U15 NB I – Pontot érdemeltünk volna az Újpest ellen

Kozármisleny – Újpest 3-4 (2-2)

U15-ös NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny

Vezette: Kardos J.

Kozármisleny: Somogyi – Rácz, Miklós, Auth, Horváth D. – Horváth G. (Hilcz) – Heidecker, Hleba, Szabó D., Konyhás (Vadász) – Oberlander

Vezetőedző: Pókos Csaba

Gólszerzők: Hleba 2 (egyet 11-esből), Auth.

Az Akadémiákat közvetlenül követő, 6. helyen álló Újpest csapatát fogadta U15-ös együttesünk.

A mérkőzés első negyedórájában a vendégek domináltak, ők birtokolták a labdát és már korán, a 9. percben vezetést is szereztek. A 23. percben ismét betaláltak a lilák így megnyugtató 2 gólos előnyre tettek szert. A második kapott gól felrázta csapatunkat és átvettük a mérkőzés irányítását, többnyire az Újpest térfelén pattogott a labda.

Egy begyakorolt pontrúgás kombináció végén Auth közelről lőtt a hálóba és éledni látszottak a mislenyi remények.

A félidő vége előtt pedig egy újpesti védelmi megingást követően Hleba egyenlített.

A 2. játékrész elején ismét a 9. percben újabb gólt szerzett a lilák csapata, amely után ismét az egyenlítését küzdhettek a Pókos tanítványok. Az 55. percben a vendég Ferkel a 16-osán belül kézzel ért a labdához amiért a játékvezető büntetőt ítélt és második sárga lappal kiállította a játékost.

A megítélt 11-est Hleba értékesítette, így 3-3-ról de már emberelőnyben folytatódhatott a játék. Az Újpest az emberhátrányban ugyan hátrébb húzódott, de nem adták fel a támadásvezetések lehetőségét sem.

A 70. percben egy elkerülhető gólt kapott csapatunk, így a hátrányban játszó vendégek megnyugodhattak, kényelmesebben játszhattak a hátrálévő percekben.

Csapatunk mindent megtett az egyenlítésért, de előbb Oberlander felső sarokba tartó lövését, majd Auth távoli bombáját hárította bravúrral a vendégek kapusa, így nem sikerült egalizálni.

A hétvégén a ZTE otthonában ezzel a játékkal lesz keresni valója U15-ös csapatunknak!

Pókos Csaba: Az első húsz perc a fővárosi csapaté volt, ők irányították a játékot, nyomás alatt tartották a kapunkat, és a mérkőzés ezen szakaszában kétszer is eredményesek voltak. Egy pontrúgásnak köszönhetően hamar sikerült szépítenünk, és ettől kezdve teljesen partiba voltunk a lilákkal. Agresszívak voltunk, letámadtuk a vendégeket, az egyenlítő gólunk is egy ilyen szituáció után született. A második félidőben a semmiből sikerült  megszereznie a vezetést az Újpestieknek, de egy jogos büntetőt értékesítve ismét egalizálni tudtuk a mérkőzést. Az ellenfelünktől kialítottak egy játékost, de sajnos nem sikerült élni a lehetőséggel , és a vége előtt tíz perccel kaptunk egy gólt. Mindent megtettek a srácok a szépítés érdekében, de ellenfelünk kapusa két óriási bravúrt bemutatva megmentette csapatát a pontvesztéstől. Ezen a mérkőzésen minimum egy pontra rászolgált volna a csapat, remélem ez a hozzáállás tartós marad. A vereség ellenére gratulálok a csapatnak, uraim így ki lehet kapni!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!