Történelmet írt a kis csapat – Megvan Kozármisleny első diákolimpia győzelme

A 2011-2012-es tanévben is több száz iskola csapata nevezett az 1. korcsoportos Fiú Diákolimpiára, melyben a 2003-ban és később születettek vettek részt.

A küzdelmek városi selejtezőkkel és döntőkkel indultak, majd ezt követték a Megyei döntők. Ezeket az akadályokat nagyon simán vették a srácok, és jutottak az Országos döntőbe.  A döntőnek Somogy megye volt a házigazdája, a 19 Megyei bajnok +Budapest csapat mérhette össze tudását május 25-26-n Fonyód ligeten.

Baranya megyét a Kozármislenyi Janikovszky Éva ÁMK Általános Iskola csapata képviselte. A csapat tagjai  a Kozármisleny SE U8-9-es csapataiban futballoznak,a szoros együttműködésnek köszönhetően ami az egyesület és az iskola között létrejött, az egyesület korosztályos edzői  irányíthatták a csapatot a mérkőzéseken.

Csütörtökön indultunk Fonyód ligetre, mivel  aznap este tartották a technikai értekezlettel egybekötött sorsolást.  A résztvevő 20 csapatot négy öt fős csoportba sorsolták. Mi a következő ellenfelekkel kerültünk össze – Solt, Kazincbarcika, Kaposvár, Balatonfüred.

A pénteki program reggeli utáni hivatalos megnyitóval kezdődött, majd ezt követően jöhettek a csoportmérkőzések.

Péntek csoportmérkőzéseink:

Kozármisleny – Solt  2-0

Gólszerzők: Budzsáklia, Vogyicska

Nagyon szép játékkal mutatkoztunk be a tornán és sikerült megszereznünk a három pontot a szimpatikus ellenfelünkkel szemben.

Kozármisleny- Kazincbarcika 1-0

Gólszerző: Rácz

Végig irányítottuk a mérkőzést, a játékunkkal nem volt gond, viszont a helyzetkihasználásunk siralmas volt, de 100%-os teljesítménnyel mehettünk ebédelni, és várhattuk a délutáni újabb két mérkőzést. Sajnos Szijas Dániel megbetegedett nem tudott továbbiakban a csapat rendelkezésére állni,  a kispadunk nem volt hosszú egy cserénk maradt.

Kozármisleny- Balatonfüred  6-0 

Gólszerzők: Rácz 3, Vogyicska 2, Budzsáklia

Egy szorosabb mérkőzésre számítottunk a jó felépítésű Balatoni gárda ellen, de a csapatunk ellenállhatatlan volt, gyorsan és nagyon kreatívan  fociztak a srácok, ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Kozármisleny – Kaposvár  2-2

Gólszerző: Virágos 2

A szintén veretlen Kaposváriakkal kellett megvívnunk a csoportelsőségért.  Ellenfelünk  csapatában két-három nagyon erős fizikumú gyermek szerepelt, kik a labdával is nagyon jól bántak.  Mi játszottuk a focit, sajnos a végjátékban mindig hiba csúszott, valamint már a fáradság jelei is megmutatkoztak. A  Kaposvári csapat két kapus kirúgásból szerzett góllal döntetlenre hozta a mérkőzést. A jobb gólarányunknak köszönhetően mi lettünk a csoportelsők.

Jöhetett a megérdemelt vacsora utáni  szabad foglalkozás. Szombat reggel egy igen fontos mérkőzés elébe néztünk, hisz a négy közé kerülésért egyenes kiesés volt, itt már nem volt javítási lehetőség.

Szombat négy közé jutásért:

Kozármisleny- Békéscsaba  1-1 

Gólszerző: Vogyicska

Nagyon rosszul játszottunk, végig kapkodtunk nem sikerültek a labdakihozatalaink, az utolsó passzainkban is mindig hiba csúszott. Ellenfelünk egy távoli inkább felszabadításból mint tudatos kapura lövésből előnyhöz jutott. Mi folytattuk tovább a játékunkat, ami még mindig akadozott, de a hajrában sikerült bevenni a csabaiak kapuját. A büntető párbajból mi jutottunk tovább.

