U10 – Nemzetközi tornagyőzelem Grazban

Elhoztuk a kupát Ausztriából.

Az U10-es csapatunk hivatalos volt a 4.WILDONER KIDS SOCCER CUP-ra, melyet a Sturm Graz rendezett.

A tornára négy országból húsz csapat érkezett.

Csoportmérkőzések:

PMFC – FC  ZBROJOVKA BRNO   1-1  

Gólszerző: Rácz

PMFC – FC STANDLAU  5-2 

Gólszerzők: Sajnovics 3, Keresztes, Rácz

PMFC – TSV HARTBERG  1-0  

Gólszerző: Pataki

Nem kezdett túl jól a csapat, ismerkedni kellett a megszokottnál kisebb pályamérettel, valamint a füves pályával – korosztályaink nem edzenek füvön. A játékba rengeteg hiba csúszott és a befejezéseknél rossz döntéseket hoztunk. Önmagához képest „halványabban” játszott a csapat a csoportmérkőzéseken, de ez is elég volt az első helyhez.

Tizenkét továbbjutott csapatot a szervezők négy hármas csoportba sorsolták, a két ellenfelünk az UTE és a Sturm Graz ”fekete” csapata volt.

PMFC – UTE   2-0    

Gólszerzők: Sajnovics, Bukovics

Ezen a mérkőzésen már jobban játszott a csapat, megérdemelten zsebelte be a három pontot.

STURM GRAZ – UTE    2-0

PMFC  – STURM GRAZ ”fekete”   1-1   Büntetőkkel: 2-1

Gólszerző: Pataki
Nagyon izgalmas mérkőzést játszott a két csapat, végig lüktetett a játék, mindkét oldalon voltak helyzetek, de a vége döntetlen lett. Mivel pontegyenlőség és azonos gólarány volt, három-három büntető rúgás következett. A büntető párharcot megnyerték a srácok, így bejutottak a négy közé.

A döntőbe jutásért a Sturm másik csapatával kerültünk össze.

PMFC – STURM GRAZ ”fehér”    4-1  

Gólszerzők: Keresztes, Pataki 2, Sajnovics

Nagyon jól kezdtünk, végig nagy fölényben játszottunk, ám három nullás vezetésnél kicsit kiengedtek a srácok. Az ellenfél szépítő találata után, két nagy védése  is volt a kapusunknak, de szerencsére a derbi vége ismét nekünk állt. Győzelmével kiharcolta a csapat a fináléba jutást.

FINÁLÉ

PMFC – LURKÓ SZOMBATHELY    1-0  

Gólszerző: Pataki

Remek hangulat, szép számú közönség várta a döntő két résztvevőjét. Két a focit játszani akaró csapat nézett egymással szembe – már nem először -, mindig jó iramú, színvonalas mérkőzést játszottunk a Lurkós gyerekekkel. Kicsit óvatosan kezdet mindkét csapat, nem forogtak veszélyben a kapuk. Egy szép támadás végén sikerült vezetéshez jutni, ami jót tett a mérkőzésnek. Ellenfelünk két-három átlövéssel veszélyeztettet, de a remek formában védő „Budzslin”nem tudtak kifogni.

A csapat veretlenül lett torna győztes, mérkőzésről-mérkőzésre javult a játék és az egyéni teljesítmények is jobbak voltak.

Sokan gratuláltak, dicsérték a gyerekeket, a Sturm Graz korcsoportvezetője is elismerően beszélt a csapatról.

Gratulálok srácok, büszke vagyok rátok!

VÉGEREDMÉNY

1. PMFC

2. LURKÓ SZOMBATHELY

3. STURM GRAZ

4. SLOVAN BRATISLAVA

A tornán résztvevő játékosok:  BUDZSÁKLIA BENETT, PATAKI NOEL, KERESZTES NOEL,SAJNOVICS MILÁN, RÁCZ BALÁZS,PÓLICS ÁRON,VARGA BOTOND, RÓKA ÁDÁM, BUKOVICS ANDRÁS.

Pókos Csaba

Szólj hozzá a bejegyzéshez!