Szombathelyre utaznak NB II-es labdarúgóink

Az elmúlt fordulóban nagyszerű győzelmet arattunk a Tatabánya ellen és továbbra is az előkelő 2. helyen állunk a bajnoki táblázaton.

A 7. fordulóban Szombathelyen lép pályára a Kozármisleny csapata, a találkozó vasárnap 16.00-kor kerül megrendezésre.

A Haladás II. újonc az NB II-ben, annak ellenére, hogy nem nyertek NB III-as bajnokságot. Tavaly az NB III-as  Bakony csoportban szerepeltek, ahol a Csákvár mögött 2. helyen végeztek.

Nyáron az MLSZ felkérte őket az NB II-es szereplésre, amit elfogadtak és velük lett teljes a másodosztály mezőnye.

A szombathelyi fiókcsapat a Haladás stadionjában játssza bajnoki mérkőzéseit, így kiváló pályán lépnek pályára Márton Gábor tanítványai.

Ugyan nincs már a csapatban olyan játékos, aki 2007. augusztusában is együttesünket erősítette, amikor a Kozármisleny éppen Szombathelyen debütált az NB II-ben.

A találkozó felejthetetlen élmény minden mislenyi játékosnak és minden szurkolónknak, ne beszélve arról, amikor Suba Jani beadása után Lauer Norbi vezetést szerzett a közel 4000 fanatikus helyi szurkoló előtt.

Várhatóan most nem lesz ilyen népes szurkolótábor, hiszen a 2. számú csapatok szereplését közel sem övezi olyan érdeklődés.

A szombathelyi csapathoz kapcsolódó érdekesség, hogy első NB II-es évünkben mindkét alkalommal vereséget szenvedtünk az akkor másodosztályú Haladástól, így olyan együttessel találkozunk, akik ellen még nem szereztünk pontot.
Most itt a remek alkalom, hogy kicsit javítsunk az egymás elleni mérlegen, még akkor is ha nem a Hali első csapatával meccselünk.

Szombathelyen nyerni mindig nehéz feladat, és ez még az idei NB II-ben sem sikerült senkinek.

Talán az, hogy a Kaposvár II. döntetlent ért el, illetve a Baja kikapott a vasi megyeszékhelyen nem olyan nagy meglepetés, mint az hogy a listavezető Felcsút pontokat hullajtott a zöld-fehérek otthonában, csupán 1-1-es döntetlent tudtak elérni.  Ez annak tükrében értékes, hogy a Puskás Akadémia a szombathelyit leszámítva valamennyi mérkőzését megnyerte.

A „kis Hali” masszív, jó csapat benyomását kelti, játékban rendre felveszik a versenyt ellenfeleikkel, és egyelőre az eredményeikre sem lehet panasz,mert  a hazai pályás veretlenség mellett idegenben is tudtak nyerni –  a BKV Előre otthonában 3-0-ra diadalmaskodtak.

Sopronban is remekül álltak, a 15. percben Gyurján révén megszerezték a vezetést is, de a gólszerző túlzott gólöröm következtében megkapta a 2. sárgáját így nehéz helyzetbe hozta csapatát. Ennek ellenére emberhátrányban is jól tartották magukat, sőt egészen a 62. percig vezettek, amikor Mursits kapust is kiállították és 11-eshez jutottak soproniak, amit értékesítették is. Később a házigazdák a kettős emberhátrányban játszó Haladás ellen még egyszer betaláltak, így ha szűkösen is , de 2-1-re kapott csak ki hétvégi ellenfelünk.

A Haladás II. együttesében az eddigi 6 fordulóban 5-ször védett egy korábbi Kozármisleny labdarúgó: Gőcze Gergő. A fiatal tehetséges, és rendkívül szimpatikus hálóőr fejlődése töretlen és már az NB I-ben is bemutatkozott, ahol jó teljesítményt nyújtott.
Mivel második számú csapatról van szó így hétvégi ellenfelünk összeállítása ugyanúgy bizonytalan, mint az összes többi NB I-es tartalék csapat esetében.

Az, hogy Gőcze Gergővel ellenfélként is találkoznak-e a korábbi játszótársak ezt sem lehet tudni. De előzetesen úgy tűnik, hogy Gőcze nélkül kezd a Haladás II.

A Haladás NB I-es csapata szerdán Magyar Kupa meccset játszott a fővárosban, ahol a szombathelyiek kapuját Gőcze védte. A vendégek által 2-0-ra megnyert találkozó után a Haladás nem tért vissza Szombathelyre, hanem Mezőkövesdre utaztak egy 3 napos összetartás erejéig, hiszen szombaton NB I-es meccsen Debrecenben lépnek pályára, ezért nem utazzák át egy héten belül többször is az országot.

Mivel Gőcze is a csapat tagja, ezért a vasárnap hajnali hazaérkezés után kicsi az esély, hogy az ő nevével kezdődjön vasárnap az NB II-es Haladás összeállítása.

Csapatunkhoz kapcsolódó információ, hogy Szabó Balázs a Tatabánya ellen két sárgalapos kiállítása után 1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A mérkőzésen hősiesen küzdő, két 11-est is kiharcoló Városi Viktor minden valószínűség szerint szintén kihagyja a találkozót, hiszen a vállát pihentetnie kell. Ki kell emelni a hozzáállást és elszántságot, amit Viktortól tapasztaltunk, ez az alázat és hozzáállás nagyon sokat ígér a játékos labdarúgó pályafutásának szempontjából!

A szlovén Marko Bjelanovic a héten már megkezdte az edzéseket, de játéka még kérdéses a hétvégén, valószínűleg nem kockáztat Márton Gábor, hiszen rengeteg fontos mérkőzés van vissza a szezonból szükség lesz a jó képességű játékosra, aki szintén kiváló mentalitású és nagy erőssége lehet a Kozármisleny NB II-es együttesének.

Meg kell említenünk Koller Krisztiánt is, aki a Tatabánya ellen mindkét 11-est magabiztosan értékesítette, amivel a góllövő lista élére lőtte magát. Jelenleg 5 találatával holtversenyben vezeti az NB II Nyugati csoportját.

Mindezt teszi úgy, hogy a Sopron ellen szabadrúgásból szerzett gólját Bognár játékvezető öngólként könyvelte el, de a klub vezetése az MLSZ-hez fordult, hiszen a találat egyértelműen Koller nevéhez fűződik, reméljük, hogy ezt a Szövetség illetékesei is hasonlóképp látják és akkor Krisztián egyedül vezetheti majd  a góllövő listát.

A héten a csapat elszántan készült a szombathelyi találkozóra, és nemhogy jóllakottság jelei nem jelentkeztek, de sokkal inkább motiváltabb a gárda és egyetlen cél lebeg a játékosok szeme előtt, mint a Haladás otthonából is elhozni a 3 bajnoki pontot.

Szorítunk a csapatnak, hogy ez sikerüljön és folytassuk remek szereplésünket!

Hajrá Kozármisleny!

 

2 hozzászólás

 1. gattuso4 szerint:

    Moderátornak!

    Nagyon szép,hogy Gőcze Gergőről ilyen szépen megemlékezik a honlap,de csatlakozván 

    Misihez,talán Kiss Mártont is meg lehetne említeni,aki tudomásom szerint nagyon fontos

    döntést hozott a “CSAPAT” érdekében !

    Ez is megérne egy misét !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!