TV-s meccsen PÉNTEKEN fogadjuk a Tatabányát

Rendhagyó időpontban, pénteken 15.00-kor és rendhagyó módon (TV közvetítés mellett) kerül megrendezésre a 6. forduló rangadója, a Kozármisleny – Tatabánya NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés.

A klub vezetése szeretne kedveskedni a szurkolóknak és azt a döntést hozta, hogy a találkozót INGYENESEN tekinthetik meg a kilátogatók!

Buzdítsuk sportszerűen játékosainkat segítve őket az újabb győzelem megszerzése érdekében!

Sok szeretettel várunk mindenkit a mérkőzésre!

A korábban hosszú évekig az NB I-ben vitézkedő, válogatott játékosok sorát kinevelő, Magyar Kupa döntőben is szereplő Tatabánya neve jól cseng a honi labdarúgásban.

A bajnokság kezdete előtt legtöbben a Gyirmót, ZTE, Tatabánya együtteseit tartották bajnokesélyesnek, így elmondhatjuk, hogy élcsapatot fogadunk, akik ellen talán az eddigi legnehezebb feladat vár megoldásra az idei bajnokságban.

Márton Gábor tanítványai akár tavaly, akár idén több nehéznek ígérkező mérkőzést abszolváltak sikeresen, így most is valami hasonlóban reménykedhetünk.

A Tatabánya céljai elérése érdekében a nyáron megerősítette keretét.

Érkezett:

Hegedűs (Budaörs)
Bakos (Vasas)
Huszák (Debrecen)
Skriba (Haladás) – U20-as válogatott
Covic (Baja)
Frank (MTK)
Törtei (Szolnok)
Kis Sz. (Győri ETO)
Oláh (Debrecen)
Sarus (Kecskemét)

A szakmai stáb irányításában is változás történt a korábbi tréner Kiprich József az utánpótlásban vállalt szerepet, helyét pedig több NB I-es csapatnál is sikeresen tevékenykedő Csertői Aurél foglalta el.

A Tatabánya jelenleg a bajnoki táblázat 5. helyén áll 10 ponttal.

3 győzelem mellett 1 döntetlen és 1 vereség áll a nevük mellett. Az eddig lejátszott 5 forduló során csupán 1 eredményük számít kudarcnak, amikor a 3. fordulóban hazai környezetben szenvedtek 2-1-es vereséget a Szigetszentmiklóstól.

A bajnoki nyitányon Ajkán 0-0-s döntetlent értek el, majd otthon 2-1-re viszonylag szűkösen győzték le a Baját, ekkor jött a hazai fiaskó az SZTK ellen – mondhatni döcögősen indultak.

Az utolsó 2 fordulóban viszont már meggyőzőek voltak, egyrészt nyerni tudtak Csákváron, ami nem minden csapatnak fog sikerülni, másrészt az NB I-től búcsúzó Zalaegerszeget magabiztosan 3-1-re fektették két vállra, ráadásul tették ezt úgy, hogy közben jól is játszottak.

A Tatabánya csapatával kiegyenlített, időnként végletekig kiélezett, de zömében sikeres mérkőzéseket vívtunk. Kozármislenyben pedig az eddig lejátszott találkozóinkon még nem tudott nyerni a Bányász.

2008/2009 Kozármisleny – Tatabánya 1-0
2009/2010 Kozármisleny – Tatabánya 1-0
2010/2011 Kozármisleny – Tatabánya 1-1
2011/2012 Kozármisleny – Tatabánya 2-1

A Tatabánya úgy erősített nyáron, hogy közben megmaradt a tavalyi együttes magja, ami nem mellékes, hiszen nem kell teljesen új csapatot építeni, ami nagy előnynek számít.

Mondhatni Csertői Aurélnek van egy alapcsapata és eddig főképp a védelem volt amely leginkább fix összetételben szerepelt.

A kapuban valamennyi alkalommal Dombai védett, előtte az Almási, Izing, Böjte, Szekér négyes alkotja a védelmet. Ők tavaly valamennyien Tatabányán szerepeltek, így összeszokott csapatrészről beszélünk.

A középpályán Kovács I. (Oláh), Bakos, Huszák, Móri szerepeltek leginkább, talán a támadóalakzat az egyetlen ahol legtöbbet változtat Csertői mester, tegyük hozzá, hogy van is változtatási lehetősége, hiszen jó nevű támadók erősítik keretét. Sem a Skriba – Weitner, sem a Covic – Frank sem a Covic – Skriba összetételű felállás nem hangzik rosszul.

Hétvégi vendégeink házi góllövőlistáját és egyben az NB II Nyugati csoportját is egy korábbi PMFC játékos, legutóbb Baján szereplő Mladen Covic vezeti 4 találattal.

A Kozármisleny csapatában is találunk 4 gólost, igaz Koller Krisztiánt megfosztották egy találattól, amikor a szabadrúgásból szerzett gólját öngólnak írta be Bognár játékvezető, így Koller hivatalosan csak 3 gólnál jár.

Érdekes statisztikai adat, hogy az eddig lejátszott 5 forduló során a Kozármisleny szerezte a legtöbb gól, szám szerint 11-et, ami igazolja Márton Gábor támadófociját. Az eddigi fordulókban csak 3 gólt kaptunk, abból 2-t Felcsúton.

A Csákvár elleni győzelmünkkel 3 zsinórban megnyert meccsen vagyunk túl, ráadásul legutóbb hátrányból is magabiztos győzelmet arattunk egy közönségszórakoztató, jó színvonalú mérkőzésen.

Márton Gábor vezetőedzőt arról kérdeztük, hogy mennyiben készül az együttes más ritmusban a pénteki találkozóra illetve mennyire befolyásoló tényező az, hogy a Duna TV élőben közvetíti a találkozót.
A tréner elmondta, hogy mivel 1 nappal rövidebb a heti felkészülés, ezért nyilván a megszokotthoz képest változik a heti felkészülési program és a terhelés elosztása is, de különösebben nem készül másképp most sem, és elmondta ezúttal is úgy készül, hogy nyerni szeretne győzelemre fog játszani a csapat.
A TV jelenlétével kapcsolatban megemlítette, hogy nagyon örül annak, hogy felfigyeltek csapatunk teljesítményére és egyáltalán nem alaptalan, hogy a Kozármisleny mérkőzését tűzték napirendre. Azt is megjegyezte, hogy kicsit sem tart attól, hogy a TV befolyásolná játékosai teljesítményét, hiába fiatal a társaság ez nem jelent semmit, ugyanúgy kell majd futballozni mintha nem lenne televízió. Ráadásul most mindenki még jobban megmutathatja magát, így inkább még ösztönzőleg hathat ez a játékosokra.

A játékoskeret szinte teljesnek tekinthető, hiszen betegségéből felépült a szlovén Bjelanovic, illetve Puskás is, csupán a régóta sérült Berdó Valentin valamint a lábadozó Fröhlich nem állhat Márton Gábor rendelkezésére.

Hajrá Kozármisleny!

3 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  A bérleteseknek egy sör/üditő esetleg?

 2. Nagyon jó korrekt cikk,de nem vagyunk még sajnos kupagyőztesek. 
  Remélem jó meccs lesz,én ott leszek Mislenyben.
  Hajrá Tatabánya!

 3. NagyG szerint:

  Köszi a hozzászólást, javítottam! Elnézést a téves infóért.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!