Történelmi siker, legjobb 8 közé jutottunk a Kupában

HR-Rent Kozármisleny – Bp. Honvéd 2-1 (1-0)

Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó mérkőzés

Kozármisleny, 1500 néző

Vezette: Pintér Cs. (Kóbor P., Huszár B.) tart. j.v.: Molnár A.

HR-Rent Kozármisleny: Molnár P. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Kovács T., Nagy E. – Beke (Beke 79.), Kirchner (Lauer 85.), Nagy K. – Wittrédi (Gránicz 73.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Bp. Honvéd: Kemenes – King (Prosser 69.), Ignjatovic (Vasiljevic 46.), Lovric, Baráth – Kamber, Hidi – Vernes (Ihrig-Farkas 60.), Nagy G. Holender – Youla

Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerzők: Wittrédi 19., Beke 67. illetve Vasiljevic 90. percben.

Sárga lap: Kovács T. 70. illetve Baráth 87. percben.

Történelmi eseményre készült a Kozármisleny labdarúgócsapata, hiszen soha korábban nem sikerült a Magyar Kupa legjobb 8 együttese közé kerülni.

Az alapot az idegenben szerzett 2-1-es előny adta meg, de amíg csapatunk a bajnokság küzdelmeire fókuszált, addig a Bp. Honvéd 3 hétig csak a Magyar Kupa mérkőzés visszavágójára készült.

A Bp. Honvéd együttese a hazai vereség után ugyan megpróbált támadólag fellépni, de ez főképp abban nyilvánult meg, hogy a védőjátékosaik megpróbálták felívelni a labdát Youlara, rosszabb esetben Vernesre, jellemzően sikertelenül, hiszen a kozármislenyi védelemben Fellai volt a légtér ura, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy átjátszhatatlan volt.

A találkozó elején megpróbált a Bp. Honvéd kezdeményezőbb lenni, de helyzetekig sem jutottak, ezzel szemben a 16. percben Nagy K. a korábbi Bp. Honvéd játékos került helyzetbe, akinek erős lövését Kemenes hárította.

A 19. percben Lantos felívelése után Wittrédi kapta meg a labdát, majd két védőt is elfektetett és nagy erővel Kemenes kapujába bombázott. 1-0.

A találat megadta a találkozó alaphangját, és eldőlt, hogy két Bp. Honvéd találat is csak hosszabbítást jelentene a vendégeknek.

A 27. percben Nagy K. került helyzetbe, de odalett a lehetőség, nem sikerült tovább növelni az előnyt.

30. percben Fellai blokkolta Vernes 16-oson belül leadott lövését.

41. percben  Youla kerül lövőhelyzetbe a jobb oldalon, Molnár Péternek kell védenie, de kapusunk megoldotta a feladatát.

42. percben Nagy Krisztián indul meg, majd a mellette érkező Kovács Tamásnak passzolt, aki Wittrédit játszotta meg, de játékosunk ezúttal ballal fölé lőtt.

Az első félidő álomszerűen ért véget, hiszen az idegenben szerzett 2-1-es előnyt sikerült tovább növelni.

A Bp. Honvéd semmi váratlannal nem tudott előrukkolni, így reményteli második félidő elé tekintettünk.

A 48. percben Kirchner indította Nagy Krisztiánt, de amikor Kemenessel szemben állt, nem sikerült jól eltalálnia a labdát.

Az 52. percben Kirchner szerzett labdát az ellenfél 16-osánál, majd lövése alig ment kapu mellé.

A 61. percbe Youla távoli kísérletét Molnár P. ártalmatlanította.

A 67. percben Wittrédi pazar passza után Beke húzta vissza a jobb lábáról a bal lábára a labdát, aztán ahogy már megszokhattuk tőle, a hosszúba lőtt, ezúttal Kemenes mellett! 2-0.

A 90. percben szépített a vendég gárda. Baráth felívelése után Youla fejelte a labdát Vasiljevic elé, aki 18 méterről kapura lőtt, pattogós labdája a hosszú sarokban landolt. 2-1

Összességében teljesen megérdemelten, KETTŐS GYŐZELEMMEL jutott tovább csapatunk, a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé!

Történelmi győzelem, történelmi SIKER!

A Kozármisleny labdarúgó csapata SOHA KORÁBBAN nem szerepelt a Magyar Kupa legjobb 8 együttese között és most a srácok feltették az i-re a pontot! Nem remegtek meg a lábak és az idegenbeli győzelem után ismét sikerült nyerni!

