Szolnokra utaznak labdarúgóink

Az NB II 6. fordulójában a – nemrég még NB I-es – Szolnok otthonába látogatnak labdarúgóink.

A találkozó szombaton 18.30-kor kezdődik Szolnokon, a mérkőzés játékvezetője Szilasi Szabolcs lesz.

Hétvégi ellenfelünk nem úgy kezdte a bajnokságot, mint azt a klub vezetői, szurkolói remélték, hiszen 5 fordulót követően csupán 2 pontot gyűjtöttek. A nyáron még az egyik bajnokesélyesnek kiáltották ki őket, ahhoz képest erősen csalódás az őszi szereplésük.

A Szolnok játékoskeretében nem történt túl nagy változás, úgy tűnt, hogy az a legnagyobb erősítés, hogy a tavasszal jól szereplő gárdát sikerült együtt tartani.

Érkezett: Máté János (Siófok), Papizsanszkij Artúr, Zvara Dávid (Eger), Magos Mátyás (Újpest).

Távozott: Tamási Gábor (Bölcske), Busai Attila (FTC), Gyagya Attila (Kecskemét), Kocsis Dávid (RKSK), Urbán-Szabó Viktor (Jánoshida).

Tavaly télen kieső helyen álltak, de akkor nagyon komolyan beerősítettek (sok jó játékost igazoltak), először úgy tűnt hogy osztályozó nélkül is bent tudnak maradni, de végül csak osztályozóval biztosították NB II-es tagságokat.

A 2013/2014-es bajnokság első fordulójában hazai pályán fogadták a Gyirmótot és meglepetésre a vendégek 3-2-re győzni tudtak.

A 2. fordulóban Tatabányán vendégszerepeltek és 1-1-es döntetlen született.

Ezt követően a feljutásra esélyes Siófok otthonában léptek pályára és az ott elért 2-2-es döntetlen kimondottan jó eredménynek tekinthető.

A 4. fordulóban azt lehetett várni, hogy hazai pályán legyőzik az újonc Kisvárdát, de nem így történt. A 65. percben 1-1-es állásnál emberhátrányba került a szolnoki csapat, a vendégek pedig éltek a tálcán felkínált lehetőséggel és 3-1-re megnyerték az összecsapást.

A múlt hétvégén, Szigetszentmiklóson 1-0-ra kaptak ki (korábbi játékosunk Takács Tamás szerezte a gólt), sőt az SZTK rengeteg helyzetet dolgozott ki, akár jóval nagyobb arányban is nyerhettek volna.

Az SZTK – Szolnok mérkőzés összefoglalója:

A Szolnok gárdája csapatunkhoz hasonlóan nincs könnyű helyzetben, mondhatni hazai pályán nagyon komoly nyomás nehezedik rájuk és győzelmi kényszerben lépnek pályára.

Kis Károly vezetőedző elmondta, hogy Szigetszentmiklóson teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak, sok ziccerük volt, bár a végén akár egyenlíthettek is volna. Tisztában van vele, hogy nagyon rosszul sikerült a rajtjuk és azzal is, hogy a Kozármisleny elleni összecsapás rendkívül nagy téttel bír.

Mi tesszük hozzá kiegészítésként, nem kizárt, hogy nemcsak a Szolnok csapata, de Kis Károly vezetőedző jövője szempontjából is nagy a tét.

A Szolnok gólaránya 6-10, azaz mérkőzésenként átlagban 2 gólt kapnak. Náluk többet csak a Tatabánya kapott a bajnokságban (14-et).

Az eddigi 6 lőtt gólból ötöt Nagy István szerzett aki ezzel a góllövőlista 2. helyén áll, rá különösen figyelni kell majd védőinknek.

A Szolnok együttesében egy ismerőssel is találkozhatunk. Balaskó Csabát –  korábbi belső védőnket – a már említett téli “nagybevásárláskor”, csapatunkból igazolták le . Csaba egyelőre nem kapott annyi lehetőséget Szolnokon, mint szerette volna, de a Liga Kupa mérkőzéseken idén is jól játszott, így nem kizárt, hogy volt csapata ellen beveti őt edzője.

Csapatunk a Gyirmót elleni vereség után munkás héten van túl.

A klubvezetés továbbra is töretlenül bízik a szakmai stábban és a játékosokban egyaránt. Közös erővel kell kihúzni a csapat beragadt szekerét!

Szolnokon valóban egy mindkét csapat számára fontos találkozóra kerül sor.

A mérkőzés háromesélyes, valószínűleg csak apróságok fognak dönteni!

Szurkolunk a srácoknak!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

Balaskó

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!