U17 – Nagyon kevésen múlott csak a továbbjutás

HR-Rent Kozármisleny – Dunaújváros 0-0

U17-es NB III-as osztályozó labdarúgó mérkőzés a feljutásért

Kozármisleny, 300 néző

Vezette: Mód I.

HR-Rent Kozármisleny: Wilkesz Edward – Soós Dániel, Szentes Alexander, Kerti Donát, Vass Ádám –  Somos László, Menyhei Gergely, Zsebe Dávid –  Kovács Kristóf, Hovorka Krisztián, Benedek Tamás

Tartalékok: Duma-Dombi Levente, Vodli Bálint, Sári Marcel, Jozipovics Martin, Simon Patrik, Lesnyik Dávid
Sérülés miatt hiányzott: Tóth Frank
Külföldön tartózkodott: Ancil Dániel

Vezetőedző: Kurucsai Kornél

Szépszámú nézőközönség, köztük sok dunaújvárosi szurkoló előtt igazi kupacsatát játszottak a csapatok.

A találkozó eleje a “tapogatózással”, főképp a biztonság jegyében telt, ekkor még talán azt is mondhatjuk, hogy a Dunaújváros előtt adódtak inkább lehetőségek.

A második 45 percben az idő előrehaladtával egyre jobban belelendült a hazai csapat és megvoltak azok a helyzetek, amelyből a továbbjutást jelentő 1 gólt megszerezhették volna Kurucsai Kornél tanítványai.

A hajrához közeledve egy remek támadás után Menyhei remekül tálalt a Hovorka elé, aki kapu mellé lőtte a mérkőzés legnagyobb helyzetét.

Ezt követően a saját kapunk előtt Wilkesz nagy védésére is szükség volt, hogy életben maradjanak a továbbjutási remények.

A mérkőzés hajrájában többször is veszélyt alakítottunk ki az Újváros kapuja előtt. Szabó Gábor a vendég hálóőr kétszer is nagyot védett, előbb Zsebe közeli próbálkozását szedte ki a bal alsóból, majd egy 16-osról leadott, gólba tartó labdát tornázott ki.

Az izgalmas mérkőzésen nem született gól, így a dunaújvárosiak örülhettek, hiszen az első mérkőzésen 2-1-re nyertek (90. percben lőtték a győztes gólt), így a döntetlen eredmény az ő továbbjutásukat eredményezte!u17_csapatkep2_felirat

GRATULÁLUNK A CSAPAT VALAMENNYI TAGJÁNAK AZ EGÉSZ ÉVES REMEK SZEREPLÉSHEZ!

Kurucsai Kornél: A mérkőzésen végig fegyelmezetten, szervezetten játszottunk. Játékosaim hozzáállását bármely felnőtt csapat példának vehetné. A kemény védekezés mellett 2-3 kihagyhatatlannak tűnő helyzetet is kialakítottunk, ám támadóink sajnos hibáztak, így a 0-0-ás eredménnyel ellenfelünk jutott tovább és harcolhatja ki a magasabb osztályba való feljutást.
A mérkőzéssel lezárult a 2016-17-es szezon. Játékosaim egész évben tisztességgel dolgoztak, példaértékű volt a munkához való hozzáállásuk. Úgy gondolom, hogy a sok munkának, és a néha (lehet túlzottan) kemény szigornak meg lett az eredménye.
A játékosaim idén a legsikeresebb U17-es évet zárták! Begyűjtötték a megyei futsal aranyérmet és a bajnokságot is megnyerték. Külön gratulálok a csapatnak, hogy hozzásegítették Hovorka Krisztiánt a gólkirályi címhez.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!