőttben kevesebb játéklehetőséghez jutott labdarúgók is megkapták a mérkőzésterhelést. Itt kell megjegyeznem, hogy remek kapcsolat alakult ki a két gárda között. Köszönöm a felnőtt csapat vezetőedzőjének Németh Zsoltnak a segítségét.

A felkészülést is úgy terveztük, hogy a felnőtt csapathoz igazítva szinte azonos munkát végeztünk, eltérések csak a létszám miatt keletkeztek.

A csapat féléves teljesítménye számokban:
A bajnokságban 24 ponttal a második helyett értük el a Paks mögött, 12 mérkőzésből 7-szer győztünk, 3 döntetlen mellett 2 vereséget szenvedtünk el. A gólarányunk 50-23. A második legtöbb gólt mi szereztük, de sajnos a kapott gólok száma is magas.

Több súlyos sérülés, betegség és iskolai elfoglaltság miatt az edzéslátogatás nem volt megfelelő, így szakmai szempontból nehéz értékelni az őszi szezont.

A téli felkészülés során igazolni kell játékosokat, hogy létszámban és minőségben is erősödjünk.

Összességében felemásra sikeredett a szezon, van hova fejlődnünk, csapatjátékban, védekezésben és az átmenetekben egyaránt.

Több mérkőzés után  is hiányérzetem volt, néhány esetben a mentális hozzáállás is hullámzó volt.

Összességében gratulálok a csapatnak a 2. hely megszerzéséhez!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!