Labdarúgóink olyan sikert arattak, amit talán még el sem hiszünk, fel sem fogunk.

A 13-szoros magyar bajnok és 7-szeres kupagyőztes, olimpiai bajnokokat és 96 válogatott játékost adó együttest múltunk felül KÉTSZER, mindkétszer 2-1-es arányban.

Erre a teljesítményre NINCSENEK szavak!

Ez bravúros, szenzáció, frenetikus, csodálatos, nagyszerű és kifogytunk a jelzőkből!!!

Nem néztünk utána (rövidesen megtesszük), de nem tudjuk, hogy volt-e valaha, hogy alacsonyabb osztályú együttes 4 (!!!) magasabb osztályú ellenfelét is kiejtette a Magyar Kupából köztük 3 NB I-est, közülük egyet oda-vissza megverve!

Ezért JÁTÉKOSAINKNAK, a SZAKMAI STÁBNAK maximális dicséret és GRATULÁCIÓ!

Ez stílusosan nem más mint MICHELIN CSILLAGOS ÖTÖS!!!

Alapszabály, hogy a sport megtanít tisztességesen nyerni méltósággal veszíteni is, mi az első pontot teljesítettük, de ellenfelünknél elmaradt a méltósággal történő veszítés! Ezt rendkívüli módon sajnáljuk és kifogásoljuk!

A Bp. Honvéd játékosai (kivételt Baráth Botond illetve Kamber jelentette) a mérkőzés után elfelejtettek gratulálni az őket két mérkőzésen is legyőző náluk 2 osztállyal lejjebb szereplő ellenfelüknél.

De nemcsak játékosaik, hanem vezetőedzőjük Marco Rossi is elfelejtett kezet nyújtani a győztes félnek, az edzőknek.

Bekő Balázs is megtette pár hete, bármennyire is fájt nekik a kiesés, de a diósgyőriek sportemberi mivoltukból nem fordultak ki!

A legyőzöttnek, ráadásul kétszer is, méltósággal kellett volna viselnie a vereséget  és igenis mondja azt, hogy gratulálunk, jobbak voltatok!

Sajnáljuk, hogy ez elmaradt, de ha már ez elmaradt, üzenjük játékosainknak, hogy NAGYSZERŰEK voltak és ellenfelünk helyett is GRATULÁLUNK nekik!

Az 5. megnyert Magyar Kupa mérkőzés után csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni teljesítményükről!

Szép volt fiúk! Beírtátok magatokat Kozármisleny labdarúgásának arany oldalaira!

Ezt az évet biztosan senki nem fogja elfelejteni és biztosan emlékezetes marad számunkra.

Tegyük hozzá, ezzel még nem ért véget a diadalmenet, hiszen várjuk a folytatás, a sorsolást és a február 10-i negyeddöntő első mérkőzést.

Bárki lesz az ellenfél, ezek után nincs mitől félnünk és nem is félünk senkitől!

Megküzdöttünk a mérkőzésen és megküzdöttünk a zászlónkért is!

Üröm az örömben, hogy új zászlóra lesz szükség, hiszen nincs több hely rajta, márpedig egy párharc még biztosan lesz, de hát ez legyen a legnagyobb bajunk.

Február 10-ig ezt is megoldjuk, megoldják a szurkolók, akiknek mindent tisztelet és köszönet, nemcsak a mai mérkőzésért, hanem az egész éves támogatásukért!

Németh Zsolt: Nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is sikerült legyőznünk a Honvédot. Úgy gondolom, hogy ez nem a véletlen műve. Felkészültünk a Honvédból, tudtuk, hogy mit fognak játszani és így is lett. Nagyon boldog vagyok és bátran kijelentem, hogy az én csapatom a legjobba világon! Büszke vagyok játékosaimra! Teljesen megérdemelten jutottunk a legjobb 8 közé és ezzel arattunk történelmi győzelmet. Szurkolóink fantasztikusak voltak a mai napon! Köszönjük biztatásukat! Köszönjük mindenkinek a segítségét, a támogatását, aki mellettünk volt, aki bármiben is támogatott bennünket. Szolidan megünnepeljük a mai győzelmet, de még a hétvégén vár ránk egy bajnoki, amit szintén meg szeretnénk nyerni és úgy szeretnénk tökéletessé tenni az egész őszi szereplésünket.

