U21 – 87 perc emberhátrányban túl nagy hátrány volt

Kozármisleny – Dunaújváros 0-4 (0-2)

U21-es labdarúgó mérkőzés, rájátszás az NB I-be jutásért

Kozármisleny, 150 néző

Vezette: Szommer A.

Kozármisleny: Molnár P. – Molnár S., Czifra, Tar, Valkovics (Fenyvesi 69.) – Nagy E. – Schneider (Imrő 63.), Reitz, Németh A., Kovács A. (Petricsevics 83.) – Tóth D.

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Jakab D. (11-esből) 4., Szabó Cs. 15., Sóron 62., Sóron 83. percben.

Kiállítva: Tar 3., Németh A. 86. percben.

Az NB II Dél-Nyugati csoportban bajnoki címet szerző Kozármisleny a Dunaújvárost fogadta az NB I-es osztályozón.

Nem indult jól a találkozó, amikor egy egyéni hiba után, Tar rossz ütemben csúszott be, amiért a játékvezető 11-est ítélt. Sokan a büntető jogosságát is vitatták, hiszen úgy tűnt az eset a 16-oson kívül történt. De ezzel még nem ért véget a “hidegzuhany”, hiszen a játékvezető kiállította a “vétkest” Tar Andrást. Ez az ítélet mindenképpen mérkőzést befolyásoló volt, hiszen a kilépő csatár NEM volt gólhelyzetben a játékvezetőnek nem szabadott volna játékosunkat kiállítania.

A vendégek sajnos köszönték a kínálkozó lehetőséget és a 4. percben értékesített büntetővel nemcsak emberelőnyben, de már gólelőnyben is voltak.

A kiállítást követően az ellenfél kontrákkal veszélyeztetett, de nem sikerült belőlük gólt szerezniük, ellenben egy elkerülhető rögzített szituációból, szögletből voltak eredményesek.

0-2 után sem adta fel a Németh csapat, és emberhátrány ide vagy oda több szép akciót sikerült vezetniük. A bal szélen Valkovics többször megverte emberét, és veszélyes beadásairól volt hogy lemaradtak az érkezők, volt hogy kapu mellé lőtték a ziccert.

A játékvezető különösebb lelkiismeret furdalást nem érzett a 3. perc eseményei miatt, hiszen a Dunaújváros 16-osán belül gólhelyzetben rúgták mellbe (!) az egyik mislenyi támadót, ami nála nem ért 11-est…

Nincs szükség kompenzációra, de amikor behozhatatlan előnybe részesítette az egyik csapatot, a másik oldalon “meglepő módon” nem gondolta úgy, hogy a szabályok szerint eljárva JOGOS 11-est ítéljen

A játékosok dicséretére váljon, hogy ebben az ellenszélben is becsülettel tették a dolgukat.

A Dunaújváros JÓ CSAPAT, de túl nagy előnyhöz jutott, így nem tudhatjuk meg, hogy mire mentek volna a 11 emberes Kozármisleny ellen.

A győzelmük ettől függetlenül teljesen megérdemelt, amihez gratulálunk nekik!

De hasonlóképp GRATULÁLUNK a Kozármisleny labdarúgóinak is, nemcsak a tisztes helytálláshoz emberhátrányban, a becsületes küzdelemhez, de az egész éves teljesítményükhöz is!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!