SZEOL SC – HR-Rent Kozármisleny 1-0 (1-0) (On-line tudósítás)

SZEOL SC – HR-Rent Kozármisleny 1-0 (1-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Szeged

Vezette: Berger J. (Mohos M., Sebestyén L.)

SZEOL SC: Leindler – Kormányos, Rácz, Gajág, Grünvald, Kéri, Puskás Cs., Forró, Ondrejó, Végh, Maksimovic

Vezetőedző: Tóth Ákos.

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Nagy E., Kovács T. – Beke, Kirchner, Ihrig-Farkas – Gránicz

Vezetőedző: Németh Zsolt

A Közép csoport rangadójára kerül sor ma Szegeden, ahol a 2. helyen álló házigazda a listavezető HR-Rent Kozármislenyt látja vendégül.

Mindkét gárda a 3 pont megszerzéséért lép pályára, így remélhetőleg egy izgalmas összecsapásra van kilátás, ahol reméljük a végén a mislenyi labdarúgók örülhetnek.

A két együttes saját beharangozói a csapatnevekre kattintva olvashatóak: SZEOL SCHR-Rent Kozármisleny

Hűvös, csapadékos időjárási körülmények között foglaltuk el helyünket a Felső Tisza-parti Stadion lelátóján. Amint a fiatalos hangú, ám nem túl erőteljes bemondó hölgy felolvassa csapatunk tagjainak neveit, lassan érkeznek a szurkolók az NBIII-as rangadóra. Az első két helyezett küzdelme néhány fanatikus pecséttel rendelkező kozármislenyi mellett egyelőre inkbb az 50-hez közelítő nagyságrendben mozgatta meg a hazai szurkolókat. Az esőnek jelenleg csak a talajon van nyoma, felülről nem érkezik, így a fedetlen lelátón lehetőség van például a számítógép billentyűit is ütögetni. Most szólok, ha esni kezd, vége a tudósításnak is. Addig is pici helyzetképként leírható, hogy a szegedi létesítmény, sajnos, évtizedekkel ezelőtti állapotokat idéz. Itt talán még könnyebben el lehetne költeni 440 milliót. Külön izgalmat jelent, hogy a lelátó tetején ülve kb. 30 méter van köztünk és az oldalvonal között, így a túlsó oldalon zajló események észlelése kifejezetten nagy feladatnak ígérkezik.

Jelentem, hogy a “hangos” lány is befejezte kellőképpen tüzes mondokáját, így a megfelelő izgalmi állapotba hozott szurkolók szeme láttára bevonulnak a csapatok. Gyenes Kálmán fotóriportertől búcsúztunk, Isten nyugosztalja.

A mieink fehér-kék-fehérben lépnek pályára, a hazaiak kék-fekete-fekete szerelésben játszanak. A pálya talaja mélynek mondható, vannak részek, ahol kihívás lesz a labdavezetés. A héten egyébként felmerült a tartalék műfüves pálya is a szegediek részéről, de ebben csapatunk nem akart partner lenni, és szerencsére a játékvezető végül alkalmasnak minősítette a játékteret az NBIII-as bajnoki mérkőzés lebonyolítására.

Az első öt percben semmi extra. Tapogatózás, próbálkozás, ismerkedés.

10. perc: Szabadrúgást kaptunk, amiből végül a szegediek kontráztak, de az eddig szimpatikusan játszó Végh Ariel rossz passzát Nagy Erik fogta el. Indítása Grániczot találta meg, aki Ihrig-Farkast találta meg, bal lábas lövése bőven fölé ment.

12. perc: Újabb szép támadás, Beke vitte kereszte a labdát Gránicz lett ismét a helyzetbe kerülő, befelé cselezése végén jobbal alig lőtt mellé. Az eddigi legnagyobb helyzetünk.

Pár percet eltöltöttek a kapunk előtt a hazaiak, szöglet, beadás, szép próbálkozások a mezőnyben. Nem lesz egyszerű meccs. A másik oldalon Ihrig-Farkas lőtt passz helyett, Kirchner indítását Gránicz rosszul adta vissza.

20. perc: Kiss Márton cselezte be magát a 16-osra, aztán szöglet. Beke csúsztatás, újabb szöglet. Kirchner lövés, ami végül a kapusnál köt ki.

