Szeretnénk megszakítani a Siófok tavaszi veretlenségét

A Szolnok elleni győzelem után újabb erőpróba vár együttesünkre, ezúttal Siófokon lépnek pályára labdarúgóink.

A hazaiak nem titkolt szándéka, hogy az 1-2. hely valamelyikén végezzenek és visszajussanak a legmagasabb osztályba.

Horváth Károly legénysége jelenleg a bajnoki táblázat 3. helyén áll, 4 pont a hátrányuk a hőn áhított, feljutást jelentő 2. pozíciótól.

A hazaiaknak mindenképpen szükségük van a 3 pontra, így nem ígérkezik könnyűnek a Balaton parti “kirándulásunk”.

Ugyanakkor az is igaz, hogy olyan ellenféllel találkozunk, aki ellen akár érvényesülhet is az, hogy nyomás nehezedik rájuk, hazai pályán mindenki kötelező győzelmet vár tőlük az utolsó helyezett ellen, és tudjuk, hogy ezek a kötelező győzelmek a legnehezebbek.

A Siófok remekül kezdte a tavaszt, hiszen az eddig lejátszott 5 mérkőzéséből 4-et megnyert (Gyirmót, Szolnok, Tatabánya, Kisvárda), a múlt hétvégén Szigetszentmiklóson viszont 2-2-es döntetlenre végeztek. A jó szereplésüknek köszönhetően az őszi 7 pontos hátrányukat 4-re csökkentették, így továbbra is versenyben vannak a 2. helyen álló Dunaújvárossal.

Csapatunk a Szolnok elleni győzelmével megkezdte a felzárkózást, ezt az utat kellene folytatni Siófokon.

Az első győzelemnek volt egy lélektani oldala is, és reméljük, hogy felszabadul a gát és újabb győzelmek következnek.

A Siófok csapatából 5 sárga lapos eltiltás miatt Futó Zsombor és Papp Szilárd fog hiányozni, míg csapatunkból hasonló okokból Szabó Balázs és Fenyvesi Olivér nem áll rendelkezésre.

Az ősszel a két gárda összecsapásán, egy teljesen kiegyenlített mérkőzésen 1-0-ra győztek a vendégek Kozármislenyben, együttesünk egyenrangú ellenfele volt a Siófoknak.

Csapatunk vezetőedzője, Eduardo Almeida így tekint a hétvégi találkozó elé:

A Siófok ellen egy újabb fontos találkozó vár ránk, ahol ismételten a 3 pont megszerzése a célunk. Ezúttal idegenben szerepelünk, de most is úgy készítettük fel a csapatot, hogy győzelmet ünnepelhessünk és folytassuk a múlt héten megkezdett utunkat. Tudjuk, hogy a 3. helyezett csapat otthonában vizitálunk és azt is tudjuk, hogy a tavaszi mérkőzéseiken 4-szer nyertek és 1 döntetlenjük van, és azt is tudjuk, hogy ők játszanak odahaza. Tiszteljük az ellenfelünket, de szeretnénk megszakítani tavaszi veretlenségüket. Ugyanezzel a mentalitással fogunk pályára lépni és ugyanazt a játékot szeretnénk bemutatni, mint a múlt héten, nem fogunk változtatni semmin. Igaz, hogy van 2 eltiltottunk, de a helyükre beállók ugyanarra a teljesítményre képesek.
A játékosaink jól edzenek és azt gondolom, hogy ez nagyon fontos tényező.
Győzelemre készülünk, de a fociban bármi megtörténhet, soha nem lehet kiszámítani a végeredményt. Azért utazunk Siófokra, hogy elhozzuk a 3 pontot, de nem szabad elfelejteni, hogy a 3. helyezett lesz az ellenfelünk, akik ugyancsak nyerni készülnek, szóval bármi megtörténhet.
Megígérjük szurkolóinknak, hogy mindent megteszünk a sikerért és harcolni fogunk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!