U10 – Szépen zártuk az évet

December 15-i hétvégén a teljes – pécsi és kozármislenyi helyszínen edző – 2003-as születésűekből álló keret minden tagja tornán vett részt, ami a gyakorlatban 25 mezőnyjátékos és 2 kapus versenyeztetését jelentette.

A fiúkat 3 csapatra osztottuk, és így két kupán indultunk: szombaton Pécsett, a Vanya emléktornán, vasárnap pedig Mohácson a hagyományos Mikulás kupán.

Vanya emléktorna

A tornán 2002-es és 2003-as születésű gyerekekből álló csapatok indultak, mi a csoportban többnyire utóbbiak ellen játszottunk, ami meg is látszott az eredményeken:

PMFC – Szentlőrinc 3 – 0

PMFC – Székelyhidi Focisuli 5 – 0

PMFC – Komló „B” 4 – 0

PMFC – PVSK „B” 2 – 0

Gólszerzők: Vogyicska Balázs 5 gól, Redzic Damir 4 gól, Molnár Tamás 4 gól, Horváth Patrik 1 gól.

A csoportot fölényesen nyertük meg, ennek ellenére elégedetlen voltam a játékkal: kapkodtunk, nem építettük fel türelmesen a támadásainkat, sokszor öncélúan játszottunk.

A döntőben a 2002-es születésű gyerekekből álló Komló ellen játszottunk parázs, ki-ki meccset, ahol a hosszabbítás másodperceiben kapott góllal 1-0-ás vereséget szenvedtünk.

Ezért a meccsért dicséret illeti a fiúkat, hiszen nagyon felpörögtünk, próbáltuk is a játékunkat játszani, de a fizikálisan erősebb és játékban is jó Komló ellen ez most kevésnek bizonyult.

A torna dobogósai:

1. Komló 2002

2. PMFC 2003

3. PVSK 2002

A kupa legjobb játékosa Vogyicska Balázs lett!


A tornán résztvevő gyerekek: Váradi Donát, Demkó Attila, Horváth Patrik, Molnár Csongor, Molnár Tamás, Redzic Damir, Soós Balázs, Szíjas Dániel, Vogyicska Balázs.

MTE Mikulás Kupa

A hat csapatos tornán körmérkőzés formájában mindenki játszott mindenki ellen. A kupán két csapattal indultunk, és meggyőző fölénnyel az első két helyet meg is szereztük!

Eredmények:

PMFC „A” – PMFC „B” 1:1

Gólszerzők: PMFC „A”: Fröhlich Csaba; PMFC „B”: Sásdi András

PMFC „A” – Mohács „B” 5-1

Gólszerzők: Baráth Gergő (2), Fröhlich Csaba (3)

PMFC „A” – UFC SZEKSZÁRD 5-1

Gólszerzők: Fröhlich Csaba, Baráth Gergő, Bozóky Máté (2), Lőrinc Dániel

PMFC „A” – PVSK 3-2

Gólszerzők: Fröhlich Csaba (2), Baráth Gergő

PMFC „A”  – Mohács „A” 13-0

Gólszerzők: Bozóky Máté, Fröhlich Csaba (5), Baráth Gergő (5), Lőrinc Dániel, Szabó Gergő.

PMFC „ B” – Mohács „A” 3-0

Gólszerzők: Szekeres Benjamin (2), Szatmári Erik (1)

PMFC „B” – PVSK 1-0

Gólszerző: Than Olivér

PMFC „B” – Mohács „B” 3-0

Gólszerzők: Szekeres Benjamin (1), Sásdi András (2)

PMFC „B” – UFC SZEKSZÁRD 5-0

Gólszerzők: Szekeres Benjamin (2), Otterbein Kristóf, Than Olivér, Sásdi András.

Örömmel láttam, hogy mindkét csapatunk próbálta játszani a futballt, voltak nagyon szép labdakihozatalok, támadásvezetések és nem hiányoztak a látványos gólok sem. Egyre több tudatosság látszik a gyerekek játékában, ami mindenképp pozitív dolog!
Hátradőlni azonban nem szabad, mert egyrészt ebben a mezőnyben ez volt a papírforma, másrészt pedig azt is látni lehetett, hogy sok fiúnál technikailag még vannak lemaradások.

A torna dobogósai:

1. PMFC „A”

2. PMFC „B”

3. UFC Szekszárd

A torna gólkirálya Fröhlich Csaba (12 gól), legjobb kapusa Váradi Donát lett!


A tornán résztvevő gyerekek: Kovács Zalán, Váradi Donát, Baráth Gergő, Bozóky Máté, Fröhlich Csaba, Horváth Marcell, Kalmár Timót, Kádár Patrik, Lőrinc Dániel, Otterbein Kristóf, Pál Marcell, Rittmann Richárd, Sásdi András, Szatmári Erik, Szabó Gergő, Szekeres Benjámin, Than Olivér, Virágos Ákos.

Ennek a hétvégének a legfontosabb üzenete az volt, hogy 27 fiú képviselte a PMFC U10-es korosztályát, és viselkedésük, hozzáállásuk, és nagyon sokszor a játékuk is öregbítette a klub hírnevét.

Gratulálunk srácok, jó pihenést, Kellemes Karácsonyt és Boldog Újévet kívánunk!

Soós Attila – Pókos Csaba edzők

Szólj hozzá a bejegyzéshez!