U10 – 3 tornán szerepeltünk 27 gyerekkel

Január 26-án, és 27-én 3 tornán is indult 2003-as korosztályunk. A kupák egy időben zajlottak, így lehetőség nyílt arra, hogy a „közös” (pécsi, illetve a mislenyi helyszínen edző) keret összesen 27 fővel képviseltesse magát a rendezvényeken.

Dél-Zselic Kupa – Szigetvár

Ezen a két napos, 16 csapatos nemzetközi tornán 2002-es születésű együttesek indultak, így a fiúk 1 évvel idősebbek között mérhették fel tudásukat és szerezhettek tapasztalatokat.

Csoportmérkőzések:

PMFC – CS „Liviu Antal” Cluj (Román) 0 – 1

Végig mi irányítottunk, a kolozsváriak szinte nem is lőttek kapura, azonban egy peches gólt kaptuk fél perccel a vége előtt, és ezzel el is dőlt a mérkőzés.

PMFC 2003 – Halászi Focisuli Csepel  4 – 1

Gólszerzők: Horváth Patrik (2), Bozóky Máté, Molnár Tamás

Nagyon fegyelmezetten és emellett szellemesen játszottunk, gyönyörű gólokat lőve győztünk.

PMFC – NK Studenski Grad „B” (Horvát) 4 – 0

Gólszerzők: Fröhlich Csaba (2), Molnár Tamás (2)

A csoport leggyengébb csapata ellen rosszul játszottunk ugyan, de ennek ellenére fölényesen nyertünk.

A kvartettből magabiztosan jutottunk tovább a középdöntőbe a kolozsváriakkal egyetemben, de itt 0 ponttal indultunk, mivel vittük a velük szemben elért eredményünket.

A középdöntő eredményei:

PMFC – Szigetvár 1 – 0

Gólszerző: Molnár Tamás

Nagyon fegyelmezetten és időnként szépen játszva győztünk, és ha a helyzeteinket kihasználjuk, nem kellett volna izgulni a végén.

PMFC – Vasas Kubala Akadémaia 2 – 3

Gólszerzők: Horváth Patrik, Molnár Tamás

A torna talán legjobb mérkőzésén remek játékkal meglepetésre 2-0-ra elhúztunk, azonban a kulturáltan játszó ellenfelünk érvényesítette fizikai fölényét és fokozatosan bedarált minket, majd az utolsó percben be is húzta a meccset. Kár, mert a fiúk többet érdemeltek volna, azonban így a döntő helyett az 5. helyért játszhattunk.

5. helyért:

PMFC – Dunajska Streda (Szlovák) 0 – 2

Erre a mérkőzésre a gyerekek mentálisan és fizikailag is elfáradtak, ennek köszönhetően sok hiba csúszott a játékunkba, így sajnos nem is kerülhettük el a vereséget.

Végeredmény:

1.: Csepel Focisuli

2.: Vasas Kubala Akadémia

3.: PMFC 2002

4.: „Liviu Antal” Akadémia Cluj

5.: Dunajska Streda

6.: PMFC 2003

A fiúk a kupán teljes mértékben felvették a versenyt az egy évvel idősebb gyerekekkel, sőt a Vasas elleni kivételével minden meccsen irányítani is próbálták a játékot, amiért a maximális dicséret illeti őket!

A tornán résztvevő játékosok: Baráth Gergő, Bozóky Máté, Fröhlich Csaba, Horváth Patrik, Kovács Zalán, Molnár Tamás, Soós Balázs, Than Olivér

Edző: Soós Attila

Gratulálunk srácok!

PVSK Kupa – Pécs

A 8 csapatos tornán rajtunk kívül az FC Budapest, a Kaposvári BFLA, a Mohácsi TE, a Szekszárdi UFC, a Tolna-Mözs FSE és a PVSK (2 csapattal) indult.

Csoportmérkőzések:

PMFC – PVSK „B” 5-0

Gólszerzők: Sásdi András (2), Szabó Gergő, Szekeres Benjamin, Otterbein Kristóf

Magabiztos győzelemmel nyitottuk a tornát, szép akciók és gólok jellemezték játékunkat.

PMFC – Tolna-Mözs FSE 1-0

Gólszerző: Szabó Gergő

Küzdelmes mérkőzésen a ziccereinket nem használtuk ki, emiatt izgalmas lett a vége.

PMFC – FC Budapest 1-4

Gólszerző: Sásdi András

A mérkőzés elején kihagytuk a helyzeteket, ami megbosszulta magát, hiszen kaptunk két gyors gólt az agresszívebb ellenféltől, ez teljesen megzavarta a fiúkat, és sajnos elszenvedtük egyetlen vereségünket a tornán.

3. helyért:

PMFC – PVSK „A” 2-1

Gólszerző: Sásdi András (2)

Végig domináltunk, de a lehetőségek itt is kimaradtak. Voltak szép jeleneteink a mérkőzésen, így jól zártuk a kupát.