25. perc: Közben módosult a nézőszám is, lassan a 150-et közelítjük. A hazai csapat kontrázik egy gyorsat, de Helesfay sporttárs a helyén van. Az ellentámadásból Beke pazar csele után egy szabadrúgásig jutunk, amelyet a dupla vezetéknevű játékosunk lövi jó helyre, de nem elég erősen.

Aki esetleg kíváncsi a Szeol SC összeállítására is, itt megtalálja: itt

Ha azt szeretné tudni, hogy látják a helyiek, itt is van egy online: itt

Ha megnézték, utána jöjjenek ide vissza, mert feleslegesen nem írogatok.

34. perc: Ihrig-Farkas Sebestyén viszi el a jobb oldalon viszonylag tisztán, beadását Gránicz elengedi, Beke helyzete pedig 10 méterről nevezhető ajtó-ablak szituációnak, igaz a talaj nem ideális. Leindler kapus fogja meg a végén.

39. perc: Kocsis Adrián végezhet el szabadrúgást Poleksic-szögből, jó kísérletét Kovács Tamács csúsztatja meg, alig fölé.

42. perc: Vezetnek a hazaiak. Bal oldalról végezhettek el szabadrúgást a szegediek. Beadás helyett indítás lett belőle, Maksimovic rúgta be, ívelésére Gajág ugrott a legmagasabbra, és a védőket lefejelve bólintott a hálóba. Egyébként szép volt…

Vége a félidőnek. Hátránnyal megyünk az öltözőbe, sajnos. Voltak helyzeteink, talán több is, mint a hazaiaknak, de mégis a Szeol SC vezet. A pálya nehezítő körülmény, de így lesz majd igazán emlékezetes a második 45 perc. Onnan újra indulunk…

47. perc: Újrakezdtük, csere nem volt. Legalábbis félidőben, mert 2 perccel később Varga hallgatta mobilon az utasításokat a hazai kispad előtt, majd beszállt Puskás helyett. Vagy a családjával egyeztetett, vagy a vezetőedző szeretett volna még beszélni vele a pályára lépés előtt.

53. perc: Ihrig-Farkas szögletét Kovács Tamás fejelte rá valahonnan fűmagasságból, kapus a helyén volt.

54. perc: Hazai kezezés a 16-os sarkánál, ismét Kocsis Adrián a szabadrúgásnál, ismét a kapus véd.

56. perc: Ihrig-Farkas lejött, Puskás bement. Nem az, amelyik korábban lejött, hanem a mi Puskásunk. Csere volt.

57. perc: Vitatott szituációban a félpályáról vagy közelebbről indult Maksimovic, rávitte egyedül bár a védőnk által szorongatott helyzetben. A hosszúra célzott lövését Helesfay bravúrral ütötte ki. Nagy helyzet volt.

65. perc: Kocsis Adrián veszélyesen csapódó szögletét üti ki a hosszúra a hazai kapus. Belül történtek dolgok.

66. perc: Újabb szegedi kontra, amelynek végén ismét Maksimovic lő, és ismét Helesfay véd bravúrral. A labda többnyire a szegedi térfélen, de életveszélyesek a kontráik.

71. perc: A mislenyi térfélen a játék, Végh bökött alá szépen, Helesfay nagyon védett megint.

77. perc: Puskás rúgta meg a hazai kapust, sárgát ért. A kényszerű ápolás alatt Németh Zsolt újabb cserét eszközölt. Kirchner lejött, és Sinanovic ment be.

81. perc: A jól játszó Maksimovic helyett Beretka érkezik.

84. perc: Végh le, Müllerlei be a hazai, Gránicz helyett Várda a vendég oldalon.

85. perc: Beke fejese megy alig fölé. Még 5 perc.

86. perc: Sárga az időt húzó kapusnak. A hazaiaknál.

3 perc hosszabbítás, újabb sárga lap a mobiltelefonos srácnak labdaelrúgásért. Beke még megpróbálkozik egy távolival, mellé.

Kikaptunk. Nem voltunk sokkal jobbak az ellenfélnél, de talán rosszabbak sem. A kapott gólra nem tudtunk válaszolni, a nehezen kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. A mély talajon próbáltuk játszani a saját játékunkat, de nem igazán ment. A küzdelemre nem lehetett panaszegyik oldalon sem , de ez most erre volt elég. Holnap újra indulunk!

Hajrá Misleny!

Tudósító: Halász Gábor

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Mindig győzni nem tudunk…..

    Komlón azért győznünk kell !!!

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!