Tatabányán folytatódik a bajnokság

Szombaton 16.30-kor Tatabányán lép pályára Szabó Zsolt alakulata.

Reméljük ez valóban így is lesz és ezúttal már nem szól közbe az időjárás.

A héten rengeteg csapadék esett, de bízunk benne, hogy nem lesz akadálya annak, hogy ismét mérkőzést játszanak NB II-es labdarúgóink.

A találkozó játékvezetője Erdős József, segítői Hofbauer Roland  és Pápai Zoltán lesznek.

A hosszabb szünet és a lejátszott Baja ellen bajnoki mérkőzés arra mindenképpen jó volt, hogy a sérüléssel bajlódó játékosok illetve a betegek pihenni tudtak, ezáltal bővebb keret állhat majd a szakvezetés rendelkezésére, ami növeli az esélyeinket.

Idegenben mindig nehezebb dolga van egy csapatnak ez most sem várható másképp, főképp hogy olyan együttes otthonába utazunk amely élet-halál harcot vív a bennmaradásért.  Csertői Aurél együttese nagy reményekkel vágott az idei szezonnak, nyáron még a bajnokesélyes csapatok között tartották őket számon, ehhez képest jelenlegi 8. helyezésük több, mint csalódás.

A biztos bent maradást érő 5. helytől jelenleg 3 pontra vannak lemaradva, míg a kieső zónában helyet foglaló 10. helyezett Sopronnal szemben csupán 3 pont az előnyük, tehát látható, hogy mennyire kiélezett küzdelmet folytatnak azért, hogy jövőre is, az egycsoportos NB II-es bajnokság résztvevői legyenek.

Hétvégi ellenfelünk nem kezdte jól a tavaszt, hazai pályán 3-1-re veszítettek az Ajka ellen, de ezt követően 2 győztes mérkőzésük következett számukra, 2-1-re tudtak nyerni Baján majd egy nagyon fontos mérkőzésen 1-0-ra győzték le a Csákvárt.

A Tatabánya múlt heti mérkőzése szintén elmaradt Zalaegerszegen, így ők is rápihentek a Kozármisleny elleni összecsapásra.

Az elmúlt hetek zaklatott felkészülése, mérkőzések elmaradása egyik csapatnak sem tett jót, mérkőzés terhelés és a ritmus szempontjából sem, így az is kérdéses lesz, hogy ki tud jobban visszarázódni a tétmérkőzések semmihez sem hasonlítható sorozatába.

Csapatunk az eddig lejátszott 3 tavaszi mérkőzésén még veretlen. Idegenben tudtunk nyerni a BKV Előre otthonában, majd hazai pályán 1-1-es döntetlent értünk el a listavezető Puskás Akadémia ellen, ezután pedig magabiztos győzelem következett a Baja felett.

Bár ezúttal idegenben szerepelünk mégis fontos dátum következik a hétvégén amely a hazai pályás szereplésünkhöz kapcsolódik. Legutóbb 2012. április 7-én veszítettünk Kozármislenyben, azaz most már biztosan elmondhatjuk, hogy több mint 1 évig veretlenek maradtunk Mislenyben, ami óriási teljesítmény!

Ezúton is gratulálunk hozzá játékosainknak, edzőinknek!

Az őszi Kozármisleny – Tatabánya mérkőzés arról marad emlékezetes, hogy ezen a találkozón közvetített először élőben a Duna TV Kozármislenyből, ami olyannyira jól sikerült, hogy ennek folytatása is lesz, hiszen április 26-án pénteken a Kozármisleny – Győri ETO II. mérkőzést ismét műsorára tűzte a televízió.

Az említett őszi találkozó hőse Városi Viktor volt, aki a 3-2-re megnyert mérkőzésen két 11-est is kiharcolt  amelyet aztán Koller értékesített is, sőt az első büntetőnél Dombai kapust ki is állították, így emberelőnybe kerültünk ezáltal.

Városi Viktor hozzáállását és mentalitását dicséri, hogy a 24. percbe történ esetnél megsérült a válla, ennek ellenére a 78. percig a pályán volt. Sajnos a mérkőzést követően kiderült, hogy komolyabb a baj és hosszú hetekre kidőlt.

Érdekesség, hogy a kiállított vendég hálóőr helyére beszálló Szappanos kiválóan védett Kozármislenyben, nélküle  talán komoly verést is kaphatott volna a Tatabánya. Jó teljesítménye ellenére is csupán Dombai eltiltásának idején védte a Bányász kapuját a tartalék kapus.

Városi Viktort az őszi illetve a hétvégi találkozóval kapcsolatos érzéseiről, benyomásairól illetve várakozásairól is kérdeztük.

Ősszel a Tatabánya elleni győzelem egyik kulcsfigurája voltál. Két 11-est is kiharcoltál, aktív részese voltál a szép sikernek. Miképp emlékszel a mérkőzésre, amit talán beárnyékolt  a sajnálatos sérülésed?

Nagyon örültem annak, hogy az akkori vezetőedző Márton Gábor és segítője Takács Lajos bizalmat szavazott fiatal korom ellenére a TV-s mérkőzésre, amelyre nagyon nagy elánnal készültem. A mérkőzés kezdetéig egy kicsit izgultam, de ahogy elkezdődött a mérkőzés egyre jobban belelendültem a játékba. Nem respektálva a többszörös NB I-es múlttal rendelkező védőket. Az első tizenegyest megelőzően nagyon szép átadást kaptam Szabó Balázstól, elhúztam a kapus mellett a labdát, aki megakadályozott a góllövésben . Ezt követően estem rá a vállamra, amely sajnos egy komoly sérülést okozott, de akkor ezt még igaz nem éreztem. Folytattam tovább a játékot és így sikerült a 2. tizenegyest is kiharcolnom, két védőt kicselezve a 16-oson belül.

Mondhatjuk-e, hogy az NB II-es mezőnyben ez volt az első mérkőzés, ahol emlékezeteset alkottál?

A Tatabánya elleni mérkőzés előtt már voltak jó mérkőzéseim, de ez volt az egyik legemlékezetesebb és reméljük nem az utolsó.

Mit vársz a hétvégi Tatabánya elleni összecsapástól? Milyen eredménnyel lennél elégedett? Hogy érzed milyen formában vagy?

Természetesen győzni szeretnénk, de nem lesz egyszerű dolgunk. A csapat és én is kitűnő formában vagyunk. Szabó Zsolt és Mucha József személye sokat számít együttesünk számára és külön örülök annak, hogy bizalmat szavaznak nekem, amivel élni szeretnék mindenképpen.

A rossz időjárás miatt több meccsünk is elmaradt már, mennyire zavaró ez számotokra?

A tavaszi fordulók során 2 győzelmet arattunk és 1 döntetlent értünk el, így ezt a jó sorozatot nem szeretnénk megszakítani. Hiába a rossz időjárás – amely által 2 mérkőzésünk is elmaradt-, de a formánk töretlen!

Milyen eredménnyel lennél elégedett a csapattól? Várhatunk-e újabb kiharcolt 11-est, gólpasszt esetleg gólt tőled?

A mi csapatunk jellemzője az igazi csapategység nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is, ez megfog mutatkozni az eredményekben is, mint ahogy már oly sokszor. Remélem a jó eredménynek részese lehetek én is, akár gólokkal vagy kiharcolt tizenegyesekkel illetve gólpasszokkal.

A mérkőzésről készült összefoglalóból egy kis múltidézés azoknak, akik lemaradtak az őszi mérkőzésről.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!