A torna végeredménye:

1. FC Budapest

2. Szekszárdi UFC

3. PMFC

Dicséret illeti a fiúkat, hiszen az egész kupán próbáltak a szó igaz értelmében játszani, nagyon sok pozitív dolgot lehetett látni tőlük, így megérdemelten állhattak fel a dobogóra.

A torna legjobb kapusa Keleti János lett!

A kupán résztvevő gyerekek: Keleti János, Kalmár Timót, Kádár Patrik, Lőrinc Dániel, Nagy Richárd, Otterbein Kristóf, Pál Marcell, Rittmann Richárd, Sásdi András, Szabó Gergő, Szekeres Benjámin

Edző: Élő Tibor

Gratulálunk fiúk!

Kecskeméti torna

Csapatunk egy tízcsapatos színvonalas tornára utazott Kecskemétre.

Csoportmérkőzéseink:

PMFC  – Kecskemét  0-1

PMFC – Solt 1-3    

Gólszerző: Vogyicska

PMFC – Békéscsaba  1-0   

Gólszerző: Redzic

PMFC – Szolnok 3-2   

Gólszerző: Redzic 2, Kállai

Sajnos csapatunk az első két csoportmérkőzésen mélyen tudása alatt teljesített, mindkét ellenfelünket szerényebb képességű gyerekek alkották, ám lelkesedésükkel szét tudták törni a játékunkat, persze a győzelmükhöz kellett a pocsék helyzetkihasználásunk is. A másik két mérkőzésen már meggyőzően játszott a csapatunk, de a végjátékunk még mindig gyatra volt, a rosszabb gólaránynak köszönhetően nem jutott be a csapat a legjobb négy közé.

5-6 helyért:

PMFC- Szeged  2-1  

Gólszerzők:Vogyicska, Redzic

Talán a torna legjobb mérkőzése volt, kevés csapat vállalja fel ellenünk a játékot, a szegedi gyerekek viszont próbáltak focizni.

A csapat önmagához képest gyengébb napot produkált, ha viszont a mezőny többi csapatához hasonlítjuk, akkor még így is a legszebb focit mutatták be a gyerekek.

Végeredmény:

1. Debrecen Loki Focisuli

2. Kecskemét

3. Hírős- Ép

4.  Solt

5. PMFC

6. Szeged

7. Mészöly Focisuli

8. Szolnok

9. Békéscsaba

10. Kiskőrös

A csapat tagjai: Váradi Donát, Virágos Ákos, Demkó Attila, Redzic Dámir, Vogyicska Bálint, Szíjas Dániel, Kállai Botond, Horváth Marcell.

Edző: Pókos Csaba

Ennek a hétvégének a legfontosabb üzenete az volt, hogy 3 helyszínen a teljes U10-es csapatunk 27 fővel képviselte a PMFC-t, és bebizonyosodni látszik, hogy ez egy nagyon sokra hivatott korosztálya egyesületünknek.

Soós Attila – Pókos Csaba

6 hozzászólás

 1. Nagy Farkas szerint:

  A Kecskeméti tornához: Igen, a Kecskeméti torna előtt már mindenki rettegett tőlünk. Meg is írta a Kecskeméti Harsona: Jön P.CS. és csapata!!!!! “Kevés csapat vállalja fel ellenünk a játékot” edzői nyilatkozatot kicsit nagyképűnek tartom, szerintem 9 éves gyerekektől ekkora tudatosság még nem várható el, kivéve P.CS. tanítványait…. Szomorú, hogy egy U10-es meccs után azt kell olvasni, hogy a csapat edzője ilyeneket nyilatkozik a saját játékosairól, a CSAPATÁRÓL. Ez számomra azt sugallja, hogy ebben a csapatban nem az edző van a gyerekekért, hanem a gyerekek az edzőért. Mintha fordítva ülne a lovon. Ja, hogy eredményhírdetéskor vissza kellet venni egy kicsit az arcból? Van ilyen.

 2. oregrocker szerint:

  Tisztelt Farkas Úr!

  Ön tele van rossz indulattal. Mitől lenne az nagyképű nyilatkozat, hogy vére van egy csapat, aki fel meri vállalni a játékot az U10-es csapat ellen. Ha látta a mérkőzéseket, akkor azt is látnia kellett, hogy ez ellen a csapat ellen, csak gy szereztek gólt az ellenfelek, ha pont rúgást végezhettek el. Jóindulatú Uram! ebben a korban ezt a játékot játszani kell. Játszani tiszta nagybetűvel. A játékot csak egy csapat játszotta rajtuk kívül, a Szeged. A több csapat rudalja a labdát. De nem szeretnék erről Önnel vitatkozni, mert bizonyára játszott 10 évet az NB-I.ben, talán még válogatott labdarúgó is volt. Ami valószínűbb: Ön egy sértődött szülő lehet. Ez sem lenne baj, ha reálisan látná ezt a játékot. Bízom benne, ennek is eljön az ideje.