Elődöntő:

KOZÁRMISLENY – ZÁHONY  3-0

Gólszerzők: Rácz 2, Vogyicska

Ismét felszabadultan és nagyon szépen fociztak a srácok, nem sok esélyt adtak az egy fejjel nagyobb Szabolcs Megye bajnokainak.  És ezzel megérdemelten jutottak a döntőbe.

DIÁKOLIMPIA  FINÁLÉ:

KOZÁRMISLENY- HAJDUSZOBOSZLÓ 0-0

A döntőbe a focit szintén játszó  ellenfelünk volt, mi az egy cserénknek köszönhetően már nagyon fáradtak voltunk, az elődöntő után 30 perce volt a csapatnak, hogy kicsit rendbe szedje magát.
A mérkőzés végig nagy iramú volt, szép dolgokat láthatott a szép számú közönség, a nagyobb helyzeteink nekünk voltak, de ellenfelünk gyors játékosai is okoztak néhány kellemetlen pillanatot.

Végül nem sikerült egyik csapatnak sem a gólszerzés, és jöhettek a büntető rúgások. Mint a Békéscsaba ellen itt is mi jöttünk ki győztesen, és jöhetett az ünneplés.

Az utolsó büntető után kezdődhetett az igazi ünneplés, a szülők berohantak a pályára és együtt őrültek  a gyermekeikkel és az edzőkkel.  

Az eredményhirdetés nagyon profi volt, csak a legnagyobb hazai és nemzetközi tornákon találkozhat ilyen szervezéssel  az ember. Még nekünk edzőknek is nagy élmény volt, bár mi már rengeteg tornán voltunk,  de ez más, Diákolimpiát nyerni nagyon jó érzés.

A csapat teljesítményéről röviden, hét mérkőzésből őt győzelem és két döntetlen  15-3 –as gólarány. A  mutatott játék alapján is a legjobbak voltunk, rajtunk kívül talán 3-4 csapat próbálta játszani a focit. Nagyon jó érzés volt, hogy már az első nap után is mindenki a Mislenyi  srácokról beszélt, hogy milyen Iskolába járnak, hogy menyit edzenek, hogy mennyi helyen jártak már és mi mindent nyertek. Csak gratulálni tudunk gyerekek, és megköszönni nektek ezt a hétvégét!

A 20 csapatos döntő első négy helyezettje:

1. JANIKOVSZKY ÉVA ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLA – KOZÁRMISLENY

2. THÖKÖLY IMRE KÉTTANNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA- HAJDUSZOBOSZLÓ
3. KEMÉNY FERENC SPORTISKOLA- EGER
4. ÁRPÁD VEZÉR ÁLTALÁNOS ISKOLA-ZÁHONY

A  2011-2012-es tanév 1. korcsoportos Fiú Diákolimpia bajnokcsapatának tagjai: Mészáros Róbert, Vogyicska Balázs, Szijas Dániel, Virágos Ákos, Horváth Marcell, Rácz Balázs, Keresztes Noel, Budzsáklia Benett.

A torna legjobb játékosának Vogyicska Balázst választották.

Büszkék vagyunk rátok srácok!

JELENA RICHÁRD-PÓKOS CSABA

2 hozzászólás

  1. polgár szerint:

    Köszönöm az élményt a gyerekeknek ,edzőknek és mindenkinek, aki részese volt a sikernek! Nem mehetek el szó nélkül azonban,hogy ez a győzelem úgy született,mely közben a bizonytalanság a jövővel kapcsolatosan ott lebegett.
    Az illetékes elvtársaknak üzenem a polgármesteri hivatalba ,hogy gratulálhattak volna a kis csapatnak,5 napjuk volt rá!!! hamár nem támogatják a labdarugást!

  2. Gyuri szerint:

    Gratulálok!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!