Szombaton elkezdődik az NB III-as bajnokság

Augusztus 12-én, szombaton 17:30-kor útjára indul a labda a 2017/2018-as NB III-as pontvadászatban.

A nyitó fordulóban labdarúgóink az Iváncsa gárdáját fogadják.

Ellenfelünk a tavalyi évben a Fejér megye I. osztályban nyert bajnoki címet, majd az osztályozón magabiztosan, kettős győzelemmel (5-1, 2-1) múlta felül a Balatonlellét így jutott fel a harmadosztályba.

Az Iváncsa együttese az elmúlt 4 évben minden alkalommal megnyerte a Megye I-es bajnokságot (!), az első két évben még nem neveztek a magasabb osztályba, tavaly már próbálkoztak, de az osztályozón akkor még alulmaradtak, idén pedig sikerült mindent abszolválniuk ezáltal most feljebb léphettek.

Az Iváncsa együttese egy összeszokott, stabil együttes, amely azért az osztályváltás miatt megpróbálta megerősíteni keretét, olyan labdarúgókkal, akik szerepeltek már az NB III-ban.

Kapusposzton az NB II-es Csákvár tartalékkapusával Dániel Csabával erősítettek.

Nagy fogás lehet a rutinos, 32 éves csatár, Folmer Krisztián aki korábban hosszú évekig az NB II-ben rúgta a labdát 184 mérkőzésen 46-szor talált be a másodosztályban, többször találkoztunk vele ellenfélként is (Tatabánya), őt az NB III-ból búcsúzó Komáromból igazolták.

Büki Baltazár az NB III-as Veszprém, Varga Bence Videoton II. (NB III), Mag Kristóf Diósd (NB III), Cseszneki Richárd a Mór (Megye I), Kertai Dániel Puskás Akadémia II. (NB III), Andórczi Krisztofer Videoton II. (NB III), Schmidtka Balázs pedig a Diósd (NB III) együtteséből érkezett.

Az Iváncsa szakmai munkájáért Domján Attila vezetőedző és segítője Bozzai Attila felelnek.

Minden csapat életében, így az Iváncsára nézve is kérdés, hogy a nyári felkészülés alatt mennyire sikerült beépíteni az új játékosokat és mennyire sikerült összeszokniuk.

A felkészülési mérkőzéseiken felfelé ívelő formát mutattak, a kezdeti időszak vereségei után Bicske (Megye I) 1-2, Komárom (Megye I) 0-1, Ajka (NB III) 1-3 az alacsonyabb osztályú ellenfeleket magabiztosan győzték le (Főnix (Megye II) 11-0, Tököl (Megye I) 3-0, Tolna (Megye I) 6-0, Monoron az NB III-as csapat otthonában egy a 70. percben félbeszakadt mérkőzést nyertek meg 1-0-ra, míg a főpróbán a harmadosztályú  Videoton II. otthonában 2-2-es döntetlent értek el.

A Kozármisleny FC labdarúgócsapata is komoly változáson ment keresztül, hiszen az NB II-es kiesést követően a keret jelentősen átalakult.

KFC-PMFC_edzomeccs_2017_1

A tavalyi keretből maradtak: Ipacs Péter, Kurucsai Kornél, Lantos Levente, Kocsis Adrián, Tóth Márk, Racskó Roland, Kiss Márton, Városi Viktor, ami mindenképpen pozitív dolog, hiszen így van egy rutinos magunk, amire építeni lehet.

Érkezett: Reith Renátó (Szentlőrinc – NB III), Hleba Tamás (PMFC – NB III), Kiss Dominik (Kalocsa – Megye I), Tar Krisztián (Oberschützen – Ausztria), Németh Áron (Komló – NB III), Grabarics Máté (Szászvár – Megye I), Müllerlei Szabolcs (Kaposvár – NB III),  Petrovics Tamás (PMFC – U19 NB II), Márkvárt Patrik (Szekszárd – NB III), Horvát Gábor (Szekszárd – NB III), Fiáth Péter (Kaposvár – U19 NB II), Ivancsics Alex (Kisvárda – NB II).

Talán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a kezdeti nehézségek után egy remek keret jött össze, tele olyan fiatal labdarúgóval, aki meg akarja mutatni magát, aki kellőképpen motivált, másrészről pedig megtalálható mellettük a rutinos labdarúgók.

Bízunk benne, hogy a bajnokságban a felkészülési mérkőzéseken látott harcos, jó értelemben vett agresszív és ez mellett eredményes együttest láthatunk majd, és reméljük, hogy az indulónkban szereplő “mindig győzni nem tudunk, de becsülettel harcolunk…” szlogen visszaköszön majd tétmérkőzéseken is.

Reményeink szerint jelenlegi keretünk sok szép örömet tartogat még szurkolóink számára, ugyanakkor le kell szögezni, hogy a csapat még nincsen teljesen készen.

Elég későn állt össze a keretünk, sokan bajlódtak sérüléssel, heteket hagytak ki, így nem tudtak teljes értékű munkát sem végezni. Ebből kifolyólag a játékosok különböző edzettségi állapotban vannak és hetek kellenek amíg mindenki 100%-os erőállapotba kerül.

00_KFC-Szekszard_525_2

Pozitívum, hogy a keret nagy része a felkészülés kezdetétől Mislenyben készül, a nyitányon mindenki azon lesz, hogy sikerrel vegyük az első bajnoki akadályt, mert a jó kezdés nagyon fontos volna.

Reméljük, hogy egy sikeres szezon előtt állunk és a bajnokság során sokszor felzendülhet az öltözőben a kozármislenyi győztes ének:

Jegy és bérlet információk IDE KATTINTVA érhetőek el!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!