U11 – Szenzációs siker Berlinben + Videók

Kozármislenyé a vándorserleg!

A Kozármisleny SE U11-es utánpótláscsapata a Lichtenrader BC meghívásának tett eleget azzal, hogy srácaink az idei Húsvétot a német fővárosban töltötték.

Nem érdemtelenül:  a 14. Euro-Cup 2010 focitornát „A” csapatunk Németország kiválóbbnál kiválóbb klubjainak utánpótláscsapatait megelőzve nyerte meg – mások mellett olyan nagy múltú csapatokat sorolva maguk mögé, mint az FC Hertha, a Fortuna Düsseldorf, az MFC Phönix  Mannheim, az MSV Duisburg, vagy a Rot-Weiss Erfurt.

Vasárnap reggel kezdődtek a csoportmérkőzések mindkét csapatunknak, a szervezésbe sajnos annyi hiba csúszott, hogy csapataink egy időben léptek pályára.

Műfüves borításon, keresztpályán 7-7 ellen játszottak a gyerekek 2×10 percet, csak a döntő volt 5 perccel hosszabb.

A csoportmérkőzések eredményei ,  „A” csapat:

Lichtenrader  BC – Kozármisleny   0-7

Gólszerzők: Mim 2, Tamás 2, Tóth,  Loch, Petrovics
TUS Frisia Goldenstedt-Kozármisleny  0-3

Gólszerzők: Mim, Rácz, Tamás

BVC Preussen-Kozármisleny  0-7

Gólszerzők: Mim 4, Petrovics 2, Tamás

A csoport első helyéért a szintén addig veretlen, nagyon kulturált, szép játékot játszó MSV Duisburg volt az ellenfél.

MSV Duisburg-Kozármisleny   0-4

Gólszerzők: Tóth 2, Mim, Tamás.

A vártnál könnyedebbre sikerült a csoportrangadó, nagyon fegyelmezetten, szervezetten , gyors támadásokat vezetve győztük le a Duisburgot, és lettünk csoportelsők 21-0-ás, igen imponáló gólaránnyal . A győzelmünk után már egyre többen  voltak kíváncsiak a kis magyar csapatra.

Rövid pihenő után kellett játszanunk a másik csoport második helyezettje ellen a négy közé jutásért (a négy csoport húsz csapatából így rögtön az elődöntőbe lehetett kerülni). Ellenfelünket  ismertük, hisz a „B” csapatunkat 3-0-ra megverték, volt miért visszavágni nekik. A nagyon jó fizikumú ellenfél hibáit könyörtelenül kihasználva, gyors támadóinknak köszönhetően hamar gólokkal sokkoltuk az ellenfelünket.
Wattenscheid 09 – Kozármisleny   0-6

Gólszerzők: Tamás 3, Mim 2, Tóth

A négy közé került a csapat!

A „B” csapatunk eredményei  a csoportban:

Lichtendrader BC 4-Kozármisleny 0-7

Gólszerzők: Somogyvári 3, Pókos 2, Kovács, Bódis

Wattenscheid 09- Kozármisleny 3-0

FC Hertha 03-Kozármisleny 3-0

Rot-Weiss Erfurt- Kozármisleny 3-1

Gólszerző:  Berkovics

Sajnos nem sikerült túl jól a második csapatunk bemutatkozása, a csoport negyedik helyén végeztek, így másnap a 9-16. helyért folytatták a küzdelmet.
A hétfői helyosztó mérkőzéseken „B” csapatunk sajnos mindkét mérkőzését elvesztette, így a 16. helyen zárta a tornát. A csapatból sok játékosnak ez volt az első igazán nagy tornája, így ez nagyban befolyásolta a szereplést.

Az  „A” csapatunk a döntőbe jutásért a  Fortuna Düssedorf  második csapatával találkozott, és egy nagyon izgalmas, végig nagy iramú mérkőzésen sikerült győzelmet szereznünk.

A másik elődöntőben a Düssedorf első csapata verte a Herthát.

A csoportmérkőzések gólaránya már sokat sejtetett; a döntőbe jutásért játszott mérkőzés a Düsseldorf „B” csapatával egy igen változatos, ám mégis 3-1-re nyert összecsapást hozott.

