Magabiztos győzelmet arattunk Pakson

Paks II – HR-Rent Kozármisleny 1-4 (0-3)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Paks, 100 néző

Vezette: Gaál Gy. (Sebestyén L., Zorinácz Á.)

Paks II: Csoknyai – Vági, Rodenbücher, Asztalos (Simon M. 46.), Varga M. (Hanol 72.) – Papp K., Bagó (Rácz 72.) – Hahn, Kővári, Bor – Péter A.

Vezetőedző: Osztermájer Csaba

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Nagy E., Kovács T. – Beke (Gránicz 70.), Kirchner (Lauer 76.), Nagy K. – Wittrédi (Tóth D. 61.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Hahn 89. illetve Wittrédi 20., Kirchner 28., Kiss M. 43., Kirchner 52. percben.

Sárga lap: Nagy K. 30., Fellai 48., Kocsis 56. percben.

A jó erőkből álló Paks FC otthonában lépett pályára együttesünk, a házigazdák kezdőjében 7 olyan játékos kapott lehetőséget, aki már szerepelt az első osztályban.

Jól kezdte a találkozót a zöld-fehér együttes, az elején jól szövögették támadásaikat, kezdeményezőbbek voltak.

A 8. percben Wittrédi kapta a labdát Nagy Eriktől, kilépett volna, de végül a védők szorításában kapura lőtt, de a kapus hárított.

A 10. percben Nagy K. 22 méterről lövésre vállalkozott, de Csoknyai védett.

A 17. percben Wittrédi passzát Nagy K. átvette, tolt rajta egyet befelé, majd 20 méterről leadott, sarokra tartó lövését Csoknyai elvetődve fogta meg.

A 20. percben nagyszerű kontratámadást vezettünk. Nagy Eriktől kapta a labdát Kirchner a baloldalon, majd továbbította a mögötte elfutó Wittrédinek, aki éles szögből lőtt és, hogy ne törje meg az elmúlt hetek remek gólterméseit, ezúttal is remekbe szabott gólt bombázott a Paks kapujába, a labda a kapufa belső éléről pattant a gólvonalon túlra. 0-1.

A 22. percben Bor 23 méteres szabadrúgása Helesfay előtt veszélyes megpattant, de kapusunk megoldotta feladatát és védeni tudott.

A 23. percben Nagy K. szépen játszotta magát tisztára, majd a 16-oson belül leadott lövését Csoknyai védte.

A 28. percben Kirchner szerzett labdát az ellenfél térfelén, kilépett vele, egészen a kapusig vezette, majd a kapu bal oldalába lőtt. 0-2.

A 32. percben Rodenbücher ívelt a 16-osunkon belülre, Péter A. lövését Lantos blokkolta, így szöglet következhetett, melynek végén Bor fejelt kapu fölé.

A 34. percben Beke a 16-os vonaláról bal lábbal lőtt kapura, de a hazai hálóőr védeni tudott.

A 35. percben Kirchner cselezgetett, majd bal lábas lövését fogta Csoknyai.

A 38. percben Wittrédi megzavarta Asztalost, elvette tőle a labdát, majd az alapvonal felé cselezte magát, az ötös sarkánál járt, már épp kapura lőtt volna, de a védők visszaértek, így nem volt lehetősége kapuba találni.

A 43. percben Kiss Márton 22 méterről vállalkozott lövésre, az előtte álló védőn megpattant a labda, de így is nagy erővel a hosszú sarokba landolt. 0-3.

Jól kezdtek a paksi fiatalok, majd kis idő eltelte után felvettük a ritmusukat és szép támadásokat vezetve, még szebb gólokat szerezve 3 gólos előnyre tettünk szert. Úgy tűnt, hogy ezzel a 3 pont sorsa el is dőlt.

A 47. percben egy hátul felpattanó labda, majd annak elvesztése okozott zavart, de végül nem lett gond, mert Nagy Erik blokkolta a hazaiak lövését.

