A legjobb 4 közé jutásért lépnek pályára labdarúgóink

A Magyar Kupa 5. fordulójának visszavágó mérkőzésén, a legjobb 4 közé jutásért lépnek pályára a HR-Rent Kozármisleny labdarúgói.

Többször kifejtettük már és nem győzzük hangsúlyozni, hogy a Kozármisleny labdarúgócsapatának teljesítménye, a Magyar Kupában eddig elért eredménye mennyire kivételes siker.

Feltételezzük, hogy a következő években, talán évtizedekben sem lesz ehhez hasonló példa.

Csapatunk 4 magasabb osztályú együttest búcsúztatott már (Siófok, Puskás Akadémia, DVTK, Bp. Honvéd), ebből 3 NB I-est, a Bp. Honvédot pedig oda-vissza is sikerült legyőzni.

Hogy egy NB III-as csapat a legjobb 8 közé bejut, arra találunk példát (többek közt az idei évben is), de, hogy milyen módon teszi mindezt, abban van a különlegességünk.

Az MK-ban a legjobb 4 között az elmúlt 10 évben nem találtunk NB III-as csapatot, de valószínűleg a megelőző időszakban sem volt nagyon példa erre.

És most tekintsünk a következő feladat elé, hiszen annak a lehetőségnek a kapujában állunk, ami talán teljesen egyedi és történelmi tett is lehetne.

Kozármislenyi szempontból mindenképpen történelmi siker lenne, hiszen soha korábban nem jutottunk a legjobb négy közé!

Békéscsabán ugyan 2-1-re veszítettünk, de ezt akár győzelemmel felérő vereségnek is tekinthetjük, hiszen a kupaküzdelmek során az idegenben szerzett gól és a szűkös vereség sokat érhet.

Németh Zsolt együttese úgy utazott a Viharsarokba, hogy olyan eredményt érjen el, amivel marad esély a továbbjutásra.

Ez a 2-1-es. kis különbségű vereség pedig ilyen szempontból teljesen megfelelő, főképp úgy, hogy a mérkőzés döntő részében egyenrangú partnerek voltunk, sőt a második félidőt mi irányítottuk.
Még az is előfordult, hogy a 2 osztállyal magasabban szereplő Békéscsaba a meccs végén eredménye őrzése érdekében húzta az időt, pedig ez sokat sejtet.

Kidolgozott akciója alig akadt a Békéscsabának és 2 góljukat is csak pontrúgásból érték el.

Hazai pályán minden esélyünk megvan, hogy kiharcoljuk a továbbjutást és ehhez akár egy 1-0-s győzelem is elég lehet, de inkább arra kell készülnünk, hogy több gólt kell szerezni a továbbjutáshoz és ez a több gól is benne van a csapatban.

Ami előzetesen sejthető, hogy kiélezett és izgalmas összecsapásra van kilátás, ezért érdemes lesz kilátogatni Kozármislenybe és megtekinteni a találkozót.

A Békéscsaba a kupameccsen aratott győzelme óta nyerni nem tudott a bajnokságban, igaz hazai pályán a Fradival játszott és veszített 1-0-ra, majd két idegenbeli meccsén is döntetlent ért el, előbb Székesfehérváron, majd a hétvégén az MTK ideiglenes otthonában.

Ha a Csaba tabellán elfoglalt helyezésére tekintünk, azt látjuk, hogy nincsenek túlságosan kedvező helyzetben a bennmaradást jelentő helyekért vívott harcban, hiszen 5 pont a hátrányuk a még NB I-es tagságot jelentő helyezéshez képest.

Az elmúlt meccsek alapján azt mindenképpen kijelenthetjük, hogy a Békéscsaba védelmét nem könnyű átjátszani, hiszen az elmúlt 3 meccsen a Ferencvárosnak, a Videotonnak és az MTK-nak is csak mindösszesen kétszer sikerült bevenni Poleksic kapuját.

Ezt a védelmet kell feltörni Németh Zsolt tanítványainak, de láttuk már és tudjuk is, hogy CSAPATUNK hazai környezetben bármire képes!

A szerdán 13:30-kor kezdődő találkozót Németh Ádám vezeti, aki első osztályú játékvezető, de korábban, amikor még az NB II-ben szerepeltünk, többször fújt mérkőzést együttesünknek.

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat, ahova a hölgyeknek és a gyermekeknek a korábbiakhoz hasonlóan ingyenes a belépés.

A találkozót követőn a Toldi Étterem meghívta a csapatot egy vacsorára (16:00-kor), ahova a szurkolóknak is lehetőségük lesz csatlakozni.
Az étterem a szimpatizánsok számára baráti áron (500 Ft/fő) kínálja a pörköltet nokedlival.

Alakuljon bárhogy is a nap, legyünk büszkék csapatunkra, mert méltán lehetünk azok!

További információ, hogy a HR-Rent Kozármisleny a héten játssza utolsó két hazai mérkőzését Mislenyben, ezt követően megkezdődik a stadion felújítása.

Reméljük sikerül szépen búcsúzni az oly sok sikernek helyszínt adó létesítménytől.

Hajrá Kozármisleny!

7 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  SRÁCOK EGY A FONTOS EZEN A MECCSEN IS UGYANOLYAN ALÁZATTAL ÉS EGYMÁSÉRT ÉS KOZÁRMISLENYÉRT VALÓ KÜZDENI AKARÁSSAL KELL JÁTSZANI!!
  Akkor meg lehet, de veszíteni valónk nem nekünk van.
  Kedves mislenyi sportbarátok gyertek minél többen, nagy szüksége lesz a CSAPATNAK a szurkolásra!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!

  Mikor lesz a sajtótájékoztató, szurkolók is jöhetnek?

 2. NagyG szerint:

  A sajtótájékoztató a stadion felújítással kapcsolatban 10:00-kor lesz a Polgármesteri hivatalban.
  A sajtótájékoztatót az Önkormányzat szervezi, így nem tudjuk megmondani, hogy milyen körben és kik lehetnek jelen. Bizonyára néhány szurkoló vagy érdeklődő ott lehet és nem fogják kiküldeni őket, de ez csak az én véleményem.

 3. MISLENY FAN szerint:

  Köszönöm!

 4. NagyG szerint:

  Mai információk alapján elvileg meghívásos a sajtótájékoztató. És a Sportcsarnokban tartják.

 5. Zoli szerint:

  De azért hallgatózni lehet, remélem…

 6. grof dani szerint:

  Az alpolgarmester a Szolga Ur meg szombaton azt mondta, lehet menni erdeklodoknek is, varjuk a hivatalos választ!!

 7. NagyG szerint:

  Mi azzal az információval rendelkezünk, hogy a sajtótájékoztató, ami egyben állófogadás is meghívásos! A rendezvényt az Önkormányzat szervezi és országgyűlési képviselők, állami tisztviselők lesznek jelen. Pontos információval a Polgármesteri hivatalban tudnak adni.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!