Szombaton 16.00-kor a BKV-t fogadjuk hazai pályán

Megkezdődik a 2012/2013-as NB II-es bajnokság.

Labdarúgóink hazai környezetben a BKV Előre együttesét látják vendégül.

Tavaly télen komoly pénzügyi nehézségek adódtak a BKV gárdájánál, sokáig az indulásuk is kérdéses volt, de végül vállalták a tavaszt, amely annyira jól sikerült, hogy viszonylag simán bennmaradtak, és végül 35 ponttal a 11. helyen zártak.

Érdekesség, hogy amíg a  rendezett ősz mellett 14 pontot gyűjtöttek, addig a nehézségek közepette tavasszal 21-et!

A fővárosi gárda kerete jelentősen átalakult a nyáron.

Távozott:

Vezér Ádám – Monor
Miklósvári – Cegléd
Fazakas – Sopron
Baranyai – Sopron
Szabó V. – Mezőkövesd
Házi B. – Kaposvár
Csikós – Sopron
Selei – Monor

Érkezett

Horváth G. – Vecsés
Menyhért – Pápa kölcsönbe
Enyingi – Pápa kölcsönbe
Madar M. – Vecsés
Michel V. – Vác
Gáspár B. – REAC

Ismerősünk is akad az Előre keretében, korábbi játékosunk Eszlátyi István aki nyáron Egerben és Siófokon is próbajátékon szerepelt, de végül maradt együttesénél.

Érdemes tudni hétvégi ellenfelünkről, hogy tavasszal a 21. fordulóban Szapor Gábort Menczeles Iván váltotta. Az általa tavasszal irányított mérkőzéseken 4 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség szerepelt a BKV csapatának neve mellett, amely nem rossz mutató.

A BKV Előre is lejátszotta első tétmeccsét, Magyar Kupa mérkőzésen a 71. percig vezettek az SZTK otthonában, és végül csak a 88. percben kapott góllal lett 2-1 a Szigetszentmiklósnak.

A BKV jócskán felülmúlta a várakozásokat és helyzeteket kialakítva, jó játékot bemutatva akár meglepetést is okozhatott volna a jóval esélyesebbnek tartott SZTK Erima otthonában.

Csapatunk egy zaklatott felkészülést követően érkezett meg a bajnoki nyitányra, és mondhatni nincs kész még a gárda. A sok nehézség ellenére Márton Gábor ismét kiváló munkát végzett a fiatalokkal és már a Veszprém elleni kupameccsen is látható volt, hogy továbbra is megköveteli a játékot labdarúgóitól.

Bizakodásra adhat okot a múlt heti mérkőzés, melyet a vezetőedző is örömmel látott. A rengeteg gyakorlás, a fiatalos lendület a sok rövidpasszos játék talán idén is célra vezethet.

Együttesünk átlagéletkora 21,8 év. A két legrutinosabb labdarúgó a 29 éves Koller és a 32 éves Sólyom nélkül a többi játékos átlagéletkora csupán 20,6 év.

Azt mindenképpen kijelenthetjük, hogy NB II-es csapatunk még erősítésre szorul, hiszen ha nincs sérült és eltiltott, akkor is szűk a keret.

Mivel a szezon hosszú, így mindenképpen szükséges új játékosok igazolása. Reméljük, hogy minél előbb sikerül véglegesíteni a keretet és a találgatások, feltételezések helyett teljes kerettel tudunk készülni.

Addig is bízhatunk, hogy a játékosok a múlt hetihez hasonló jó játékkal és nagyszerű akarással lépnek pályára és reméljük, hogy hazai környezetben győztes meccsel sikerül elkezdeni a bajnokságot.

Hajrá Kozármisleny!

2 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  Igényeltem bérletet, de sehol nem találják.
  Mérkőzés előtt át lehetne venni a pénztárban a bérlet?

 2. NagyG szerint:

  Kedves Zoli!

  A bérletek a mérkőzés előtt a pénztárban átvehetőek lesznek.
  Elnézést kérnek az illetékesek a kellemetlenségért!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!