Az 52. percben tanítani való, mintaszerű találattal szereztük meg 4. gólunkat. Kovács T. passzolt Wittrédihez, aki egyből megjátszotta Nagy Krisztiánt a bal szélen, ő az alapvonal irányába vezette a labdát és onnan középre passzolt Kirchnerhez, aki közelről szerezte meg saját maga 2., csapata 4. találatát. 0-4.

Az 56. percben Beke szép labdaátvétel, majd jó megindulás után 14 méterről lőtt kapu mellé.

A 76. percben Gránicz kamatoztatta gyorsaságát. Meghúzta a jobb szélen, majd középre adott labdáját Tóth D. sarokkal továbbította kapura, hogy nem lett gól, azt Rácznak “köszönhette”, aki a gólvonalról felszabadított.

A 79. percben Fellai remekbe szabott keresztlabdája eljutott Nagy Krisztiánig a bal szélre, aki befele cselezett, majd lőtt, de a labda egy védőről szögletre pattant.

A 82. percben paksi szöglet után Helesfaytól indult a kontratámadásunk, amelynek végén Lauer lövése pattan ki szögletre.

A 89. percben nagyszerű támadást vezettünk, majd kicsit fellazultunk így Hahn került lépéselőnybe a jobb oldalon, a kapu fele vezette a labdát, Fellai nem akart vele szemben szabálytalankodni, mert volt már egy sárgája, így a hazai játékos Helesfay mellett lőtt a hálóba és szépített. 1-4.

A 90. percben Nagy K. 19 méteres szabadrúgását Csoknyai a levegőben úszva hárította.

A 91. percben Péter A. lépett ki, rávezette a labdát Helesfayra, de kapusunk eszén nem tudott túljárni, mert lábbal hárította a kapura tartó lövést.

A nagy dolgok eldőltek az első félidőben, ennek ellenére természetesen le kellett játszani a második 45 percet is.

Csapatunkban akadtak remek teljesítmények, szép akciókat vezettünk és valamennyi gólunk nagyszerű találat volt.

A hazaiak becsülettel tették a dolgukat, de csapatunk érvényre juttatta a két együttes közt a tabellán elfoglalt helyezésbeli különbséget és magabiztosan hoztuk el a 3 pontot Paksról.

GRATULÁLUNK a csapat valamennyi tagjának!

Osztermájer Csaba: Ellenfelünk eddigi eredményei tiszteletre méltóak, de úgy gondolom, hogy ennek ellenére jól kezdtük a találkozót, mi irányítottuk a mérkőzés elejét. Sajnos a bekapott gól egyértelműen visszavetett bennünket, ilyen periódusunkat éljük, most minden a kapufáról befelé pattan. A szünetben cseréltünk is, mert nem egészen működött a hátsó alakzatunk. A második félidőben egy ki-ki meccset játszottunk, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A végén kozmetikázhattuk volna az eredményt, hiszen Péter Anti egy az egyben vezette a kapusra a labdát, úgy gondolom a 4-2 jobban nézett volna ki, az talán reálisabb lett volna. A Kozármisleny egy játszós jó csapat, mi is próbálunk játszani, így ebből egy jó mérkőzés kerekedett, de sajnos ellenfelünk azért jobb volt és megérdemelten nyert.

Németh Zsolt: Egy jó ellenfél ellen jó mérkőzést tudtunk játszani. A házigazdák több visszajátszóval álltak fel ellenünk. Az első negyedóra eltelte után a hazaiak fölé tudtunk kerekedni és gólokat szereztünk. A sorozatterhelésünk ellenére úgy gondolom, hogy frissek voltunk és jól vettük fel a mérkőzés ritmusát a paksi fiatalok ellen, szép gólokat lőttünk és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Köszönjük, hogy sok mislenyi szurkoló kísért el bennünket és biztattak bennünket.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!