Szikrázó meccsen győztük le a szerb ellenfelet

Kozármisleny – Bratstvo Prigrevica (szerb) 4-2 (3-0)

Nemzetközi labdarúgó felkészülési mérkőzés

Kozármisleny

Vezette: Bánfai Zs.

Kozármisleny: Sólyom (Helesfay D. 46.) – Kiss M., Fellai (Petrók 46.), Vattai, Horváth Sz. (Vituska 46.) – Szabó B. (Fenyvesi 46.), Nagy E. (Kovács D. 46.), Kovács T. (Tóth D. 55.) – Cziráki (Fitos 46.), Oláh (Varga B. 55.), Nagy K.

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Gólszerzők: Oláh 12., 15., Nagy K. 29., Tóth D. 71. percben.

A találkozó elején bekezdett a szerb együttes, ők birtokolták a labdát, mezőnyben szépen járatták a labdát, csapatunk szervezetten védekezett, így az ellenfél a mezőnyfölényen kívül nem jutott gólszerzési lehetőségig.

Az első 10 perc után Oláh Lóránt először szemfülesen emelte át a labdát a kapus felett és szerzett vezetést (1-0), majd pár perc múlva egy visszapasszolt labdát értékesített magabiztosan (2-0), így máris megnyugtató volt a kozármislenyi vezetés.

A szakvezetés több dolgot is kipróbált a mérkőzésen, a szervezett védekezéstől a labdavesztés utáni letámadáson át, az emberhátrányos szituációig bezárólag.

A 29. percben Nagy K. szépségdíjas találatával már 3-0-ra alakult a mérkőzés állása, amely után a vendégek játékosai többször elvesztették a fejüket és csúnyán odaléptek játékosainknak. Ennek egyik károsultja volt Cziráki, aki csúnya rúgást kapott a vádlijára.

A második félidőben jöttek a már szokásos cserék és jött a már-már megszokottá váló Tóth Dániel gól.

A 2. félidő elején úgy tűnt akár sok gólos győzelmet is arathatunk, hiszen előbb Petrók közeli fejese, majd Fitos előkészítése után Kovács D. ziccere maradt ki, majd ahogy lenni szokott, góllal büntetett az ellenfél. A 61. percben egy egyéni hibát követően ajtó-ablak helyzetben Helesfayra vezették a labdát, majd szépítettek a vendégek. 3-1.

A gól feltüzelte az addig sem langyos vendégeket, így a lehető legjobbkor jött Tóth Dániel szép találata, amely után ismét megnyugtató lett az előny.

A találkozó végjátékában a biztos vezetés tudatában arra is volt lehetősége a Kozármislenynek, hogy az utolsó 10 percben az emberhátrányos szituációt is gyakorolhassák, melynek érdekében vállalták, hogy egyel kevesebben fejezik be a mérkőzést.

Az ellenfélnek ekkor sem, ahogy az egész mérkőzés alatt sem sikerült akcióból helyzetet kialakítani, igaz egy pontrúgásból egy közeli fejessel még 4-2-re kozmetikázták az eredményt.

Dicséretes dolog, hogy működött a szervezett védőjáték, illetve sikerült egy-egy szépen kivitelezett akciót is végigvezetnünk.

A helyzetkihasználásunk az első félidőben remek volt ami nagyon fontos lesz majd a bajnoki mérkőzéseken is.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!