Továbbjutást érdemeltünk volna a Gyirmót ellen

Kozármisleny FC – Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0) (0-0) (0-0)

Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés a legjobb 64 közé jutásért

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Kovács J. Z. (Szvetnyik B., Molnár A.)

01_gyirmot_20170920_525

Kozármisleny FC: Ipacs – Kiss D., Fiáth, Racskó, Kocsis – Horvát G. (Hleba 96.), Tóth M. – Reith (Márkvárt 77.), Grabarics, Petrovics (Udvardi 46.) – Városi

Vezetőedző: Kovács Zoltán

02_gyirmot_20170920_525

Gyirmót FC Győr: Rengel – Kőris (Achim 66.), Széles, Lengyel, Németh Zs. – Kiss M., Szőcs – Stieber (Paku 99.), Simon A., Czár (Sandal 73.) – Jano

Vezetőedző: Molnár Ladislav

Gólszerzők: Kiss M. a 117. percben.

Sárga lap: Kiss D. 98. illetve Jano 76., Simon A. 83., Paku 109. percben.

Kezdjük a végéről.

CSAPATUNK remekül helytállt az NB II-es Gyirmót ellen, sőt nemcsak helytállt, de több gólhelyzetünknek (benne kihagyott 11-es is) köszönhetően a továbbjutást is megérdemeltük volna!

Játékosaink nagyot küzdöttek, rengeteget futottak és mertek játszani egy jobb csapat ellen is!

A kupabúcsú ellenére is vannak pozitívumok, amire lehet építeni. Láthattuk, hogy játékosaink önbizalommal telve, motiváltan mertek és akartak is futballozni és ennek az lett az eredménye, hogy a kiesésé ellenére is a közönség hosszan tartó vastapssal díjazta a játékosokat és a teljesítményt!

18_gyirmot_20170920_525

Mi is csak GRATULÁLNI tudunk! Az ellenfél részéről is megdicsérték csapatunk fizikális teljesítményét, hogy egy ilyen 120 perces mérkőzésen lépést tudtunk tartani futómennyiségben az NB II-es együttessel, ahol bőven 13-14 km felett futottak a játékosok, a gólszerző Kiss Máté 15,7 km-t teljesített.

Az sem véletlen, hogy a találkozó után ellenfelünk elismerően beszélt csapatunkról, játékosainkról és sportszerűen hozzátették, hogy ezt mi rontottuk el és örülhetnek a továbbjutásnak!

Köszönjük a dicsérő szavakat és szurkolóink támogatását, a vastapsot! Így ki lehet esni!

A mérkőzés eleje gyirmóti fölénnyel indult, ekkor láthattuk, hogy ellenfelünk a másodosztályban szerepel, ahol nagyobb sebességen folyik a játék.

Az 5. percben vendég bedobás után Simon A. közeli fejesét tolta a léc fölé Ipacs.

A 9. percben elvégzett sarokrúgást követően Czár a 16-os sarkáról lőtt a mislenyi kapu fölé.

A 10. percben Szőcs sarkalása ment alig mellé.

A 11. percben Petrovics egy kontra végén 17 méterről, nagy erővel ballal lőtt alig fölé.

06_gyirmot_20170920_525

A 21. percben Kocsis oldalszabadrúgása után Városi fejelt mellé.

A 23. percben Reith ugratta ki Városit a jobb szélen, akinek beadása veszélyesen érkezett középre, a labda cm-ekkel szállt el a középen érkező Grabarics feje fölött.

08_gyirmot_20170920_525

A 24. percben egy gyirmóti kontratámadást végén Horvát mentett a 16-osunkon belül.

A 25. percben Simon A. 16 méterről leadott lövése kapu fölé szállt.

A 26. percben Petrovics 15 méterről bal lábbal vette célba a rövid alsó sarkot, de Rengel hárított.

09_gyirmot_20170920_525

A 29. percben Petrovics futotta le védőjét, veszélyes beadását a vendég hálóőr kivetődve védte.

A 30. percben Czár 18 méterről lőtt kapu mellé.

A 31. percben Városi elől mentett Lengyel szögletre.

A 44. percben elcsúszott Lengyel a vendégek belső védője, így Városi iramodhatott meg a kapu irányába, majd pontosan középre passzolt, Grabarics egy lövőcsellel még becsapta védőjét, de lövése elakadt a kapus testében. A mérkőzés legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul.

12_gyirmot_20170920_525

A 45. percben Simon A. 16-os vonaláról leadott lövése mellé ment.

A félidő eleje a vendégeké volt, de az első negyedóra után felvettük a ritmust és szervezett csapatjátékot bemutatva egyenrangú partnerek voltunk, eljutottunk helyzetekig, gólhelyzetig is.

