Szekszárdra látogat a HR-Rent Kozármisleny

NB III-as labdarúgóink a sereghajtó Szekszárd otthonába látogatnak, a találkozó szombaton 16:30-kor kerül megrendezésre.

A papírforma mellettünk szól, azonban láttuk már a sportban, hogy elég egy kis megingás és kellemetlen meglepetések következhetnek be.

Sokszor előfordult már, hogy egy toronymagasan esélyes együttes azért veszített, mert nem megfelelő mentalitással állt egy mérkőzéshez és azt gondolták a játékosok, hogy elég “felküldeni a pályára a mezt”, ami visszaütött és a dupla motivációval pályára lépő ellenfél meglepetést okozott.

Talán ez lesz a szombati mérkőzés kulcskérdése is, mert megelégedetten, kényelmesen nem szabad pályára lépnünk, az visszaüthet, abból problémák adódhatnak.

A Szekszárd ugyan jelenleg a bajnoki táblázat utolsó helyét foglalja el, de csak 2 pontra vannak a bentmaradástól, így számukra minden megszerzett pont hatalmas fontossággal bír.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kieső hely a Hódmezővásárhely a Bölcske és a Szekszárd között fog eldőlni.

Hétvégi ellenfelünk a tavaszi fordulók során 7 pontot gyűjtött, már most majdnem annyit mint egész ősszel (11 pont).

A szekszárdiak tavasszal fontos kiesési rangadót nyertek a Bölcske otthonában (0-4), két hete elhozták a 3 pontot Szentlőrincről (0-1), illetve Szekszárdon végeztek 1-1-re a Bp. Honvéd II. ellen.

Ezek mellett kikaptak a Pénzügyőrtől, a SZEOL-tól, a Gyulától illetve a Békéscsaba II-től.

A pontokra égető szükségük van, így nem valószínű, hogy feltartott kezekkel lépnek pályára ellenünk, ugyanakkor azt sem várhatjuk, hogy fejetlenül nekünk rontanak.

A Nagy Tamás edzette tolnai csapat bizonyára jól megszervezi védelmét és stabil védekezésből indított gyors támadásokkal operálnak majd.

Mindez nem lehet meglepő csapatunk számára, hiszen szinte valamennyi ellenfelünk hasonló taktikával játszik ellenünk.

A múlt héten a Szentlőrinc is remekül megszervezte védelmét és bár adódtak helyzeteink – talán nem olyan számban, mint korábban -, a tompább játékunknak köszönhetően egészen a hajráig nem dőlt el a találkozó.

Akkor azonban Gránicz kétszer is villant, két gólpasszának, és természetesen Ihrig-Farkas és Nagy K. pontos befejezéseinek köszönhetően végül “otthon” tartottuk a 3 pontot.

A múlt heti kezdőcsapathoz képest biztosan lesz változás, egyrészt visszatér a csapatkapitány Kovács Tamás és kikerül a kezdőből a múlt heti kapitányi karszalagot viselő Lantos Levente.

Kovács Tamás letöltötte 5 sárgalapos eltiltását, eközben Lantos Levente “besárgult” (begyűjtötte 5. sárga lapját), így most ő kap kényszerpihenőt.

Együttesünk tavaszi szereplésére nem lehet panasz, a lejátszott 7 mérkőzésből 6-ot megnyertünk, így továbbra is magabiztosan vezetjük a bajnoki táblázatot.

Előnyünk 14 pont a SZEOL előtt és 17 pont a 3. helyezett Komlóval szemben (utóbbi csapat ráadásul egy mérkőzéssel többet játszott).

23 forduló alatt kapott 10 gólunk rendkívül imponáló, de büszkék lehetünk a 61 lőtt gólunkra is, minkét mutató messze magasan a legjobb, nemcsak a Közép csoportban, de valamennyi NB III-as csapat tekintetében is.

A góllövőlistán 3 mislenyi játékos is az élbolyban található, Kirchner Krisztián a Bölcske ellen lőtt 4 góljával iramodott a mezőny után és 12 góljával jelenleg 3. helyezett.

A közben Zalaegerszegre szerződött Wittrédi Dávid félév alatt szerzett 11 gólja még mindig az élmezőnyt jelenti, holtversenyben 4. helyezett, miként Nagy Krisztián is, aki ugyanennyi találatnál jár.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!