U21 – A jó teljesítménynek ezüstérem lett a jutalma

U21-es csapatunk az NB II Délnyugati csoportjában ezüstérmet szerzett.

Kovács Zoltán vezetőedző értékelte a szezont.

A téli felkészülésünket január közepén kezdtük el.

A keretben nagy változások történtek, több új játékos érkezett a csapathoz, velük kezdődött el a tavaszi bajnokságra való felkészülés.

A felnőtt keretünkből több fiatal játékost kölcsönadtunk felnőtt bajnokságban szereplő NB III-as és Megyei csapatoknak, ezáltal a mi U21-es keretünk is jelentősen megváltozott. A döntés a kölcsönadott játékosok egyéni fejlődése érdekében történt, mivel a felnőtt NB III együttesünknél kevés játéklehetőséghez jutottak.

A felkészülés során az edzések mellett több megyei csapattal tudtunk edzőmérkőzéseket játszani, mely jól szolgálta a bajnokságra történő gyakorlást.

A bajnokság során remek közösség kovácsolódott össze, ami az eredményekben is megmutatkozott.

Játékos keretünk létszámban nagyon alacsony volt, és több súlyos sérülés is történt a bajnokság során, ami nem kis gondot okozott.

Nagyon fontos feladatomnak tartottam a mentális és motivációs oldal magas szinten való tartását, mivel a kevés létszám miatt szakmailag nem mindent tudtunk gyakorolni az edzések során.

Erőnlétileg jól sikerült a felkészülésünk, és a játékosállományt alkalmasnak találtam arra, hogy egy labdabirtokláson alapuló gyors támadójátékot próbáljunk játszani a mérkőzések folyamán. Ez többségében megvalósult, voltak kimondottan jó meccseink, melyeken tudatos és szemre is tetszetős játékot nyújtottunk. Az ellenfél térfelén történő labdaszerzés, visszatámadás elég jól működött.

Próbáltunk minden meccsen mi dominálni, agresszívan, gyorsan játszani.

A bajnokság során a Paks mögött a második helyen végeztünk, melyért dicséret illeti meg a csapatot.

Ugyanannyi pontot gyűjtöttünk a tavasz folyamán mint az őszi szezonban, egy teljesen más játékosállománnyal.

A mutatott játékkal is kevés kivételtől eltekintve elégedett voltam.

Mentálisan nagyot fejlődött a csapat és a sok nehézség ellenére egy jó közösséget és egy eredményes csapatot sikerült kialakítani!

Sok sikert, kitartást kívánok az életben és a sportban egyaránt a most kiöregedett játékosoknak!

Köszönöm az egész éves munkát, hozzáállást minden játékosnak!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!