A szünetben Petrovics helyére pályára lépett Udvardi Dániel, akinek most érkezett csak meg Ausztriából a játékengedélye, pedig már 1 hónapja a csapattal készült.

A 49. percben szöglet utáni kipattanót Kiss M. 17 méterről lőtte mellé.

Az 53. percben Udvardi könnyedén góllal debütálhatott volna. A leshatáron kilépve a 16-oson belül a kapussal állt szemben, a hálóőr már verve volt amikor a hosszúra vetődött, azonban támadónk lövése után labda a rövid sarokban, de sajnos csak az oldalhálóba landolt.

A 61. percben Simon A. 17 méterről mellé-fölé tekert.

A 72. percben Simon A. fordult kapura, rövidre tartó lövését Ipacs szépen hárította.

A 74. percben Sandal került a védők mögé, de belőtt labdája elment keresztbe a kapunk előtt.

A 78. percben Horvát adott remek labdát Udvardinak, aki már csak a kapussal állt szemben, megpróbálta átemelni a kapust, a labda túljutott a hálóőrön, de kapu mellé szállt.

A 83. percben Simon A. törlesztett, de a játékvezető megkönyörült rajta hosszas tanácskozás után csak sárga lapot mutatott fel neki.

A 86. percben Városi próbálkozott 18 méterről lövéssel, de középre tartó labdáját fogta a vendég kapus.

A 88. percben egy lecsúszott gyirmóti beadás a felsőléc tetejéről pattant vissza a mezőnybe, amely után később Sandal elé került a labda, amit kapu fölé durrantott.

A 91. percben a Gyirmót oldalszabadrúgást végzett el, a kapu elé csavart labdába senki nem ért bele, így Ipacsnak kellett a léc alól kiszednie a játékszert. A szöglet után egy közeli fejest ártalmatlanított kapusunk.

Mivel a rendes játékidő döntetlen eredménnyel ért véget, így következhetett a hosszabbítás.

A 97. percben Városi került védője elé a 16-oson belül, akit Németh Zs. lerántott, így következett a jogos büntető. A labda mögé a sértett állt, de nem célzott pontosan, a kapus védeni tudott.

14_gyirmot_20170920_525

A 117. percben a mislenyi 16-os vonalának közeléből, nagyon veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Gyirmót, melyet Kiss M. pontos célzással a hálóba tekert. 0-1.

A 119. percben egy sérülés miatt állt a játék, a vendégek futballistáját hordágyon vitték le a pályáról. Innen is jobbulást kívánunk a labdarúgónak!

A 123. percben Grabarics kapu elé visszaívelt labdáját Udvardi fejelte kapura, de Rengel hárított.

Remek mérkőzést láthattunk, igazi kupacsatát. Ugyan nem rossz csapat a Gyirmót, de kevésen múlott csak, hogy nem okoztunk meglepetést.

Ha a bajnokságra is sikerül átmenteni ezt a hozzáállást, motivált játékot, küzdeni akarást, akkor még sok örömünk lesz a csapatunkban!

A kiesés ellenére is csak GRATULÁLNI tudunk!

Kovács Zoltán: Hangulatos, jó iramú és színvonalas mérkőzést játszottunk az NB II-es Gyirmóttal, ahol a hosszabbításban, az utolsó percekben egy szabadrúgásgóllal estünk ki. Azt kell, hogy mondjam, több helyzetet dolgoztunk ki, 11-est hibáztunk a hosszabbítás elején. A mérkőzés képe alapján rászolgáltunk volna arra, hogy mi jussunk tovább. Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen jól helytálltunk. Kicsit bosszús vagyok, hogy a jobb játékunk ellenére is búcsúzni kényszerültünk. Megérdemeltük volna a továbbjutást, de a szerencse nem állt mellénk, de tudjuk, hogy a szerencse forgandó és valamikor visszakapjuk még ezt a sorstól. Köszönjük a kozármislenyi szurkolóknak a lelkes szurkolást és a mérkőzés végi vastapsot.

Molnár Ladislav: Mint minden kupamérkőzés, ez is nagy csata volt. Sajnos nagyon sokáig vártunk a góllal és ezért túlóráznunk is kellett. Sokkal jobban kellene figyelnünk a helyzeteinkre, mert a mai futballban minden rúgott gólnak meghatározó jelentősége van. Rengel Péternek pedig sokat köszönhetünk, mert megfogta a büntetőt, amely forduló pont volt ezen a mérkőzésen.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Le a kalappal srácok, nagyot küzdöttetek!
    Ígéretes volt Udvardi Dani játéka. Kár a sok kihagyott helyzetért, de ez lesz a járható út.
    A továbbiakban is ezt egymásért küzdeni akaró játékot kell játszani.

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!