Szigetszentmiklósra utaznak labdarúgóink

Az NB II következő fordulójában, vasárnap 18.00-kor  Szigetszentmiklóson lépnek pályára Szabó Zsolt tanítványai.

Együttesünk remek formában várja a hétvégi összecsapást, hiszen az utolsó 5 fordulóban győztesen hagyta el a játékteret.

A kiváló szereplés következtében – a Gyirmóton aratott győzelmünkkel – biztossá vált, hogy jövőre is az NB II-ben folytathatjuk szereplésünket, múlt héten az Ajka elleni sikerrel pedig bebiztosítottuk dobogós helyezésünket.

Kellemesek a “gondjaink” hiszen már csak egy kérdésre nem kaptunk választ csapatunkkal kapcsolatban, hogy 2. vagy 3. helyen zárunk.

Nagyon jók az esélyeink, hogy a tavalyi év után ismét ezüstérmet akasszanak Sólyom Csabiék nyakába, ugyanis 3 fordulóval a bajnokság vége előtt 7 pont az előnyünk a 3. helyezett Gyirmót előtt.

Bár elképzelhető az is, hogy vasárnap már úgy lépünk pályára, hogy 2.-ak vagyunk – ehhez viszont szombaton a Gyirmótnak ki kellene kapnia hazai pályán a sereghajtó Paks II-től –  de azért erre elég kicsi az esély.

Nagyobb esély kínálkozik erre vasárnap Szigetszentmiklóson, ahol a saját kezünkben a sorsunk, győzelmünk esetén megszereznénk a 2. helyet.

Ha lehet ilyet mondani, nagyon éles és kiélezett meccs vár ránk, hiszen a hazaiak óriási küzdelmet folytatnak azért, hogy jövőre is az NB II-ben szerepelhessenek.

Jelenleg a 7. helyen tanyáznak, minimális esélyük még arra is van hogy a 4-5. helyezést is megcsípjék, de ami fenyegetőbb számukra, hogy csak 1 pont az előnyük a jelenleg 9. és egyben kieső helyen álló Csákvárral szemben.

A Zoran Kuntics edzette hazaiak számára így nincs más lehetőség, mint nekiugrani a Kozármislenynek és valamilyen módon legyőzni.

Abban csak reménykedni tudunk, hogy az őszi mérkőzésnél sportszerűbb keretek között teszik ezt, amikor a pályán lévő játékosaik és az akkori vezetőedző, Várhidi Péter is nehezen viselték hogy vesztésre álltak Kozármislenyben, és az utolsó 10 percben 3 játékos is a kiállítás sorsára jutott, miként a vezetőedzőnek is el kellett hagyni a kispadot.

Kuntics téli érkeztével egy csapatra való új játékos is érkezett, köztük találunk 2 olyan labdarúgót, aki korábban Kozármislenyben is szerepelt.

Takács Tamás nálunk lett NB II-es labdarúgó, majd ezt követően megfordult a szerb I. osztályban is, menedzsere Kuntics segítségével tavasszal viszont Szigetszentmiklóson rúgja a bőrt.  A tavasz elején még kezdőként szerepelt, gólokat is szerzett, de mostanra inkább csereként számol vele trénere.

Kollega Krisztián 1,5 évig volt tagja NB II-es csapatunk meghatározó tagja, legemlékezetesebb mislenyi meccsét talán éppen Szigetszentmiklóson játszotta, amikor 4-1-es győzelmünk alkalmával mesterhármast ért el.

A Szigetszentmiklós nagyon jól kezdte a 2013-as tavaszt, igaz mérkőzéseiket odahaza, az ellenfelek számára szokatlan műfüves borításon játszották. Az első öt mérkőzésük mindegyikét otthon rendezték és mind az 5-öt sikerült is megnyerniük, így a jó kezdés nagyszerű alaphangot adott a tavaszi folytatásra.

Amikor elhagyták a műfűt és füves pályán léptek pályára idegenben, többször váratlanul hullajtottak pontokat.

A sikeres kezdést követően azonban mintha megtorpantak volna, az elmúlt 7 fordulóból csupán 1-szer tudtak nyerni akkor is odahaza, a Baja ellen, miközben vereséget szenvedtek Szigetszentmiklóson a Puskás Akadémia FC-től, kikaptak a BKV otthonában, Sopronban és Csákváron illetve döntetlenre végeztek Veszprémben és az ETO II. otthonában.

Óriási a kontraszt a hazai pályás és idegenbeli szereplésük között, de ezúttal mellettük szól, hogy a hétvégén ismét hazai környezetben, műfüves pályán  fogadják csapatunkat.

Együttesünk mellet pedig az szól, hogy jelenleg 2. helyezett csapatként, 5 győztes meccs után, remek sorozat közepén utazunk Szigetszentmiklósra, így két motivált csapat mérkőzésből valószínűleg egy izgalmas, élvezetes találkozó fog kisülni.

A házigazdák beharangozója az alábbi videóban tekinthető meg, ahol Kollega Krisztián is megszólal.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!