 3. Nagy Farkas szerint:

  Tisztelt Öregrocker!
  Dehogy vagyok sértődött, csak reális. Elég lett volna annyit írni: ez sajnos nem a mi napunk volt. Ma sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna. Minden csapat úgy és annyit játszik, amennyit az ellenfele enged neki. Nekünk azon a napon sajnos csak ennyi jutott. Tudja, az U10-es csapatban GYEREKEK játszanak, akiknek egyszer így sikerül, máskor úgy. Hála istennek én tanultam, soha nem fociztam versenyszerűen, talán ezért látom más szemmel ezt a közeget. Ja, és nem is jelentettek fel még azért, mert sportoló gyerekeket aláztam meg edzés közben.

 4. oregrocker szerint:

  Tisztelt Farkas úr!

  Ígérem, utoljára szólok hozzá, mert nem szeretnék parttalan vitákba belebonyolódni. Higgye el, tisztában vagyok vele, hogy az U10-es csapatban gyerekek fociznak, sőt azt is tudom, nagyon ügyes gyerekek. Tudja, amit lehetett, már megnyertek Magyarországon, annak ellenére, hogy edzőjük, soha nem követelte tőlük az eredményt, csak egyet kért mindig: játszatok. Tiszta nagybetűvel. Munkáját mi minősítené legjobban, mint az, hogy Tolnáról, Mohácsról, Bólyból, Kozármislenybe hozták a gyerekeket focizni, akkor, amikor még szó sem volt arról, hogy a PMFC-vel fuzionálnak- nem kicsi anyagi áldozatot vállalva a szülők – ezeket a szülőket kellene megkérdezni, miért hozták Kozármislenybe a gyereket focizni. Megmondom, ne kérdezze meg, Azért, mert itt folyt a legszínvonalasabb munka az országban, valamit azért, mert a gyerekek imádják az edzőjüket. A feljelentéssel kapcsolatban annyit: hallgattasson meg a másik fél is. Amennyiben nem Ön a feljelentő szülő, akkor csak hallomásból ismerheti a történetet, úgy meg nem korrekt buta kijelentéseket tenni. Ha már ennyire foglalkoztatja a 2003-as csapat sora, akkor kicsi jobban bele kellene mélyedni ebbe a sportágba, vagy meg kellene kérdezni egy -kettő szülőt is- javaslom olyat, akinek a gyereke rendszeresen jár edzésre, valamint játszik a csapatban, ők milyen véleménnyel vannak az edzőről. Én annyit látok- hangsúlyozom sokat nem értek ehhez a játékhoz -, hogy ez a csapat ahol elindul, ott eredményt ér el, általában első helyezett szokott lenni. Én kívánom Önnek, hogy legyen egy ilyen sikert sikerre halmozó csapata, valamint azt, hogy fele annyira szeressék a gyerekek, mint ahogy szeretik az Ön által, gonosznak, nagyképűnek beállított edzőjüket.

 5. gp szerint:

  Nagy Farkas!
  A te gyereked hol focizik?

 6. gp szerint:

  Nagy Farkas!

  Elképesztő hülyeség amit írtál………miért nem szemtől szembe mondod meg a PCS-nek a véleményed? Én megmondom,mert beszari sunyi alak vagy,,mint az átkosban az ügynökök! Hangulatot kelteni igazi férfias cselekdet!!!! Jót tesz a csapatnak mi?Én tudom ki vagy ám! A környék legjobb edzőjét ocsmárolod remélem a fiad is tud róla? Jó kis példaképe lehetsz…..Ha nem tetszik ez akkor minek hozod ide a gyereked? Vidd el innen ez nem kötelező a számodra! Azt meg nagyon sajnálom,hogy sötét szülő vagy! A feljelentést is egy félre tájékozott és sértődött szülő tette mint te.
  Jobb ha tudod az a gyerek ma szaktanárit kapott és hasonló neveltetési problémák voltak vele edzésen is, korábban a PMFC-ben kezelni sem tudták és nem lett megalázva! Sőt időt szántak rá a másik gyerekek hátrányára.(ÉN LÁTTAM!!!)———Nagy Farkas!!! Megkérlek vidd el a srácodat !!! Nincs szüksége a jó szülői közösségünknek ilyen szülőkre! Mi egy összetartó kis közösség vagyunk jobban és rosszban egyaránt . Ilyen a foci világa lent és fenn,de ez nem jogosít fel téged arra ,hogy fikázz egy olyan embert aki reggel 6-kor!!! már kezdi az edzéseket és az egész napját és minden hétvégéjét végig dolgozza tiszteségesen —ez a gusztustalan szülői bomlasztó viselkedés itt nem divat! Csak ártani tudsz? Te mit tettél eddig a gyerekekért a csapatért? Kentél már zsíros kenyeret?Cipeltél már padokat? stb…..mert van ám munka a háttérben is. ha nem tudsz és nem akarsz segíteni legalább ne vádaskodj!!! Tájékozódj és Kérj elnézést !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!