U13-U15 NB I – Kiváló őszi szereplés, versenyben az Akadémiákkal

Az idei bajnokság kezdete előtt azt gondoltuk, hogy az U13-as NB I-es csapat tavalyi eredményének megismétlése kisebb fajta csoda lenne (Jelena Richárd csapat 2. helyen végzett a 2009/2010-es bajnokságban), de Pókos Csaba U13-as NB I-es labdarúgói hasonlóképp kiválóan teljesítenek, hiszen a bajnoki táblázat 3. helyén telelnek.

Természetesen bíztunk a jó szereplésben, hiszen a “Pókos tanítványok” már korábban letették névjegyüket.

Nemzetközi tornát nyertek Berlinben, továbbá több hazai rendezésű focitornán is első helyen végeztek, legjobb játékos, legjobb kapus, gólkirály került ki a csapatból.

Az U13-as korosztályban idén az 1998.01.01. után született futballisták szerepelhetnek, ennek ellenére NB I-es keretünkben 10 labdarúgó ’99-es születésű, a kezdőben rendszeresen pályára lépők száma is 4-5, azaz ennyien fiatalabbak a korosztálynál, így pedig még értékesebb teljesítményünk.

Pókos Csabáék úgy lettek 3.-ak, hogy komoly Akadémiával rendelkező csapatokat előztek meg, amelyek sokkal jobb lehetőségekkel rendelkeznek.

Magunk mögé utasítottuk a Videoton – Puskás Akadémiát, az Illés Akadémiát, a Győri ETO-t, vagy éppen a PMFC-t. Ezen klubok feltételrendszere messze meghaladja a kozármislenyi lehetőségeket, így csapatunk szereplése, az elvégzett kiváló szakmai munka, a játékosok teljesítménye több mint DÍCSÉRETES!

Gratulálunk a nagyszerű szerepléshez! Hasonlóképp sikeres folytatást kívánunk tavaszra!

Mivel az U13-U15 NB I-es bajnokság eredménye összevontan kerül értékelésre, így nézzük miként szerepeltek csapataink együtt.

1. PFLA FELCSÚT   81 pont
2. ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 68 pont
3. VIDEOTON-PUSKÁS AKADÉMIA 67 pont
4. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 62 pont
5. GYŐRI ETO FC 59 pont
6. KOZÁRMISLENY  57 pont
7. AIRNERGY FC 53 pont
8. PÉCSI MFC 51 pont
9. SC SOPRON 36 pont
10. ZTE FC 36 pont
11. REAC SPORTISKOLA SE 31 pont
12. TOLLE UFC SZEKSZÁRD 28 pont
13. PAKSI SE 18 pont
14. PÉCSI VSK 15 pont
15. PÁPAI ELC  14 pont
16. TASK-TATABÁNYA 12 pont

Látható, hogy az előkelő 6. helyen állunk, csak és kizárólag Akadémiék előznek meg bennünket, akikkel nagyon nehéz versenyezni, hiszen olyan feltételekkel és olyan lehetőségekkel rendelkeznek, amivel szinte lehetetlen felvenni a versenyt.

Meg kell állapítsuk, hogy a lehetőségekhez képest maximálisan teljesített az U15-U13-as kiemelt bajnokságban szereplő mindkét gárda.

Ejtsünk szót a tavalyi U13-as NB I-es ezüstcsapatról is.

A ’97-esek zöme jelenleg az U15 NB II Dél-Nyugati csoportjában szerepel, néhány ’96-as játékos egészíti ki az együttest. A Szabó Csaba edzette társaság veretlenül áll a táblázat 2. helyén, ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az első helyen álló Szentlőrinc (ahol szinte csak ’96-osok alkotják a csapatot).

A ’97-esek közül a fizikálisan erősebbek már az idén is az NB I-ben pallérozódnak, amely nagy lehetőség nekik, hiszen 1 évvel fiatalabbak a korosztályuknál és hétről-hétre komoly ellenfelek ellen kell helytállniuk, ami a fejlődésüket nagyszerűen szolgálja.

A Jelena Richárd edzette ’96-’97-es születésűek U15 NB I-es csapatára szintén nem lehet panasz, hiszen 7. helyen végeztek az őszi szezonban.

Az U15-ösök versengésében még inkább érződik az Akadémiai dominancia, így feltétlenül dicséret illeti csapatunkat a szép szereplésért. 

Az Akadémiai csapatok közül nem tudott legyőzni bennünket sem az Illés Akadémia, sem a Győri ETO.

Gratulálunk! További sok sikert!

1 hozzászólás

  1. szurkoló szerint:

    Gratulálunk minden sportolónak és a továbbiakban is sok sikert kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Az edzőknek pedig sok türelmet és kitartást!!!!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!