U10 – Remek szezon – őszi évértékelő

U10-es csapatunkat csak a Dinamo Zágráb verte meg az őszi szezonban a saját korosztályában!

Korosztályos csapatunk nem unatkozott az őszi szezonban,  rengeteg mérkőzést játszott hazai és nemzetközi ellenfelekkel – pályára léptek többek között az FTC, Videoton, Kecskemét, Vasas, Szombathely, Debrecen, Győr, Eszék, Dinamó Zágráb csapatai ellen.

A bajnokságban egy évvel idősebbek között kellett acélozódni a csapatnak, ezt az akadályt sikeresen vették, hisz nagyon jó mérkőzéseket játszottak a fizikálisan jóval erősebb gyerekek ellen.  Egy mérkőzésen sem játszottak alárendelt szerepet, sőt, két derbi kivételével végig  nagy fölényben voltak az idősebbek ellen. Az őszi szezon végén a harmadik helyen zárt a csapat.

1.PMFC 2002

2. Komló 2002

3. Kozármisleny 2003

A bajnokság mellett négy tornán is szerepelt a csapatunk – ezeken a tornákon a Pécsen edző gyerekekkel együtt indultunk a PMFC-t képviselve.

Az első közös tornán Szerbiában a döntőig meneteltek a srácok, ott egy ki-ki mérkőzésen maradtak alul a Partizán játékosaival megerősített Sporto Zrenjaninal szemben.

A Halásztelki torna az ország tálán egyik legszínvonalasabb tornájává nőtte ki magát, 18 csapat mérhette össze tudását olyan együttesek ellen, mint FTC, UTE, Győr, Debrecen, Vasas, Szombathely, Bp. Honvéd.

Csapatunk igen meggyőzően teljesített ezen a tornán, a korosztályt felülmúló játékot bemutatva nyerte meg a csoportját, és menetelt a legjobb három közé, ahol újabb két győzelemmel megnyerte a tornát .

1.  PMFC

2. KECSKEMÉT

3. GYŐRI ETO

A hazai rendezésű Barletta kupa is jól sikerült, a hét mérkőzésből hatot megnyert a csapat csupán egy döntetlent játszott a horvát első ligás Cibalia ellen és állhatott a dobogó legfelső fokára.

1.  PMFC

2. KECSKEMÉT

3.  FTC

A Kecskeméti Piros Arany kupára már idősebbek ellen neveztük be a korosztályt, ahol szintén kitettek magukért a srácok, nem voltak megilletődve, ötletesen játszottak, egy hajszálon múlott az újabb kupasiker.

1. KALOCSA 2002

2. BAJA 2002

3. PMFC 2003

Két nemzetközi edzőmérkőzést is játszott korosztályos csapatunk, mindkét alkalommal Horvátországba utaztunk. Az Eszék ellen igen nagy volt a különbség a csapatunk javára, minden tekintetben a horvát gárda fölé nőttünk. A Dinamo ellen viszont  csak 10-15 percig voltunk méltó ellenfelei a nagy múltú horvát ellenfelünknek. Tanulságosak voltak ezek az edzőmérkőzések.

HYPO LIMAC KRPAN&BABIC AKADÉMIA(ESZÉK)-PMFC 0-8
DINAMO ZÁGRÁB – PMFC 5-3

Nagyon szép szezont zárt az U10-es csapatunk, sokat léptek előre a gyerekek a fúziónak köszönhetően igen erős lett a keret.

Önmagáért beszél, hogy a korosztályban ebben a szezonban nem találtak legyőzőre! Reméljük töretlen lesz a fejlődésük és akkor sokra lesz még hivatott a korosztály.

A tornákon pályára lépők: Kovács Z., Váradi D., Keleti J., Redzic D., Horváth P., Molnár Cs., Soós B., Horváth M., Vogyicska B., Bozóky M., Molnár T., Szijas D., Demkó A., Virágos Á., Belvári S., Frönlich Cs., Szabó G.

Gratulálunk srácok!
Pókos Csaba-Soós Attila

Szólj hozzá a bejegyzéshez!