Marco Rossi: Katasztrofálisan játszottunk, katasztrofális eredmény született. Játékosaink nem nagyon értették meg, hogy ezen a pályán nem játszani, hanem harcolni kell. Nem nagyon tudtuk alkalmazkodni a körülményekhez és ezen a pályán nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Meg kell jegyezni, hogy 2-1-es hátrányból indultunk, amit hazai pályán szedtünk össze.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

12 hozzászólás

 1. Tana szerint:

  Tényleg nem lehet elégszer GRATULÁLNI, óriási tettek sorozata, le a kalappal a srácok és a stáb előtt!! A vendégszurkolókon kívül nem tudom volt-e olyan ma a meccsen, aki nem érezte jól magát, aki nem örült legalább egy kicsit a szíve mélyén, hogy van itt egy kicsi város, egy nagyon szerethető Csapat, látványos és jó focival, küzdeni tudó játékosokkal, szép egyéni teljesítményekkel!! Megkockáztatom, még annak is tetszett, aki sosem volt (eddig) Misleny szimpatizáns!
  🙂

  Ami viszont végtelenül felháborít és elszomorít, az a primitív, minimális sportemberi értékeket meg sem közelítő magatartás, ahogy a vesztes Csapat játékosai és nemzetközi edzője a vereséget kezeli!!??… Egy kézfogás a győzteseknek, szavak nélkül is akár, de ez a legminimálisabb TISZTELET jele!!! Hogy tartalak Téged valamire, valakinek, Embernek, Embertársamnak, SPORTTÁRSAMNAK és elismerem a teljesítményedet! Ezt miért olyan nehéz megtenni?? Megfigyeltem már a “profi” játékosokat a Puskás elleni kupameccsen is…vereséggel azonnal bevonulni az öltözőbe…az megy…(mondjuk ott legalább volt egy intelligens edzői stáb, megfelelő futballkultúrával!). Lehet, hogy ez csak engem zavar nagyon, de nem örülök neki, hogy a gyerekeknek ilyen példát mutatnak…persze nevelni otthon kell…a honvédos fiúkat is nevelték biztosan…De ilyen akkor se legyen….semmilyen hazai ligában, sehol!.. Európában ennek is van kultúrája…és elvileg most már mi is oda tart(oz)unk…úgyhogy “akinek inge, vegye magára”…a zakó után is… 😉

 2. Mnéni szerint:

  “Nem nagyon tudtuk alkalmazkodni a körülményekhez és ezen a pályán nem tudtuk a saját játékunkat játszani.”
  Most ezen sírjak, vagy nevessek? A kispesti pályán tudták a saját játékukat játszani?
  Gratuláció mindenkinek, aki bármit is tett a csapatért! 

 3. Mislenyszurker szerint:

  “Nem tudom, ki hogy van vele, de én úgy gondolom, hogy egyenlők között az ember a teljesítményével, a modorával, a magatartásával, és a másokkal szemben tanúsított magatartásával érdemli ki a tiszteletet. Ezt szeretném a figyelmébe ajánlani minden zöld üzengetőnek. Szeretném tisztelni a Ferencvárost is.”
  Ne lepődjön meg senki aki olvassa, ez a Honvéd tulajdonosának a blogjából egy részlet!
  Én is szerettem volna tisztelni a Honvédot. A múltját tisztelem is, de a jelenjét?
  Amúgy gratulálok a CSAPATNAk! Szuperek voltatok. Jó néhányan NB I-es produkciót nyújtottak! Most már szerintem kiérdemeltük a Tiszakújvárost! 🙂 De, azt valszeg a Fradinak tartogatják. Ha a tendenciát nézem: 10. Puskás 9. DVTK 8. Honvéd 7. UTE…
  Mégegyszer gratula fiúk. És a hétvégén, vigyázni a veretlenségre!

 4. Richmond szerint:

  Honvéd szurkolóként szeretnék gratulálni a teljesen megérdemelt továbbjutáshoz!
  További sok sikert kívánok csapatuknak és szurkolóinak!

  ui: a meccs után megnéztem a pályát és szerintem tényleg hepe-hupás (nem mintha ezen múlt volna bármi is én speciel komolyabb helyzetünkre sem emlékszem).