Az ellenfél keménykötésű hátvédjei nem kímélték szélsőinket, csatárainkat, támadóink csak nehezen találtak utat az ellenfél kapujába. Mim Gergőt többször is brutális kegyetlenséggel állította meg a rá állított védőjátékos. Az első bekapott gólja után  – Tóth Marci egy kontra után hagyta ott őrzőjét, s a kifutó kapust elfektetve gurított a hálóba – az ellenfél kitámadott, gyors csatáraink előtt több helyzet is adódott, Tóth Marci duplázott. Harmadik gólunkat Loch Peti szerezte egy szöglet utáni kavarodásban.


Ellenfelünk mindent egy lapra feltéve támadott, visszazáró védelmünk – Berdó Máté, Rácz Benedek, Loch Peti – hősiesen hárította a düsseldorfi akciókat. Egy pontrúgás után mégis megszerezte szépítő gólját a Fortuna Düsseldorf, ám ennél tovább már nem jutottak  – mi mehettünk a döntőbe.

A fináléban a Herthát  4-0-ra verő, s a második csapata vereségéért revansot venni szándékozó Düsseldorf legkiválóbb ifjaival találkoztunk. Az első pillanatokban elképesztő gyorsaságú, technikájú támadóikat védőink a feladathoz kellőképp felnőve magabiztosan hatástalanították.

A középpályán – Petrovics Tamással középen – hihetetlen gyors játék, változatos küzdelem zajlott. Csatáraink alig-alig tudtak ellenfelünk védelme mögé kerülni; a széleken már-már túljutó akcióinkat a védelem tengelyében játszó védő módszeresen hiúsította meg, bár hazai pályákon látnánk ennyi játékintelligenciát ilyen ifjú játékosoktól.

A rendes játékidő 0:0-s döntetlent hozott.

Következtek hát a büntetők.

 

Somogyi Máté hárította az elsőt, majd Tamás Zsombi kapufája visszahozta az ellenfél reményeit – bár befelé pattant a lécről a labda, a gólvonal és az elvetődött kapus között elgurulva hagyta el a pályát.

Utolsó büntetőnket Végh Bence higgadtan helyezte a hálóba, s az ellenfél rákövetkező büntető-rúgása hál’ Istennek kívülről súrolta a kapufát.

Leírhatatlan az az öröm és boldogság, mellyel srácaink a tornagyőzelemnek örültek.

S ami igazából meglepő volt, ahogyan német sportbarátaink – gyerekek, felnőttek mindannyian –  együtt örültek a Kozármisleny sikerének.

Húsz csapat közül ezek a magyar fiúk szerezték meg a tornagyőzelmet, s a vándorserleget. Azt a vándorserleget, melyen a Kozármisleny SE olyan nevek közé kerül, mint a Fortuna Düsseldorf, az Eintracht Frankfurt, vagy az FC Hertha, s melyet egy év múlva csapatunkkal együtt visszavárnak Berlinbe.

Elődöntők:

Fortuna Düssedorf  2 – Kozármisleny  1-3

Gólszerzők: Tóth 2, Loch

Fortuna Düssedorf – FC Hertha 03 4-0

Döntő:

FORTUNA DÜSSEDORF – KOZÁRMISLENY  0-0

Büntetőkkel:  1-2

Gólszerzők: Tóth,Végh

Két azonos erejű csapat küzdelmét láthatták a nézők, az egész mérkőzésen lüktető volt a játék, mindkét csapatnak voltak lehetőségei de a kapusok „lehúzták a rolót”. A rendes játékidőben igazságos döntetlen született, a büntető rúgásoknál pedig két jól elvégzett büntető és egy védés eldöntötte javunkra a mérkőzést.

Végeredmény:

1      KOZÁRMISLENY „A”
2      FORTUNA DÜSSEDORF 1
3      FC HERTHA 03
4      FORTUNA DÜSSEDORF 2
5     MSV DUISBURG

16  KOZÁRMISLENY „B”
20  LICHTTENRADER 4

Nagyon sok tornán voltunk már együtt, ahol jól szerepeltünk, de ez volt a legszebb, a legnagyobb győzelmünk.