 5. Cristiano szerint:

  Szeretettel gratulálok az újabb nagy sikerhez!
  Jó volt látni hogy ennyi Felnőtt, gyerek, szurkoló, szimpatizáns eljött és szurkolt a csapatnak.
  Azt hiszem ez a klub megérdemli hogy a stadion építésre/fejlesztésre kapott pénz “MEGFELELŐEN” hasznosuljon. Nem tudom mennyi esély van még rá, de értelmesebb volna a teljes összeget egy új stadionra fordítani, mint a régit foltozni, és tízmilliókat elkölteni csak a bontásra.
  Ezekkel az eredményekkel még nagyon hosszú ideig rajtunk lesz az ország figyelme, úgyhogy óriási blama volna ezt az ügyet rosszul kezelni.
  Tolja mindenki egy irányba azt a szekeret ha már ilyen szépen fut.

  Hajrá Misleny!

 6. Nemethgyorgy szerint:

  Hajrá Misleny!örülök hogy baranyába is va egy ilyen remek focicsapat ahova èrdemes kilátogatni!Csak a Misleny!!!

 7. MISLENY FAN szerint:

  KISPEST NEM PEST ……..!!!!!!!!!!!

  Szép volt fiúk, még, még, még ennyi nem elég!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!

 8. hurrá! szerint:

  Egyetértek Cristano-val: ÚJ STADION KELL!!!!!! Hallják kedves képviselők és polgármester úr?!!!
  Jó lenne megkérdezni az érintetteket és nem a fejük fölött – már elnézést – eszetlenül dönteni! Igen, eszetlenül: ki gondolta komolyan, hogy egy régi pálya lebontása, átépítése plusz támfalakkal és zajvédőkkel nem kerül többe, mint egy zöld mezős új építése??? Ez közel bruttó 100 milliós többletköltség!!!!! És eggyel kevesebb pálya, ja és nem mellékesen nem az ott lakók nyakába kerülne. Meglepődnék, ha nem perelnék az önkormányzatot ingatlanjaik értékcsökkenése miatt. Persze az önkormányzat majd kifizeti a lakosság, vagyis hát a mi pénzünkből!!!! Jó ez Kozármislenynek??? Igen, jó lenne, ha a vezetőink is a település érdekeinek szem előtt tartásával jó irányba tolnák azt a bizonyos szekeret…..

 9. csundika szerint:

  Szép volt fiùk! Hajrá Misleny!!!!

 10. kmislenyi szerint:

  Érdekes számomra ez az új stadion, régi pálya felújítás ügy. Ugyanis nekem is – épitészként – egyértelmű, hogy az új lenne az olcsóbb. Akkor vajon miért kényszerítette ki polgármester úr a régi pálya felújítását? Vajon milyen érdek fűződik ehhez a megoldáshoz? Szerintem sem ez a településünk érdeke. Még csak 10 éve lakom itt, de érdekes, hogy egyre többször és több embertől hallom, hogy ez a sikeres Feleki Attiláról szól. Lehet, hogy túlságosan népszerű és a városunk vezetése ezt nem jó szemmel nézi. El kezdtem nézni a helyi közgyűléseket. Nagyon tanulságos. Ennek ellenére távol áll tőlem még a helyi politika is, de lehet, hogy ez nem is a sikert, sikerre halmozó Mislenyi fociról és egy új stadion kontra régi pálya felújításáról szól? A focit azért nagyo szeretem. Hajrá Kozármisleny!

 11. szurkoló85 szerint:

  Ti hülyék vagytok, hogy nem új stadiont építetek? Zavarjátok el a francba, aki ezt kitalálta!
  Ha jó meccset akarok látni Mislenybe kell mennem! Hajrá! Ne álljatok meg és építsetek új stadiont! Csak a Misleny, csak a Misleny, hej, hej!

 12. kiskozári szerint:

  A jelenlegi pálya alatt kb 40-50 cm vastag salakréteg van. Számolt valaki azzal, hogy ez veszélyes hulladék? Szerintem nem, pedig ezt ártalmatlanítani kell, ami újabb több 10milliós költség a jelenlegin felül. Talán újra kellene gondolni: az új stadion olcsóbb lenne! Az illetékesek figyelmébe ajánlom, hogy ne az olcsóbb legyen a drágább. Egyébként lenne még egy javaslatom, hogy a város vezetők a további kiadásokat hozó döntéseikért vállaljanak anyagi felelősséget is. A csapat minden játékosának és a csapat vezetőinek teljes szivemből gratulálok és még sok sikert kivánok!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!