Olyan élményekkel lettünk gazdagabbak, melyre egész életünkben emlékezni fogunk. Az egész tornán egy gólt kaptunk és harmincat rúgtunk!

Gratulálok gyerekek nagyon sokszor mondtam már, hogy büszke vagyok rátok, de ezt ismét megteszem:
Büszke vagyok rátok, örülök, hogy együtt dolgozhatunk!

A játékoskeret tagjai:
Ambrus Ferenc, Berdó Máté, Berkovics Máté, Bódis Bálint, Doboviczki Béni, Illés Bence,  Kovács Péter, Loch Péter, Mim Gergely, Petrovics Tamás, Pókos Csongor, Rácz Benedek, Smátrola Gergely, Somogyi Máté, Somogyvári Krisztofer, Spán Richárd, Szűcs Krisztián, Tamás Zsombor, Tóth Marcell, Végh Bence.

Edző:
Pókos Csaba

Pályaedző:
Mim Ede
Technikai segítők:
Doboviczki Attila, Tamás Zsolt.

A tornáról további információ az alábbi linken olvasható: http://www.lbc25.de

Még egyszer köszönjük támogatónk segítségét!

Legszebb góljainkat nekik ajánljuk, hamarosan a youtube-on (www.youtube.com/misleny99):

Zsolnay Örökségkezelő Kht., Pécs – Trafik Étterem, Pécs – Tesco Áruház, Pécs – Metro Áruház, Pécs  – Heizler Kft.  – QX Impex Kft., Pécs – Picipó Sütőipari Kft., Dombóvár – Dasser B’42 Szikvízüzem, Dombóvár – Mayer and Mayer Italnagyker, Dombóvár – Toldi Étterem, Kozármisleny – Kovács Zsolt, Pécs  –Gere Attila, Villány – Gere Tamás, Villány – Hoffmann Imre, Villány – Keller György, Villány – Kecskés József, Villány – Szemes József, Villány – Kretz Róbert, Villány – Schubert Vilmos, Villány- Kozármisleny SE – és a szülők…

Gratulálunk fiúk, ez jó mulatság, férfi munka volt!!!

Beszámoló: Doboviczki Attila – Pókos Csaba

10 hozzászólás

 1. benabela szerint:

  hallo!
  Az első büntetőt Tóth Marci rúgta: méghozzá bevágta a kapu jobb alsó sarkába!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=w_i-ZMlbNUA

 2. benabela szerint:

  az utolsó büntető és a győzelmi mámor
  http://www.youtube.com/watch?v=YOi_WbIXia0

 3. Dodó szerint:

  Gratulálok az egész CSAPATNAK!

 4. Tana szerint:

  Gratulálok Srácok!!! És őszinte leszek…megkönnyeztem a győzelmeteket!!… És örülök, hogy előbb-utóbb Ti alkotjátok majd a mislenyi felnőtt csapatot!! Csak így tovább!!

 5. Mumsz szerint:

  Minden elismerésem Srácok!!
  Hálát adok az égnek , hogy ott lehettem és személyesen átélhettem ezt a nagyszerű érzést!
  Zokogtunk örömünkben, amikor láttunk benneteket örömkönnyekben úszni és amikor mosoly ült ki az arcotokra a boldogság miatt.Köszönjük még egyszer!!!!!
  És köszönjük a Szakmai stábnak, Pókos Csabának, hogy ezzel a részletes cikkel, beszámolóval és sok felejthetetlen pillanattal, amit megörökítettek Nekünk, ismételten látva megkönnyeztünk és ismét felidézhettük ezeket a felejthetetlen pillanatokat!

  Köszönjük és HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!! HAJRÁ KIS BUFFON!!!!

 6. Berdó Levente szerint:

  Gratulálok a jó játékhoz !!! Berdó Máté további jó eredményeket kívánok neked és a csapatnak.. Nagybátyád Berdó Levente

 7. TS szerint:

  Nos, gratulálok, ygerekek! Hertha, MSV, Fortuna, az már valami! Nemrég olvastam, hogy Dárdai Palika U15-ös berlini csapata milyen frankó! Csak azt nem tudom, ilyen sok magyar siker hogyan vezet Amszterdamhoz és Bukaresthez? Kérdem az edzőktől, vezetőktől.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!